Svrbivé vyrážky

ivka973
7. dec 2022

Vyhadzujú sa mi chvíľku svrbivé vyrážky. Potom prestane svrbiet stvrdnu. Myslela som že mám blchy alebo ploštíc cely byt hore nohami vystriekane všetko. A stále sa mi to tvorí.

romikk22
7. dec 2022

@ivka973 ahoj nie ze by som strasila ale my sme mali takéto stipance od plostic :( a nič nepomohlo len deratizácia aj spálne obývačky chodby, všetky skrine vychádzať sme museli dať Poprat na 60 st.. priniesli sme si to z chaty . To bol des

katie253
7. dec 2022

@ivka973 toto sú blchy, treba oprať periny, obliečky z matracov. Mechanicky vyčistiť postele a aj matrace (sanytol na matrace). Vyprať koberce, záclony, všetko čo je v spálni a aj v ďalších izbách. Aj detské izby ak máte. Blchy sa rýchlo presúvajú. Sanytolom umyť podlahy. Vajíčka kladú aj do škár v plávajúcej podlahe. Vystriekať izby sprejom na lezúci hmyz (musí byť na ňom napísané, že účinkuje aj na blchy).
Môžete užiť zodac tabletky na svrbenie, fenistil kvapky a gél.

ivka973
autor
8. dec 2022

@romikk22
@romikk22 ahoj nemyslím, že sú to plostice. Čo som o nich čítala vraj to je bolestivé neskôr svrbivé. Mna to nesvrbi iba keď vznikne vyrážka. A vraj sa to hoji 3-5tyzndo štípance toto je za 2/3 dni preč.

ivka973
autor
8. dec 2022

@katie253 našla som jednu zdochnutu blchu na sedačke. Mačku som prehľadala žil nenašla nič aj tak som ju odblšila. Prehľadali sme cely byt všetko sme už oprali aj do susicky dali. Oblečenie sme veru nedávali. Izby sme vystriekali sedačku koberce posteľ aj mackine veci sme vyčistili tepovacom. Proste nenašli sme ani výkaly ani nič. Ale porom ako som pridala fotku sa mi zase vytvorila vyrážka. Nemôže to byt alergia?

ivka973
autor
8. dec 2022

@romikk22 a ešte vraj nestipu cez deň. U man je jedno či je denne svetlo alebo noc vyrážka sa mi objaví kedykoľvek. Nič sme po nich nenašli neverím tomu, že pri dôkladnom prezreli ako sme spravili by sme nenašli aspoň trus alebo vajíčka niekde na sedačke madraci koberci podlahe. Oh zúfalstvo toto

romikk22
8. dec 2022

@ivka973 aha tak áno mňa to svrbelo .vyzerali tie stipance tak isto ale svrbelo ma to veru