Proteín, aby som mala viac bielkovín

12. dec 2022

Chcela by som sa opýtať mam 26 rokov 56kg 162cm som rok a pol po tretom pôrode začala som cvicit uz druhý mesiac... Cvičím podla youtube 30-40 min videa. Cvičím skoro kazdy deň vikend volno. Nechcem chudnúť, chcem len spevniť. Stravu nedodrziavam samozrejme nejem sladkosti na kila mastné vyprážané atd fakt len obcas. Chcela by som si kupit protein nech mam viac bielkovín. Ked budem brat protein a cvicit, podarí sa mi rýchlejšie spevniť ci to nema vyznam?

lenuska9999
12. dec 2022

Takže v prvom rade protein = bielkovina. A áno pomáha rastu svalovej hmoty

autor
12. dec 2022

@lenuska9999 áno to viem ale ci ma niekto realne skúsenosti ze to ozaj po proteine islo rýchlejšie a bolo vidno zmenu

gubcikova
12. dec 2022

Určite proteín nie je na to že rýchlejšie človek spevní telo.To by každý bral len proteín a cvičil.Je to o celkovej strave.Sacharidy+bielkoviny+tuk vyvážene.Na spevnenie zvyšovať záťaž -vahy.

autor
12. dec 2022

@gubcikova dakujem

kacernakokse
12. dec 2022

Efektivitu chudnutia to vôbec neovplyvní, respektíve bielkoviny majú lepšiu schopnosť zasytenia, znižujú chuť na sladké a celkovo je dobré mať ich v strave dostatok, ale nezáleží na tom, či ich přijmeš z proteinového prášku alebo z potravinových zdrojov (mäso, šunka, tvaroh, cottage...) Ak ti idú tieto potraviny už hore krkom, tak protein je fajn. Ja ho mám rada do kaše, alebo jogurtu pretože ju ochutí a osladí. Alebo do smoothiecka. Ale schudnes a spevnis rovnako rýchlo ako keby prijimas bielkoviny len zo stravy

autor
12. dec 2022

@kacernakokse lenže zo stravy vela bielkovín neprijmam preto chcem ten protein