Stále som smädná

lienka737
20. okt 2014

Denne vypijem cca 3-5 litrov tekutín (nesladené čaje, voda).
Ak nepijem, mám sucho v ústach, bolí ma hlava, som nervózna.....

Je to veľa?
Čím to môže byť spôsobené?

Ďakujem za všetky Vaše názory a skúsenosti 🙂

nikawero12
20. okt 2014

@lienka737 nechcem ťa strašiť, ale veľký smäd môže byť príznakom cukrovky.

0silvia0
20. okt 2014

@lienka737 nadmerné pitie a neustály pocit smädu je jedným z varovných signálov cukrovky. Ak máš pocit, že s tebou nie je všetko ok, začala by som na tvojom mieste u obvodného lekára a nechala si urobiť pár vyšetrení

tajka1986
20. okt 2014

To je uz dost vela vody😉 v lete este ok,ale teraz...navstiv lekara pre istotu,nechcem strasit ale moze sa z toho vyklut aj zdravotny problem.

sweetsuzi
20. okt 2014

3-5 litrov tekutin je velmi vela - zbytocne si zatazujes oblicky. A pri takom mnozstve tekutin byt este smadna mi nepride ok. Podla mna uz si s tym davno mala byt u lekara nie to riesit tu. Ako prve ma napadla cukrovka, prajem ti aby to tak nebolo. Chod na vysetrenia, drzim palce.
@lienka737

katarinamarkova
20. okt 2014

@lienka737 otazka - co pijes?

lienka737
autor
20. okt 2014

@katarinamarkova ráno zelený čaj (šálka na ranajky, pol literku cestou do práce-cestujem hodinu a pol, takže to nie je podľa mňa tak moc).
V robote mám 2 litrovú konvicu (pu-ehr kombinujem s ovocným čajom), tú vypijem tak do 13.00 hod., potom si varím rôzne-bylinkový alebo ovocný.
Na cestu domov zas pol litra vody.
Doma zas čaje, večer väčšinou bylinkové - striedam alebo minerálku.

liebling98
20. okt 2014

@lienka737 ako píšu ostatné, môže to byť cukrovka. Tiež diabetes insipidus, prípadne ochorenie obličiek. Takže utekaj k svojej Dr, základné odbery a základné vyšetrenie moča ti môže urobiť aj obvoďák, ktorý Ťa podľa výsledkov nasmeruje k diabetologovi, endokrinológovi alebo nefrológovi.

katarinamarkova
20. okt 2014

@lienka737 zeleny caj funguje podobne ako kava, takze pozor na to, ten sa k tekutinam moc nerata, skor ta odvodni 🙂
rovnako pozor aj na bylinkove caje - ake bylinky?
pijes caj sladeny?
a mineralka je najvacsia blbost ked si smadna

katarinamarkova
20. okt 2014

@lienka737 poradim - skus zajtra obycajnu cistu vodu - ziadne caje, mineralky atd.....

katarinamarkova
20. okt 2014

@lienka737 este otazocku....netusim co je pu-ehr ?? 🙂

barbora59
20. okt 2014

@katarinamarkova to je nazov caju

gretocka
20. okt 2014

@lienka737 tiez navrhujem na par dni vyradit caje a pit len cistu vodu ci to nepomoze ale kazdopadne skontrolovat hladinu cukru - ist k lekarovi a povedat mu to, moze to by aj iny problem, ale ta cukrovka je aj podla mna prvy kandidat. Moja sestra to podla toho spoznala, ze bola neskutocne smadna, unavena a chudla

prasiatko30
20. okt 2014

Takto sa moze prejavovat aj celiakia - nadmerne pitie, nadmerne mocenie, unava

el6
20. okt 2014

@lienka737 aj ja som mala take obdobie...stale som chodila s flaskou, lebo sa mi stalo, ze ked som ju nemala pri sebe mi bolo az na odpadnutie...bola som u lekarky, brala mi krv, moc, vsetko ok...preslo to ani neviem ako...ani cim to bolo sposobene...tak drzim palce aj tebe...

