Vychádzková palica na predpis

amajlik
10. feb 2022

Ahojte. Má niekto skúsenosti s vychádzovou palicou na predpis od ortopéda alebo neurológa.....
Mám skoliózu ťažkého stupňa, chronický lumboischiatický syndróm (LIS) L5 l. sin.,coxarthrosis bilat gr. II - III, chronická neuropatia doln. končatín..
Abrevácia ľavej dolnej končatiny je 2,5-3cm + asymetria panvy....a hlavne silné chronické bolesti v driekovej časti na pravej strane.
A tu je ten problém....vľavo kratšia dolná končatina a vpravo chronický syndróm L5...
Teraz naozaj neviem v ktorej ruke mám držať tú palicu pri chodení, lebo lekár mi povedal, že na tej strane ako to vyhovuje mne... on mi to nepovie, lebo jedná aj druhá strane je nejakým svojim spôsobom poškodená. No ako skúšam tak skúšam tak fakt neviem.

Ak viete mi niekto poradiť budem len rada 🙂

kacena4
10. feb 2022

dolezite je aby to tebe vyhovovalo a pomohlo odlahcit pri bolesti ja som mala zasiahnutu pravu stranu bolesti velke krivala som tak som sa podopierala pravou rukou. ked ju chytis do ruky tebe musi byt lepsie pri jej pouziti a predpise ti ju bez problemov lekar, popr. maj obe - barle

pinkgirl
10. feb 2022

Zvyčajne sa nosí palica na strane kde máš tú "slabšiu" nohu. Veď si urob testovacie kolečko po ulici tam a späť raz v jednej ruke raz v druhej a uvidíš. A ostáva otazka, či pre teba s tvojím zdravotným stavom by nebolo vhodné chodiť s francúzskymi barlami obojrucne/jednorucne, namiesto 1 vychadzkovej palice. Francúzske poskytujú väčšiu oporu.

ibrunova
10. feb 2022

Moja babka nosila jednu francúzsku barlu a úplne bola potom vykrivená nabok, odporučili jej potom používať dve.

amajlik
autor
10. feb 2022

@kacena4 no veď to že odľahčiť a uvoľniť od bolestí....ale keď ľavá noha kratšia a pravá strana silné bolesti a k tomu silná skolioza. Krivá som jak paragraf. jak skúšam tak skúšam neviem...

amajlik
autor
10. feb 2022

@pinkgirl šak toto kde mám slabašiu nohu....keď obé sú nejaké slabé. Ľavá kratšia o 2.5cm a pravá strana tak tam je silná bolesť chronický syndrón L5. A keby si vedela koľko kolečiek som ja už urobila..a aj by som vedela kde ju nosiť, ale som krivá jak paragraf tak to vyzerá strašne. Mne je najlepšie ak mám 2 palice keď chodím nordic walking, ale keď potrebujem niekde ísť a je silná bolesť tak nezoberiem 2 palice a ešte na nordic.

amajlik
autor
10. feb 2022

@ibrunova no veď toho sa najviac bojím, lebo ja som už teraz krivá a nechcem ešte viac

pinkgirl
10. feb 2022

@amajlik tak nech ti dr predpíše ortopedické topánky na korekciu dĺžky nohy - urobia ti ich na mieru.

luccija
10. feb 2022

@amajlik nenosis korigacne vložky do topánky?
Koľko máš rokov?dve z tvojich diagnoz mám tiež, ale na šťastie stabilizovane a dosť mi pomohla fyzioterapia...tá kratšia končatina skúšala si fyzioterapiu nohu natiahnuť teraz má nenapadne ten nazov masáži a napravania

amajlik
autor
10. feb 2022

@luccija mám vložky...a rokov koľko mám? No mladá čaja není sa som už 🤷‍♀️😁 a aj mi tu nohu naťahovali aj sme cvičili, ale nič a teraz už neskoro. Mala som fyzioterapeuta ale už nieje. U nás je problem s tým.

luccija
10. feb 2022

@amajlik dornova metóda to tuším robí.Tak nech zdravie slúži a paličky skúšaj ako To bude lepšie.Aj ja som mala sklopenu panvu a veľa problémov dodnes má seká, ale aspoň viem čo mi je

amajlik
autor
10. feb 2022

@luccija ty si tu metódu cvičila...a mňa nieze seká, ale aj dlho stojím alebo chodím silné bolesti v driekovej chrbtici