Strašné svrbenie pokožky hlavy

sumalee
30. okt 2020

Ahojte, obraciam sa na vas s prosbou o radu, co skusit lebo uz som zufala..strasne ma svrbi hlavne zadna cast hlavy, uz mam tam chrasty ale to sa neda proste vydrzat..mam dlhe vlasy, pouzivala som tuhy sampon a potom sa to tak zhorsilo, teraz mam sampon z lekarne na citlivu pokozku ale nelepsi sa to..snazim sa si aj menej umyvat vlasy ale uz druhy den to je neunosne a na treti si umyjem ale je to lepsie len chvilu..vsi nemam..prosim poradia ak vas nieco napadne.. dakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pseudomonas87
30. okt 2020

@sumalee mňa tak svrbela pokožka hlavy, kúpila som si šampón od biodermy node a to mi pomohlo.umyvam ako píšu v návode, 2x za sebou.

anickabasnicka
30. okt 2020

@sumalee mého syna taky neustále svědí pokožka na hlavě. už jsem mu vlasy ostříhala na 9milimetrů a stejně to nepomohlo. kadeřnice říkala, že je to rozjetá mikroflora nebo tak nějak + suchá pokožka na hlavě. doporučila nám šampon na citlivou pokožku a musím zaklepat, po dvou umytí už to svědění není tak intenzivní....šampon je z řady "morphosis" a jmenuje se " de stress shampoo"

zuz02
30. okt 2020

Mne pomohol Ducray kelual DS šampón. Poradila mi ho lekárnička. Môže sa používať aj denne. Nizoral mi tiež pomáha na lupiny a svrbenie, len ten sa nesmie dlhodobo používat.

halabolka
31. okt 2020

@sumalee nemas seboreu? Pri nej sa tvoria az chrasty a svrbi pokozka.

1xenia1
31. okt 2020

Fénuješ si vlasy alebo ich necháš voľne uschnúť? Aspoň pokožku treba vyfénovať

sumalee
autor
31. okt 2020

Dakujem vam velmi pekne, popozeram tie sampony aj tea tree...muz hovori ze podla fotiek to ako seborea nevyzera ale tak nie je odbornik..vlasy si trochu necham preschnut a potom fenujem, nechodim napr. Spat s mokrymi vlasmi..no musim skusat len je to neprijemne :(

pablito555
31. okt 2020

@sumalee pozri si dr.Muller ichthyo care šampón s bielym ichtamolom,je čisto prírodný mne na svrbenie pomohol po pár pouzitiach, stojí cca 6 euro.

matqa411211
31. okt 2020

A nemôžeš mať psoriazu vo vlasoch?

suzy_dm
31. okt 2020

Ja mám citlivú až seboroickú pokožku hlavy a používam len značku Alpecin, myslím šampóny a plus majú vitamínové toniká na vlasovú pokožku a myslím, že to mi moju vlasovú pokožku udržiava v dobrej kondícii. Tých šampónov Alpecin je množstvo na rôzne problémy. Objednávam z mojalekaren.sk. Myslím, že sa jedná o nemeckú kozmetiku. Určite vlasy nenechávať prirodzene uschnúť a nebodaj si s mokrou hlavou ľahnúť spať. Ja si ich vždy fénom vysuším.

angelovka
31. okt 2020

@sumalee manzel mal casto rovnaky problem,potom zacal pouzivat alpecin modry. Od vtedy, co ho pouziva, ho hlava nesvrbi.

kacorsita
19. aug 2021

@sumalee dobry den,ahoj,ako si/ste poriesili ten problem s vlasmi prosim?ja mam rovnaky problem a je to uz takmer neznesitelne...dakujem

miskaska
19. aug 2021

Ahoj, mala som nieco podobne. Kozna mi vzala vzorku a bola to candida. Mne na to pomohol Nizoral sampon. Mala som vtedy oslabenu imunitu. Bolo tesne pred tym, ako mi zistili celiakiu.

kiwi3
19. aug 2021

@kacorsita ja som mala presne toto dost dlho a velmi mi pomohol vichy sampon proti lupinam, aj ked lupiny nemam (je aj proti nejakym mikroorganizmom, nazov si nepamatam). odvtedy ziadne svrbenie. kludne si vypytaj najprv vzorku v lekarni. ale moze to byt, samozrejme, aj nieco vaznejsie ako pise @miskaska . inak mne na to predtym predpisala kozna nizoral a to ma svrbelo este viac.

kacorsita
5. sep 2021

@miskaska
@kiwi3 dakujem pekne,ja som skusila z lekarne cannaderm a trosku sa to zmiernilo ale nic moc...uz mam vymenny listok ku koznej,.mala dovolenku a musim sa objednat,nemozem tam cakat niekolko hodin lebo mam malicke deti doma...tak som zvedava co povie,uz som zufala.. raz leosie potom horsie 😭

ivetulik
18. apr 2022

@kacorsita Demodex folliculorum?