Trpím silnými bolesťami hlavy

martina28p
12. apr 2015

Chcela by som sa tu porozprávať s mamičkami,ktoré majú podobný problém,alebo mali a vedeli by mi poradiť....
od mala trpím silnými bolesťami hlavy,v detstve som odpadávala,bola som sledovaná na neurologii,robili mi aj CT.....bolesti hlavy mávam doteraz....stále som bola v tom,že trpím migrénami.....vždy to bola pulzujúca bolesť,bývalo mi zle,nezvykla som vracať,stalo sa mi to len párkrát....bolesť bývala taká,že som si hlavu stláčala rukami a bola by som schopná škrabať aj stenu....neznášala som svetlo a hluk,bolelo ma z toho až hrdlo,oči akoby mi chceli vyskočiť z hlavy.....s bolesťou hlavy som zaspávala,aj som sa zobúdzala...trvala 3 dni,niekedy aj 5.....teraz som po dlhšom čase absolvovala všetky vyšetrenia znovu,lebo hlava ma bolieva často,čelo,oči, vrch hlavy,boli to tlaky,aj pulzovanie....pridali sa k tomu závrate a slabosť,niekedy sa mi chveje celé vnútro.....všetky vyšetrenia mám v poriadku,vraj si mám merávať častejšie tlak,lebo je vyšší...dostala som aj lieky na pár mesiacov na rozšírenie ciev....brala som ich,mám pocit,že vtedy ma hlava tak často nebolela....ale čo ma zarazilo,že doktorka mi akoby s výsmechom povedala,že migrénu nemám,lebo migréna je ochorenie mozgu a podla CT mám všetko v poriadku.....mala som pri nej pocit,akoby mi neverila,že ma hlava bolí....a ona fakt bolí,.....niekedy už nevládzem,idem spať s bolesťou,ráno sa s ňou budím,pulzuje mi hlava a fakt sa už toho niekedy bojím.....baby,čo mám robiť......akákolvek rada ma poteší.....

ivica46
12. apr 2015

@martina28p ahoj, ja som mávala tiež bolesti hlavy, ktoré sa po pôrode ešte viac stupnovali. Presne ako hovoríš večer som zaspávala a bolela ma hlava a ráno ma tiež bolela, trvalo to vždy aj tri dni vkuse. A ešte k tomu ma celé dni štípali a pálili oči. Bola som na endokrinologii a zistili mi autoimunny zápal štítnej žľazy a zníženú funkciu, dostala som lieky a odvtedy som normálne iný človek. Tie bolesti úplne prestali .

stepanka274
12. apr 2015

Skusala si vela pir? Mne to pomaha.,ale ja nemam zas az take silne bolesti ako ty.

pribinak
12. apr 2015

Zmeň doktorku, alebo aspon chod na vyšetrenie k niekomu inému, aby si počula iný názor

Zaujímavé, mne doktor povedal, ze migréna je hormonálna nerovnováha, pár dni na to, bol v smecku aj rozhovor s nejakým neurológom, ktorý tvrdil to iste

zuzik307
12. apr 2015

@martina28p na diagnostiku migreny sa robi EEG, CT je na vylucenie inych moznych pricin bolesti hlavy, ako napr. nador, cievna prihoda...inac priznaky sedia, ja ju mam tiez, nastastie trva kratsie 😒 zaberaju ti na to nejake analgetika?

gapre
12. apr 2015

@ivica46 az teraz, ked som si to precitala som si uvedomila ,ze ma nebolieva hlava odkedy beriem lieky na stitnu 😕 .Takze to moze mat nejaky suvis

zeriempizzu
12. apr 2015

Nech ti spravia MRI, CT neukaze vsetko.
Niekedy hlava proste boji a nie je pricina.

Ja mam tiez problemy s migrenov, sice len par mesiacov, ale je to hnus, vsetky vysetrenia mam ciste, kazdy lekar iba radi tabletky proti migrene predpisat ale ja sa tomu branim - momentalne beriem len homeopatiu a skusam akupunkturu. Uvidime. Vela stastia.

googwife
12. apr 2015

Ahoj moj priateľ ma ten istý problém dokonca raz bol prijatý na pohotovosti co ho tak bolela hlava ze nedokázal nič povedať.Potom mi povedal že ma vnímal aj všetko naokolo ale ze neovladal pohyby,reč no hrôza vtedy ma tak vyľakal 😳Tak ho v nemocnici vyšetrili robili mu úplne vsetko MRI,,EEG,CT nic nenašli nakoniec ho poslali k psychológovi že si to asi namysla no bohužiaľ bolesť hlavy ostala ak to podchytí skôr tak mu prášok flector pomôže ak nie tak musi trpiet 1-2dni😞

hradnapani
12. apr 2015

@martina28p a obehla si aj inych lekarov? histaminova intolerancia je vylucena? niekedy stoji za takymito neprijemnymi bolestami hlavy. Nejaku pricinu to musi mat, treba patrat, patrat a najlepsie asi zacat zmenou lekarky, ktora nebude bagatelizovat tvoj problem. Nedaj sa odbit, ved to nie je normalny zivot takto, si mlada, mas male deti. Skus vyhladat aj algeziologa - lekara, specialistu na bolest.