sefaa
20. okt 2014

@lienka737 ja som na tom podobne, pijem tolko co ty...zalezi vela aj od tvojej hmotnosti , vseobecne sa hovori ze na kazdych aj zacatych 15 kg tvojej hmotnosti by si mala vypit 0,5L vody..takze nieje pravda, ze toje vela alebo malo, skus si to vyratat sama..lebo mne to podla vahy totalne sedi...a odvtedy sa netrapim..tiez som bola stale strasena cukrovkou a podobne...aj som bola na vysetreni, a vstekoje ok...dolezite je naozaj pit vodu, nesladene a pokial mozno sypane caje-cize kvalitne, a nie velmi silne (mnoho cajov ma odvodnovacie ucinky) a dolezitejsie nez kolko pijes je kedy...mna napr. velmi laka pit hlavne vecer, ale uz sa obmezdujem,aby som neprerusovala spanok behanim na wc...ale rano mozes vypit zfleku behom pol hodky-hodky aj liter liter vody, telo je takmer dehydrovane, v noci vela vydychas, vypotis, a vstekopotrebujes preplachnut....ja vypijem cca 4 l vody bez problemov a ani si to neuvedomujem (ked idem do fitka, 1 L navyse)...avsak snazim sa to rozdelit doobeda (do cca 13 00 ) vypit 2/3 toho mnozstva a poobede uz len 1/3...mozes sa o tom pobavit aj s lekárom, nech nemas stres a hlavne si to vyrataj , netvrdim ze je to totalnesmerodajne ale robia to tak aj treneri aj lekári . 🙂

lienka737
autor
21. okt 2014

@katarinamarkova Čaj nesladený, maximálne si daň doň trošku citrónovej štavy. Z bylinkových - žihľava, harmanček, myší chvostík - maximálne pol litra jedného druhu.

pragmaticka
21. okt 2014

tiez som byvala stale smadna (roky) a muz ma vzdy strasil ze mam cukrovku...niekedy viem vypit aj pollitra vody za par sekund (uz to tak velmi neprehanam, kedze toto narazove pitie nie je velmi zdrave)..Nooo ale poslednu dobu (zmenila som zivotospravu) musim povedat ze sa niekedy aj pozabudnem a uz vobec tolko nevypijem..teraz nejake tie 2-2,5l..predtym bezne aj 4l a aj tak som bola smadna..inak ziadnu cukrovku som nemala, vysledky krvi ok, aj pocas tehu vsetko ok...tak neviem z coho to byvalo...ale fakt odkedy sa zdravo stravujem, je to ovela lepsie...noo a este jedna tibetska lekarka (ku kt. chodievam poslednu dobu na akupunkturu a masaze) mi poradila pit rano vzdy horucu vodu (normalne z vodovodu), po glgoch - super na precistenie krvi a pecene, a potom pocas celeho dna skor teplu vodu..a teda neviem ci aj to zabralo, ale fakt ten hnusny smad uz tak nepocitujem.. 🙂 ale fakt to mozno bude aj tou zdravou stravou.

kexik218
21. okt 2014

Ja ta strasit nebudem...moze to byt stresom. Ja som mala ten isty problem, smäd, unava bolesti hlavy a krvny obraz som mala podla lekarky ukazkovy :D akurat mi chybalo trosicku zeleza

kexik218
21. okt 2014

Akurat som si este precitala tvoj pitny rezim...pijes vela cajov. Skus si dat pauzu. Aspon tyzden, to vydrzis a potom sama rozhodnes kolko si mozes dovolit. @lienka737

sharlotta
21. okt 2014

Caje odvodnuju organizmus. Vsetkeho vela skodi. Urob ako ti baby radia, pi zopar dni len cistu vodu a uvids.

