Vykĺbenie ramena pri epileptickom záchvate

12. sep 2022

Ahojte, hľadám niekoho kto má rovnakú alebo podobnú skúsenosť..
Manželovi sa pri epileptickom záchvate vykĺbilo pravé rameno, pričom sa mu nalomil (alebo ako to povedať) kostný Bankart. Doktor zhodnotil, že operácia nie je potrebná, že to zrastie, no musí mať rameno 3 týždne zafixované.
Máte niekto skúsenosť? Koľko to bude bolieť a potom rehabilitácie - ako dlho a pod.
Ďakujem.

raffaella
12. sep 2022

ja som mala vyklbene rameno, ale nemala som nic ine nalomene. Mala som to v orteze fixovane 5 tyzdnov, bolelo to asi 2-3 dni este tak pourazovo. Rehabilitacie som mala po tom, ako mi dali dole fixaciu a to zavisi od rehabilitacneho centra, ako mu to nastavi. Ja som ich mala 2 tyzdne, tusim iba cvicenie. To rameno sa dava dlho dokopy, lebo treba si aj davat pozor na zataz ako daju dole ortezu, aj na prudke pohyby a tak. Mne sa ta hybnost vratila asi na 90%, ale po dlhych mesiacoch. Obcas ma stale boli, zvlast pri zmene pocasia alebo aj len tak.

denden77
12. sep 2022

ja som mala vyklbene rameno este v puberte.. kedze sa mi tam potrhalo vsetko, co mohlo, z ramena som casom mala "vyskakovacku" a musela pod noz.. 🤷‍♀️

autor
23. sep 2022

@raffaella
@denden77 Ďakujem za odpovede 🌷
Manžel bol dnes na kontrole a ešte to nemá zrastené, takže fixácia ešte ďalšie 2 týždne ☹ Och, a to sme sa tešili, že už začne rehabilitovať.