hradnapani
12. apr 2015

@googwife k tomu psychologovi ho zrejme neposlali preto, ze si bolest namysla (oni vedeli, ze ho to zrejme realne boli), ale bolest vznikla na psychickom podklade. Niekedy si ludia nesu v sebe rozne negativne situacie, ktore nespracovali (a kludne to moze byt aj z obodbia detstva) ktore sa im mozu vracat do zivota cez fyzicku bolest. Takze ak nenasli pricinu po dokladnom patrani, tak ten psycholog je uplne namieste. nie je to ziadna hanba, ti ludia su tu na to, treba prekonat tu vnutornu zabranu tam ist.

zeriempizzu
12. apr 2015

@googwife to co opisujes je klasicka migrena, nemusis mat ani bolesri hlavy ako take. K tomu vsetkemu moze byt i aura - strata zraku docasne ci klasicke zablesky v ociach. Je to moc neprijemne.

buebee
12. apr 2015

mna trapili dlhe roky bolesti hlavy, chodila som na rozne vysetrenia, no nikdy sa pricina nezistila.. uz som si aj ja zacala mysliet ze si tie bolesti len namyslam .. zaciatkom minuleho roka boli tie bolesti uz neznesitelne -poslali ma na mr, kde sa zase nic nezistilo.. mesiac na to som odpadla. mala som krvacanie do mozgu. az potom mi nasli 3 aneuryzmy (vydute) na cievach mozgu, co sa predtym nezistilo (vraj preto, bo vysetrenia boli robene bez kontastnej latky) takze takto.. nechcem nikoho strasit, ale urcite treba tieto veci doriesit..

zeriempizzu
12. apr 2015

@buebee tak to je riadna blbost - kto ma MRI nevidel aneuryzmus zanedbal zdravotnu starostlivost o teba. To musia urcite vidiet i bez kontrastnej latky - moj neurolog to potvrdil. Lekary sa zase vyhovorili. Na tvojom mieste dam staznost. A drzim palce nech si ok.

googwife
13. apr 2015

@hradnapani no veru určite je natom kus pravdy.On veela premýšľa naozaj aj banalitu musi rozložiť a premýšľať ako to spraviť/vyriešiť co nanajefektívnejšie.

martina28p
autor
13. apr 2015

Ďakujem kočky,,robili mi všetky vyšetrenia, aj EEG,EKG,očné-mám okuliare,aj štítnu,tá je v poriadku,aj hormonálny profil.....tiež je pravda,aj to po psychickej stránke...snážím sa byť v pohode,aj to pomáha,ale sú dni,ked nepomáha nič...od mala som brávala ibalgin,ten mi aj predpisovali ešte dakedy.....teraz si dám flector ale sú bolesti,kedy ani to neppomáha....od krstnej som dostala lieky na predpis,ktoré sú na extra silnú migrénu a mám ich ako pohotovostné tab.ked mi je fakt zle,že vraciam a všetko sa od bolesti točí....zatial som taký stav mala 2x.....tiež nechcem stále pchať do seba lieky.....rozmýšlala som že by som išla za iným doktorom,len si nechať prekonzultovať výsledky,čo na to povie....snád bude všetko v poriadku.....ako malá som bola aj na MR,to si pamätám....niekedy mám z toho všetkého strach.....no teraz skúsim,či mi iný doktor povie niečo iné....ešte raz dakujem.

janinah
13. apr 2015

oči a vnútorné ucho máš vyšetrené? nevzdávaj sa,treba hľadať príčinu a nielen tlmiť bolesť

martina28p
autor
13. apr 2015

@janinah oči áno,dali mi trošku silnejšie sklá a uši nie....tam ma ani neposielali.

janinah
13. apr 2015

@martina28p tak treba aj orl vyš,nájdi si dobrých lekárov

silvik1
13. apr 2015

@martina28p ako píše @janinah určite sa výpýtaj aj k ušnému. a z vlastnej skúsenosti odporúčam akupunktúru. Je to trošku dlhodobejší proces ale stojí to zato 😉

zeriempizzu
13. apr 2015

@silvik1 kolko sedeni akupunktury si mala kym si poznamenala ulavu?

