Ako nosiť na chrbte staršie dieťa?

katkanova
20. jan 2013

ahojte, mam 20m chlapceka, vazi asi 11kg a chcela by som poradit ako ho nosit na chrbte - viem ze na internete je toho plno, ale konkretne mam problem s tym ze nech ho uviazem akokolvek je hrozne nizko a nacapeny na moj chrbat takze nic nevidi a nepaci sa mu tam. mam elasticku satku moby. ocenila by som navod ako ho tam uviazat pripadne aj s foto od niekho kto to ma aj odskusane na dlhsie nosenie - ide mi hlavne o to aby s nami mohlo napr na turu kam sa kociar nedostane. dakujem

andula78
20. jan 2013

Ahoj, mne sa osvedcil Ergo nosic. Nosila som v nom dceru od pol roka do troch rokov.

cacika
21. jan 2013

@katkanova s elastickou satkou to uz pohodlne nepojde pri takej vahe bude stale prepadavať. skus bud pevnu satku a viazat naozaj riadne vysoko, na dlhe nosenie je super uvaz dvojity hammock. ale pohodlnejsie su ergo nosice, ja som si pre vacsie dieta zaobstarala Kibi nosic a som velmi spokojná.

behulka
21. jan 2013

@katkanova na elastickú šatku je už dosť ťažký - buď vymeniť za pevnú a vybrať si spôsob viazania , kedy je bábo vyššie.
Fotonávod na úväz čo spomína Cacika :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.344329...
A jedno video:
http://www.jaktak.cz/jak-uvazat-satek-pro-mimin...
Alebo potom nejaký nosič. No v ergo nosičoch pravdepodobne tiež nebude vidieť cez tvoje plecia dopredu, závisí od jeho výšky - to jedine v turistickom nosiči.

maggion
24. feb 2013

Ahoj, mohla bych ti doporučit jedno ze svých nosítek - Noiga . Starší dítko snadno hodíš na záda a připneš . Je to mnohem pohodlnější než uvazovat šátek (upřímně si to nedokážu na záda vůbec představit 🙂)
mrkni: www.nosenideti.sk

mirokinder
25. feb 2013

Dobrý deň, skúste pozrieť nas nosic. Ide o nosič na chrbát, kde dieťa sedí tvárou dopredu, kde ponad matkin ( otcov ) chrbát pozerá dopredu. V nosiči je samozrejme pripútané...

S pozdravom, Michal

gabika7706
25. feb 2013

@katkanova ja som nosila syna v manduce, odporucam 🙂

katkanova
autor
25. feb 2013

@gabika7706 do akej vahy?

gabika7706
25. feb 2013

@katkanova odporucana je do 18 kg tusim , ale syn mal urcite cez 19 kg ked v nej sedel naposledy