Úzkosti a nervozita

11. nov 2023

Citim uzkost :(. S priatelom sme sa dlhsie nevideli a este nejaky cas sa neuvidime. Potrebujem s nim hovorit o nas. Je to hrozny pocit, ako chyba. A celkovo som nervozna uz od vcera, aj kvoli praci a vztahom tam...co pomaha na taky stav? Snazila som sa zabavit, poriadne sa najest, nepomohlo....

slovakboy
11. nov 2023

Napi sa vody pred jedením. Zaved si rano pravidelný režim. Daj si napríklad 7 dl vody teplej alebo čaju. Stačí aj prevarené voda. Po 15 minutach od pitia vody sa najedz najlepšie vajíčka alebo vločky. Čo zvykneš. Kávu ak nemusíš tak nepi. Ešte pred tým ako vstanes z postele si daj 6-10 jógivych dychov. Nádych na 4 doby výdych na 6-8 dôb treba to najprv trosku natrénovať. Nádych do brucha hrudníka aj hrotov pľúc. Medzi raňajkami a obedom vypi znovu 7 deci vody. A cvič nemyslenie. Jednoducho sa pokús nemyslieť na nič. Aspoň 3 sekundy sa pokús. Ak to nejde daj oddych a znovu sa pokús. Potom si rob myšlienkové cviky napríklad nájdi 5 červených veci v izbe a nájdi 3-5 rôznych zvukov. Počítajú sa aj auta a ľudia z ulice.
Na obed ryža s mäsom napríklad a nezapíjať. Poobede znovu cvičenia relaxačná hudba a afirmacie. A znovu 7 dl vody. Najneskôr o 17:30 neskôr už nie. O šiestej večera a potom už ani nepiť ani nejesť. O deviatej si ľahnúť a o desiatej zaspať. Môže relaxačnú hudbu a znovu nemyslenie trénovať.

slovakboy
11. nov 2023

Zábava teraz nepomôže. Ale dopraj si veci ktire ti robia dobre. Skús sa sprítomnit a zvnútorniť. Nenechaj myšlienkami von z vnútra ale naopak keď už musíš myslieť tak pouvazuj o sebe a svojom vnútri svojom tele. Navnímaj si ruku dlaň dotyky tela. Keď si umyvas zuby vnímaj to. Keď ješ vnímaj ako zuješ vychutnavaj to jedlo pomaly a pohrýzla ho dostatočne.
Tá nervozita predpokladám že nôh, prejde s tým dýchaním. Daj si aj magnezium a Milgama M. B komplex.

autor
11. nov 2023

@slovakboy vyskusam, no mam pocit, ze je to len zmiernenie tych pocitov...skutocne pomoze sa len konfrontovat z vecami z ktorych mam tie pocity... citim take permanentne napatie, stres, v pondelok ma caka tazky den, ale viac mam stres z toho rozhovoru a neviem kedy prebehne...velmi sa bojim, nejake veci si vycitam...ta uzkost ma nici dlhodobo. Citim, ze nie len dusa, ale aj telo trpi.

slovakboy
11. nov 2023

Vzťahy v práci neber osobne. Netykaju sa ťa. Názory ľudí ani reči žiadneho druhu ani reči o tebe a druhých ani o politike nič sa ťa netýka. Vyhybaj sa toxickým ľuďom odchádzaj od zlých rozhovorov 80 percent rozhovorov je o sťažovaní sa. Odíď a nereaguj. Nie si povinná odpovedať ani reagovať a ani odpovedať na otázky ktore ti niekto položi. Vzťah s priateľom to je iné to je už osobne. Pošli mu v mysli pozitívnu laskavu energiu. Neviem aký je tam problém ale buď láskavá k sebe. Hovor radšej menej.

autor
11. nov 2023

@slovakboy hovorit radsej menej?

slovakboy
11. nov 2023

Neviem o čo ide ale keď s ním budeš hovorit tak si to priprav a hovor menej ako normálne zvykneš.

zuzkaa1991
11. nov 2023

Depress pomaha sa ukludnit ;) skuste si ho kupit neverila som tomu kym som nezacala pouzivat

autor
12. nov 2023

@zuzkaa1991 skusim aj ten...pomohlo mi aj sa vyplakat...

minenkak
12. nov 2023

Máš asi nedostatok sexu

luccija
12. nov 2023

Máš vzťahové problémy a z toho máš stres?bojíš sa, že sa rozidete?