silvik1
13. apr 2015

@zeriempizzu chodím od decembra každé dva - tri týždne. úľava prichádza postupne už od nejakého tretieho sedenia. u mňa je to trochu komplikovanejšie, pretože ma dáva dokopy po troch IVF-kách a dvoch Ketoch. čo je kopec svinstva v tele.

zeriempizzu
13. apr 2015

@silvik1 no ja chodim kazdy tyzden, bola som 4 krat a po prvom a poslednom raze nic moc - migrena pretvava, akoby bola vlastne horsia. Tak uvidime... Este s tym nehadzem, odobne preferujem alternativu pred liekmi, ak sa da. Drzim nam palce!

hradnapani
13. apr 2015

@googwife tak ano, taketo typy ludi su nachylnejsie na bolesti hlavy. Ale da sa s tym nieco robit, len je otazne, ci by s tym aj on chcel nieco urobit.

jana_eyre
13. apr 2015

@martina28p to co za blbost ti doktorka povedala? normalne ma vytocilo to s tym, ze migrena je ochorenie mozgu a ze to nemas.. dodnes medicina nevie co sposobuje u niektorych ludi migreny, nie je to "vidno na mozgu" ani na ct, ani na magnetickej - to ti ako zamerana doktorka povedala?

Ja chodim so svojimi migrenami k specializovanej neurologicke, ktora sa zaobera najma migrenami.. migreny mavam od 10tich rokov, ale az po druhom porode velmi silne.. moje migreny sa opakuju tak 1-2x mesacne, zvraciam, neznasam co i len otvorit oci, musim lezat a nedokazem nic urobit.. bola mi robena magneticka rezonancia kvoli tomu, ci nemam preddispoziciu na mozgovu porazku, kedze obaja moji rodicia ju mali v mladom veku.. tiez mam za sebou, eeg, ocne, stitku - vsetko ok..

moje migreny vraj pochadzaju z toho, ze hormon serotonin /vyplavuje sa pri strese a stasti/ mi podrazdi receptory bolesti v mozgu a rozdrazdi aj receptory, co mozu za to, ze zvraciam.. toto vsetko mi povedala na zaklade normalneho neurologickeho vysetrenia a spisania si ake priznaky mavam pri migrene.. nasadila mi rizatriptan mylan, ktory ma zastavit vcas vyplavovanie toho hormonu.. mam si to dat vzdy vtedy, ked citim, ze ide na mna ta konkretna bolest /pretoze ja mavam viac typov migren, ostatne su ale zvladnutelne/..

ak uz je migrena rozbehnuta, neda sa s tym nic urobit a musim to proste pretrpet.. /poznam aj take, ze mam chut si hlavu tresknut o stenu/ bohuzial mne sa casto stava, ze bolest mi zacne vnoci v spanku, takze sa na zaciatok ani nezobudim a vstavam s tym, ze idem rovno zvracat.. to potom trva cely den a muz si musi brat dovolenku, lebo s detmi to nezvladam... uz len ked si to predstavim, tak mam paniku..

radila by som ti zmenit doktorku.. ta moja je velmi dobra, ale je sukromna, v ba..

drzim palce, lebo viem, ze toto je strasna bolest.. osobne by som radsej rodila kazdy rok ako prezivala dva krat mesacne moju migrenu.. hold, clovek si nenavybera..

melonik7
13. apr 2015

@martina28p súlasím s @jana_eyre máš migrény a tiež by som radšej rodila ako prežívala tú bolesť..
ja ju mám od detstva, po puberte to prešlo..začalo v 27, odvtedy 1x-2x týždenne..upravilo sa to na obdobie pred menzesom plus výkyvy (ako zmena počasia, stres, zmena režimu, jedlá a pod.)

..pol roka som si písala čo jem, čo robím a značila si bolesti..takže už viem, čo môžem/nemožem ovplyvniť..vyšetrenia mám všetky urobené - všetko ok..mne neurologička zasa povedala "gratulujem, ste v poriadku, máte iba migrénu" 😒

Mám od nej na predpis lieky relpax, bez ktorých nikam nejdem..roky sú mojou záchranou a vďaka za ne..
bolesti ktoré mávam pri migréne (ak nezachytím včas liekami) sú neskutočné, človek pomýšľa už na čokoľvek ☹

V tehotenstve sa ma držali cca do 4-5 mesiaca - samozrejme žiadne lieky (iba paralen - čo je pre mňa len lentilka a nič nezmôže), mala som asi 4 záchvaty, každý trval 4 dni..psycho..
Len pre zaujímavosť - pred 2 rokmi som zistila že mi spušťa migrénu surová cibuľa..takže určitý vplyv má aj jedlo u mňa..

