Sertralin a nespavosť

21. mar 2022

Ahojte, po porodr trpim nespavostou, syncek mi prespi skoro celu noc, zobudi sa len na jedno krmenie, no ja cumim celu noc do stropu, fungujem na max 2-3 hodinach spanku uz mnoho tyzdnov a zacinam sa bat aj o svoje zdravie, preto som chcela skusit lieky, ale vraj medzi jedine povolene pocas kojenia patri sertralin, pripadne ine ssri, ktore vraj ale mozu nespavost este zhorsit, coho sa velmi obavam. Aka je vasa skusenost s tymto liekom prosim?

deti95060810
21. mar 2022

neskúšala si dospinox? je to volnopredajný liek
ako dlho berieš setralin? lebo na začiatku liečby sa stav vždy zhorší a po asi 2-3 týždňoch sa to postupne zlepšuje..
zvyknú dávať niečo aj na ukľudnenie...nepredpísali ti Neurol, ....

mousegirl
21. mar 2022

Trpíš okrem nespavosti aj poporodnou depresiou, ak rozmýšľaš nad ssri? Lebo to nie sú lieky primárne na nespavosť. Ja by som odporúčala nasadiť melatonin, je to telu vlastná látka, určite sa da brat aj keď kojis

heidy222
21. mar 2022

Melatonin alebo Baldrian ak sa jedna Len o nespavost plus zapracovat na spankovej hygiene

autor
21. mar 2022

Melatonin mi zakazali, ze sa vstrebava do mlieka a ked som si ho dala, novorodenec mi prespal 8 hodin a aj tak som ho nevedela zobudit na kojenie, takze asi to nanho malo vplyv. Mam generalizovanu uzkostnu poruchu a ta mi neda spat, takze sa obavam, ze aj ked mi mozno sertralin pomoze s uzkostou, tak spanok sa este zhorsi:/

mousegirl
21. mar 2022

Určite treba rátať s tým, že najmä prvé týždne sa spanok pri sertraline zhorší.ak bude mat po čase ale dobrý efekt na liecbu základného ochorenia( teda ak sa ti zlepší úzkostná porucha) tak sa ti určite bude aj lepšie zaspávať. Sú ale ľudia, ktorí potrebujú k ssri stále doplnkovo lieky na spanie. Ono to bohužiaľ nikto nevie povedať dopredu.

kachita
21. mar 2022

Ja si myslim ze to stoji za to, nemusi ti zhorsit nespavost na zaciatku. Zastabilizuje ta a neskor mozes vysadit po pol roku ci roku, uvidis.

bubuliatkova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz