Únik moču pri kýchaní a kašľaní

8. dec 2022

Ahojte
Hanbim sa to napisat aj ked je to normalna vec, som rok priblizne po porode a pri kychnuti a kaslani (nie vzdy) mam únik moču (trošku). Da sa to prosim nieako vyriesit ?

kacena4
8. dec 2022

inkontinencia, vlozkami, popr cvicit panvove dno

stellarstar
8. dec 2022

Je to stresová inkontinencia, ja to mám tiež pri kýchaní, kašlaní, keď ma chlap šteklí, pri behaní atď nemáš sa za čo hanbiť. Treba robiť cviky na panvového dno a nosiť intímky. Mne sa osvedčili jessa extra long z DM iné už ani nepoužívam.
A ešte slovo nieako neexistuje keď tak nejako

yoxinka
8. dec 2022

Hľadaj fyzioterapeuta/tku v gynekológii. Nie je ich veľa, ale sú, treba hľadať cez google podľa toho, odkiaľ si. Toto je vec, ktorá sa dá parádne vycvičiť a ostaneš úplbe bez problémov. Ja mám za sebou tri tehotenstvá, úplne na kašu oslabené panvové dno, fyzioterapeut a cvičenie všetko spravili. Dokonca vďaka cvičeniu panvového dna nemávam menštruačné bolesti! Najlepšie však ísť za fyzio, vyšetria ťa a presne na mieru dajú cviky, prípadne uvoľnia, čo treba. Toto je veľmi indivindi záležitosť a len cvičiť všade odporúčané kegelove cviky nemusí stačiť.

svetlonos
8. dec 2022

@yoxinka
ahoj prosim ta mas kontakt na tu terapeutku? Mohla by si mi ho prosim poslat? Mozes aj do spravy, vopred dakujem 🙂

pbra40
8. dec 2022

@svetlonos
Ja chodim k Sandre, zatial sme mali jedno (prve) sedenie. Mam na nu dobre odporucania.
Len upozornujem, ze panvove dno pri prvom vysetreni kontroluju vaginalne. Podobne ako u gynekologa.
Ma v tebe prsty a podla pokynov (kaslat, napnut, liftovat) kontroluje ako panvove dno reaguje.

yoxinka
8. dec 2022

@svetlonos
Ahoj, baba u ktorej som ja bola, je na materskej, takže kontakt ti nedám. Ale ja som bola vo Fyzioklinik v BA, sú tam asi traja fyzioterapeuti, ktorí sa tomu venujú. A áno, prvé vyšetrenie je vaginálne, to môže niekoho zaskočiť.

zuzka102
8. dec 2022

@yoxinka prosím ta ako často si cvičila a po akom čase si badala na sebe zmeny/výsledky?
Ja som bola už 3 ci 4x ohľadom panv. dna s fyzio a aj viem ako cvičiť, len je trochu problém nájsť si doma čas..

yoxinka
8. dec 2022

@zuzka102
Ahoj, ja som tam nešla primárne kvôli panvovému dnu. Ja som po pôdoch mala obrovské problémy s chrbticou a vrámci rehabilitácie som bola aj na vyšetrení panvového dna. Potrebovala som aktivovať core a súčasťou toho sú svaly panvového dna. Ja som cvičila každý jeden deň, zo začiatku 3x denne po 10minút. Zmenila som dýchací stereotyp, spevnel
mi stred tela a po nejakom roku som si uvedomila, že vobec nemám menštruačné bolesti. Môj fyzio mi hovoril, že jedna jeho klientka po začatí cvičenia panvového dna ostala do troch mesiacov tehotná, pričom otehotnieť nevedela 10 rokov!!!

zuzka102
8. dec 2022

@yoxinka ďakujem, tak to je super, že pomohlo. Akože ja našťastie s chrbticou problémy nemám, ale to panv. dno je zlé (ísť na jumping co som kedysi robila, teraz vôbec nehrozí..), a plus aj diastazu trochu. No musím sa viac posnažiť, lebo koľko krát si až neskoro večer uvedomím, že aha, ved som ani minútu za celý den nevenovala tým cvikom..

yoxinka
8. dec 2022

@zuzka102
Ja som bežne cvičievala o 22.00 aj neskôr. Skôr som proste nemala čas, ale videla som, ako mi to pomáha. Diastázu som mala aj trochu. Tam celý ten systém … brucho, core, panvové dno, to celé spolu súvisí. Mne to môj fyzio donemoty vysvetľoval. Ja som primárne šla riešiť prasknutú platničku a začínala som dýchaním a aktiváciou hlbokého stabilizačného systému, ktorý tvoria aj svaly panvového dna. To je skrátka celé prepojené.

qetka
9. dec 2022

@pbra40 ahoj ako je ro prosim u nej cenovo?

svetlonos
9. dec 2022

@yoxinka
super dakujem ti velmi pekne. Ano, viem ze prve vysetrenie musi byt take, inak by to neslo.

svetlonos
9. dec 2022

@pbra40
Ahoj dakujem velmi pekne aj tebe za odporucanie dobrej fizio.