Moja rada: zmeniť doktora, a poriešiť nasadenie liekov (relpax, cinie - čo ti bude vyhovovať) a odsledovať si začiatok bolesti a rýchlo užiť liek..

držím palčeky

danielita18
13. apr 2015

ahoj,mna ako dieta bolievala hlava, porobili vysetrenia poslali na neurologiu,doktorka mi povedala ze si mam celý meisac zapisovat kedy a ako silno ma hlava bolieva akedy som si už musela dat tabletky na základe mojich záznamov zistila ze mám staršne rozhadzaný den, nemam žiadny režim a mam si vytvorit režim a vtedy sa to naozaj upravilo a hlava ma bolela len prvý den menstruacie odvteedy ma hlava nebolievala ale po porode ma zacala bolievat aj 3,4 dni vkuse a tiež ulavili len tabletky na neurologiu ma objednali za 4 mesiace dovtedy môže umriet od bolesti ale nahodou som sa stretla s jednou kamaratkou a ta mi poradila jedneho liečitela v Tn,prečítala som si o nom pozistovala som si od ludí ktorý u neho boli či pocitili ulavu a mali s ním len pozitívne skusenosti tak som vyskúšala aj ja, muž sa zo mna smial ale povedala nech skúsim,mna boleiva hlava z krčnej chrbtice tak som mu aj povedala co mam za problem,vypočul si ma a vykonal si svoju prácu a odvtedy ma zatial hlava nebolela až dnes prvý krat ale mám menstruaciu a pokial ma zase nebude boliet celý mesiac len pri menstruacií tak mi to naozaj pomohlo,zaplatila som 20 eur,volá sa Viliam Weber,aj tu na koníku je o nom písané,ja som najskor vyskúšala radsej jeho ako doktorov,ja nemam cas behat od doktorra k doktorovi a vsade vyckávat a dopovat sa liekmi,ja si radsej zaplatím 20 eur jednorazovo, skús zato nič nedáš aj ked sa budu ludia z teba smiat lebo vela ludí tomu neverí ale teda poviem ti bol to teda zaujímavý zážitok, chvílu mi to prišlo aj strašidelné 🙂

martina28p
autor
13. apr 2015

@danielita18 už mi to radila aj moja mama,tak asi vyskušam.dakujem

martina28p
autor
13. apr 2015

@jana_eyre ja nevraciam,vracala som asi 2 x aj to len v posledných prípadoch...bolesti hlavy sa akosi stupňujú na intenzite.....niekedy by som si od bolesti sama hlavu v rukách rozpučila,čo ju stláčam,bo mám pocit,že vybuchne od bolesti....bolesti bývajú niekedy rôzne....dajú sa vydržať,hlava bolí aj z krčnej chrbtice,,,,už viem kedy aká bolesť to je.....ked mi prichádza migréna-ako ju ja volám-tak ako sprievodný jav mám bolesť v hrdle...bolia ma aj oči,bolesť je akoby sa mi srdce presťahovalo do hlavy a bilo ako zvon...najhoršie som to mala minulý rok,ked som nevládala stáť na nohách,ale ležať som nemohla,lebo sa mi vtedy tak všetko točilo,že som musela len sedieť....vtedy nepomáhal ibalgin ani flector....
a to že nemám migrénu,mi povedala neurologička....mala som pri nej pocit,akoby si myslela,že som hypochonder.....

terina25
13. apr 2015

bola si na ortopedii?ja mavam tiez taketo stavy ako ty.min.rok mi tieto bolesti trvali 2 mesiace+som mala zavrate.urobili vsetky vysetrenia resp.z neurologie som bola na eeg a ct mozgu.nic nenasli.dali lieky kt.absolutne nepomohli.bola som uz z toho zufala.a nakoniec som to mala z krcnej chrbtice.vyskusaj ist este tam.

sunshineka
13. apr 2015

@martina28p presne taketo bolesti mavam aj ja,dokonca v poslednom case badam,ze mi trpne hlava.akoby take mravcenie na temene hlavy,co ma dost vystrasilo.CT vysetrenie ma este len caka,no bojim sa ho.neurologicka mi povedala,ze mi nijako nevie pomoct,iba liekmi na rozsirenie ciev,ktore ale prudko zvysuju krvny tlak.takze neviem,co je lepsie.bolest hlavy alebo riziko infarktu.tieto lieky som zatial zamietla,ale takto sa zit neda.bolest ma obmedzuje v spolocenskom aj partnerskom zivote.moj ex nechapal,preco nejdem nikam s nim.sucasny to zatial chape,len dokedy?

martina28p
autor
13. apr 2015

@sunshineka no aj ja som dostala lieky na rozšírenie ciev a mám pocit,že tto trochu pomohlo,ale tiež mi radila,aby som si častejšie dávala merať tlak,lebo som mala vyšší....nuž je to bud alebo.....