katarinamarkova
21. okt 2014

@lienka737 juuuj zena nic proti tvojmu pitnemu rezimu - cele zle!!! ziadna cukrovka ani nic podobne,len pijes same sprostosti.
caj - zeleny, cierny - odvodnuje, rovnako aj ten tvoj extra caj, je len caj z cajovych listkov, odvodnuje
caj - bylinkovy - harmancek vcelku ok....zihlava ma vyrazne mocopudne ucinky, mysi chvostik rovnako
mineralka obsahuje kopec mineralov, neuhasi smad
takze pijes ak som spravne pochopila - nanajvys lieter cistej vody - to je plus
litre a lietre cajov co ta odvodnuju a maju mocopudne ucinky - to je minus, minus, minus, minus.
ked si to cele zratas vysledok je ten, ze denne vypijes nie niekolko litrov vody ale tvoj pitny rezim je v riadnom deficite.
caj je super - raz za cas.....rano napr. obcas v priebehu dna - caj nie je nahradou vody 🙂
necuduj sa ze si smadna, skutocne skus jeden den pit len vodu 🙂

janka_mamka
21. okt 2014

Je pravda ze tie caje odvodnuju skus len vodu. Inak velky smad je priznakom tehotenstva,ano je to tak,alebo cukrovky.

lienka737
autor
21. okt 2014

@janka_mamka tak tehotná nie som na 100% ;) tú cukrovku skúsim poriešiť.

monkabr
21. okt 2014

@lienka737 Trosku by som korigovala Katkin prispevok, zeleny ani cierny caj rozhodne nie su sprotosti a cele zle, su zdrave a maju mnoho pozitivnych ucinkov. 🙂
Ale co je zle, je to, ze cele dni pijes od rana do vecera taketo mocopudne caje. Vsetko s mierou.
A mala by si si dat urobit to vysetrenie na cukrovku...

simca06022011
21. okt 2014

@lienka737 podla mna pijes prilis vela cajov... PRILIS a je jedno aky druh, vsetky su dobre aj zdrave,a le nie v litroch na den. Ked si smadna daj si vodu. Vyskusaj a uvidis, netreba cely den caje pit... Ak ti to neprejde, tak sa objednaj na preventivku.

janka_mamka
21. okt 2014

@lienka737 ja som to uviedla len ako priiklad 🙂) inak ak piješ príliš veľa čajov, ktoré odvodňujú, vlastne si potom stale na wc, tak je jasné že si smädná, al ev každom pripade zajdi za odborníkom prípadne aj na nefrológiu kôli obličkám. držím palce nech to nie je nič vážne, al ezdravie si treba strážiť

lorela
21. okt 2014

@lienka737 Vlastne len zopakujem, čo je aj môj názor 🙂.

Piješ veľa čajov, navyše druhy, ktoré skutočne odvodňujú.
Ak si chceš predsa len nejaké ponechať, zameraj sa na kvalitné ovocné (v rozumnom množstve) - tie neodvodňujú a šálka (zdôrazňujem jedna!) zeleného čaju alebo čaju Pu-erh pre svoje blahodárne účinky - tiež netreba úplne zatracovať. Opakujem jedna šálka 😉.
Ostatné tekutiny v podobe čistej vody a nízkosodíkových minerálok (napr. Bonaqua, Zlatá studňa, minerálky určené pre dojčatá).
Ak by sa stav nezlepšil, treba sa zdôveriť lekárovi.

lienka737
autor
21. okt 2014

@lorela Ďakujem. Skúsim. Problem je, že keď pijem vodu, je mi zima 😒 Tak preto tie čaje.

lorela
21. okt 2014

@lienka737 Za málo. Nemusí byť úplne studená a môžeš si ju skúsiť nejako ozvláštniť, napr. pár kvapiek citróna, pomaranča, uhorka + rozmarín (zlepšuje krvný obeh), jablko + škorica (škorica "otepľuje").

A stravu máš v poriadku? Tá zima...

lienka737
autor
21. okt 2014

@lorela ako myslíš, či mám stravu v poriadku?
Mne je zima stále, ale keď pijem studenú vodu, tak to mrznem 🙂 To už všetci poznajú, že mne je stále zima.