Zapálené akné

bilotti
27. sep 2022

Ahojte,
Chcela by som sa opýtať či mal niekto podobný problém ako mám momentálne so svojou pleťou ja. Už dávnejšie som tu riešila uzavreté komedony-biele bodky, ktoré sa mi tvorili pomerne často. Rozhodla som sa zmeniť kozmetiku, konkrétne krém bioderma sébium a čistiaci gél. Po výmene kozmetiky sa mi pleť zmenila k horšiemu. Ani po vysadení Biodermy sa pleť nevie spamätať a neustále sa mi vytvoria červené zapálené akné. Pamätám ako som sa sťažovala na tie biele bodky, ktoré boli oproti tomuto nič. Zaujímavé je to, že tie mi zmizli a tvoria sa mi už len tieto. Pre predstavu prikladám foto. Sú veľmi bolestivé. Návštevu u kožnej lekárky absolvujem čoskoro.
Zatiaľ by ste mi nevedeli poradiť alebo nepoznáte nejaký lokálny krém na takéto vyrážky?

Ďakujem za každý názor.

hugigugin
27. sep 2022

@bilotti Žiaden krem ti príčinu nevylieči. Toto je žalúdok alebo aj pečeň. Presla som si tým, a mne museli pichať až imuna norga, 20r dozadu,používal sa aj na zltacku očkovanie. Kožná aj čistila a patlala kremiky, ale nepomohlo. Uprava stravy a skontrolovat žlčník, pečeň, žalúdok.

carinka888
27. sep 2022

@hugigugin a ked je to na brade a sanka? Krv mam ok🤷‍♀️

lamonita
27. sep 2022

@carinka888 brada a sánka by mali byť hormonálne... ja som tak mala a mam aj PCO a hirzutizmus.

hugigugin
27. sep 2022

@carinka888
Mala som to na miestach ako ty. Aj brada, ale hlavne líca. A skus aj tie hormony.

evinka400
27. sep 2022

@bilotti Ahoj. Ak ides ku koznej skus vydrzat a nechaj to tak. Bude ta moct lepsie vysetrit a urcit pricinu a liecbu. Mozno dostanes aj nejake atb. Zvykne sa davat sumamed alebo doxyhexal a nejaky krem lokalne. Je pravdepodobne, ze teraz tam mas uz zapal s bakteriou alebo kvasinkami. Na to ti nijaky krem bez predpisu nepomoze. Ak ta to boli, skus repik alebo cierny caj. Na premastenie obycajnu bravcovu mast ak bude treba. Ale len tenucku vrstvu. A vyskusaj najprv na jednom malom mieste, ak by ti to nesadlo, aby si si zbytocne nepohorsila.

carinka888
27. sep 2022

@lamonita co je hirzutizmus?

lamonita
27. sep 2022

@carinka888 nadmerné ochlpenie

lula313
28. sep 2022

Vydenzifikuj mobil, postelne pradlo, môže to byt aj z toho a sleduj si potraviny, po ktorých sa takto vyhadzes

aprilovekuriatko
28. sep 2022

@bilotti Ahoj, vysadiť múku a mlieko (jesť bezlepkové a bezlakto - po týždni diéty hneď prvé výsledky) + ja používam kozmetiku Medik8 a mám oveľa lepšiu

sojorez
28. sep 2022

@aprilovekuriatko Nielen bezlakto, ale uplne bezmliecne jest. U mna to pomohlo.

bilotti
autor
28. sep 2022

@hugigugin
@evinka400
@lula313
@aprilovekuriatko
@sojorez
Ďakujem vám všetkých za rady. Mliečne výrobky nejem. Pečivo áno. Takisto si mobil dezinfikujem každý druhý deň. Ale ako je možné že sa mi zmenil typ akné, z úplnej ľahkej formy som prešla na takúto?

lula313
28. sep 2022

@bilotti inak mne sa z tej biodermy tiež pokazila plet, môže to byt aj tym

cucica
28. sep 2022

Effaclar duo + od LP si neskusala? Ten mne dal akne doporiadku.

bilotti
autor
28. sep 2022

@lula313 no po ich výrobkoch sa mi začali hneď na druhý deň robiť takéto veľké zapálené vyrážky.

bilotti
autor
28. sep 2022

@cucica naozaj? Nie neskúšala som

3petka
28. sep 2022

@bilotti ja to mám napr hormonálne. Na lícach viac menej na jednom. Treba sa mi tiež dostať ku kožnej ale zatiaľ mi napr pomáha zmierniť ten zápal a začervenanie cbd serum od dermacolu a to som už fakt toho veľa vyskúšala.

bilotti
autor
28. sep 2022

@3petka na takéto akné? To som ešte nepočula. Po akom čase používania sa ti to zmiernilo?

3petka
29. sep 2022

@bilotti ale to nie je o tom že lieči problém len zmierňuje prejavy. Mám vyrazku červenú a bolestivú večer natriem a ráno začervenanie je menšie plus ta bolesť nie je.

bilotti
autor
29. sep 2022

@3petka jasné rozumiem, potrebujem minimálne aspoň aby tá bolesť sa zmiernila. Veď keď sa odličujem veľmi opatrne musím nakoľko ma to bolí

3petka
29. sep 2022

@bilotti tak treba skúsiť každému môže inak robiť. Ale už som vyskúšala toľko sér na akné a nič a toto som mala len vzorku a pomohlo tak som si objednala.

angelika013
9. dec 2022

Ahoj 👋 Ako dlho ťa trápi tento problém ? Akné ako aj mnoho ďalších problémov treba liečiť hlavne z vnútra ( vyčistiť organizmus, upraviť hormóny ), ale aj z vonku. Čo tak to riešiť bylinnou cestou ? Ak chceš vedieť viac, tak mi napíš správu. Rada ti pomôžem