Vyvrtnutý členok

9. máj 2022

Ahojte ,pred 4 dňami som vyvrtla členok,RTG bez zlomeniny ,dali mi ju do dlahy zo spodnej casti chodidla a kus na clenok .Vcera som si nohu zo sadry odviazala a nechala oddychovat ,noha mi potom strasne rychlo odpuchla ,pri prstoch mam opuch .Ide o to ze o necele dva tyzdne ma moja sestra svadbu a ja mam zajtra kontrolu,a modlím sa aby mi ju nedali celú do sadry .Nič ma nebolí iba samozrejme ked samozrejne nahle dostúpim alebo sa niekde buchnem.Inac noha v poriadku,mam tomu dat sancu rychlo na domacej liecbe alebo v akych pripadoch sadruju celu nohu?

veronika946
9. máj 2022

A to ti kazali odviazat?

simona92101
9. máj 2022

No pokial si to budes svojvolne davat dole tak je mozne ze sa to tak rychlo nezahoji 😏 treba nohu vylozit,ked tak davat chladive obklady.ten opuch ti bude cestovat od prstov k clenku este isty cas.tazko povedat ako dlho budes mat dlahu..

jarinka33
9. máj 2022

aki chces, aby sa ti dal do poriadku, tak nic si len tak dole nadavaj, pokial ti to nekazu. ono to ma svoj dovod, preco to ma by stale stiahnute a je jasne, ze ak to nie je ok a odviazes si tom, tak opuch dostane este viacej miesta

janetinka27
9. máj 2022

ahoj, mala som vyvrtnuty clenok, mne dali len stahovaci obvaz, lebo pri sadre by som si musela pichat injekcie na riedenie krvi a to som nechcela. kontrola bola o 2 tyzdne, mna noha ale este velmi bolela a dr povedala, ze po dvoch tyzdnoch uz mal byt clenok ok. zistili mi zapal slachy na spodku nohy a tak som mala barly a klud este 3 tyzdne. mne z toho vyslo, ze teda po 2 tyzdnoch mal byt clenok v poriadku, ale asi je to individualne a dostala som potom rehabilitacie a musela som si davat este pozor, plus vlozky do topanok, stahovacia ponozka atd.

joannita
9. máj 2022

Ako sportovkyna nieco viem o vyvrtnutych clenkoch 🙂 takze.... Nohu mat hore vylozenu a v chlade. To je zaklad.
Natierat kremami na to urcenymi.
Clenok sa dlho hoji,, velmi dlho. Staci ked trosku zle stupis a mas to spat, cize treba tam mat bandaz, obvaz atd. Pravdepodobne aj na svadbe, necakaj ze sa ti to dovtedy zahoji.