Hluční susedia v Nemecku

eriela77
7. jan 2023

Ahojte ľudia, žijem v Nemecku už druhým rokom..nastahovala som sa s priatelom do domu, bývame na prízemí, bohužial mame susedov resp. nad nami v podkrovi býva suseda zo Sri Lanky s jej 5 ročnou dcerou..a tam vlastne začina problém. Na podkrovi su ešte dalšie 2 bytove jednotky a v jednej z nich žiju romovia zo Srbska ktorí majú 3 ročnú dceru. Deti su neskutočne hlučné dokažu hodiny a hodiny šprintovať a trieskať do podlahy..čo a myslím teraz vážne nám vibrujú okná takmer na celom prízemí o cinkajúcich lampách ani nehovorím. Suseda aj ked ešte je vydatá, našla si nového priatela..ktorý podla všetkého (snažim sa to zistiť u majitela..ale bohužial on málokedy komunikuje , je flegmatik a to nielen s nami malokedy komunikuje) tu žije načierno, on púšťaval hudbu po 22.00 , čiže párty do 03.00 na bežnom poriadku..riešila som to policiou..Avšak čo sa stalo ked po 2 týždnoch čo som ja zavolala policiu na rušenie nočneho kludu..zase ako každy den tu mali na navšteve susedov..s dupotajucami a trieskajucimi detmi..tak som si dovolila po 2 hodinach zaklepať metlou do stropu, zavolali oni policajtov na mna..avšak policia bola na mojej strane, dokonca mi povedali, že po rozhovore so mnou čo som im povedala čo všetko robia susedia..idu k nim a upozornia ich na dupotajuce deti aby sa krotili a tiež hudbu. Inak taka poznamka tieto rodiny su na socialkach...Týžden bol klud a dnes zase..a zase..viem že po 22 hodine môžem volať policajtov, prosim vas ale ako si poradiť počas dňa? Mna už chyta zufalstvo ked počujem že tie deti sa rozbiehaju ..a dokonca si dam aj sluchadla aby som čokolvek počuvala..ale ja počujem tie dupoty, ako to riešiť v Nemecku,nejaké regulerne oficialne veci ako to riešiť???

Dakujem

marci77
7. jan 2023

@eriela77
ak to nie je vas byt, hladala by som ine ubytovanie😉

akoze mozete im napisat do schranky list, ale myslim, ze sa nic nezmeni
oni ohladuplni nechcu byt

eriela77
autor
7. jan 2023

Dakujem marci, ano to by bolo najlepšie riešenie, aj hladame, len musíme nasporiť..kedže sa musime presunuť aj nielen s našim nabytkom ale aj skladom..Niečo počas dna nejaký urad..nič nie je v Nemecku na takéto veci?

svetlonos
7. jan 2023

@eriela77
odstahuj sa! My s muzom nie sme socualne pripady, male deti su ako torpeda, hlavne rano ked vstanu. Povies mu x krat nebez, chod pomaly a keby si kankan na hlave tancovala - bezat bude! Pytala som sa na to v skolke uciteliek, len som ich rozosmiala 😁 Hovorime o detoch do 3-4 rokov. Oni su plne energie a elanu, nie ako mnohy dospely, zdochliny od rana ( casto aj ja 😁) Decku nerozkazes aby soalo do 8 aspom. Nas byval aj o 4:30 fit. Vela sme citali, kredlili, hrali sa s plastelonou, puzzle skladali ale 2-3 hodiny neusedel v kuse ani za svet. Od 7:00 uz spaval vecer az do rana, bez budenia a placov. Susedom vadilo aj to, ze kracame po byte, vraj aj oni hraju na klaviri potichu 🙈 Bolo ich pocut o dve poschodia nizsie aj vyssie.
Zacali nas terorizovat, prevratili kocar. Ked som to riesila s pravnikom, povedal nech to pokojne daju na sud. Ze si pekne zaplatia a este aj mozu distat postih za sikanu. Ze deti sa musia akceptovat o akejkolvek hodine.
Ja hovorim o normalnom spravani malych deti. Nie o velkych detoch, kde maju rodicia v pazi a party po 22:00.
V DE je to prisnejsie. Zavolaj si na magistrat a opytaj sa, ktory urad toto riesi. Ale ked neriesi majitel asi velku sancu nemate.
Neostava ti ine, len sa odstahovat niekde do dvojdomu, kde su deti nezelane. Pokial budes v panelaku/ bytovych domov, vzdy musis ratat s detmi, vzdy.

lalenka33
7. jan 2023

My máme take deti nad hlavou. Pochopím malé deti, ktore sa hrajú, behajú po byte. Naša suseda sa zavrie do izby a o deti nezáujem. Ked prídu zaňou, tak ich vyhodí z izby. Ale najväčší problém je 11 ročný syn, ktorý si nosí kamošov a tí čp robia za cirkus. Ten dupot, krik, nadavky. Rodičia neriešia. Ich dieťa je dobré. Problémy v škole, doma, na ulici všade. Riešenie počas dňa neexistujůce. S kamosmi zapalil oheň v pivniciach a my susedia sa reálne bojíme toho, čo ešte môžu urobiť. Perlička na záver je, že matka je lektorka a poradkyňa vo vzťahoch a výchove 🙈

kittykat22
7. jan 2023

odstahuj sa co najrychlejsie. Ked sa na hlavu postavis, tak normalne byvanie z toho co opisujes nebude.

luliu
7. jan 2023

Počas dňa s tým nespravis nič, nič neporusuju

eriela77
autor
7. jan 2023

@svetlonos nemám problém s detmi, ale aj ja som bola dieťa a rodičia ma učili rešpektu , že pod nami bývaju susedia a nemôžem sa hrať s loptou alebo šprintovať a to som bola ako chlapčisko..ako je možné že ja som to zvládla? sestra a môj brat takisto..Pozri tvoj malý spí už o 07.00 ale tieto dve deti ich vôbec rodičia neupozornuju, lebo oni sa zabavaju , smeju sa rehoty, vyskoty (samozrejme to mi nevadi aby si to zle nepochopila) ale kašlu na deti čo robia..Verim že su aj hyperaktivne deti..ale aspon pokus o výchovu..u teba je..ale tato mala vieš dokedy buchotala aj so susedovou do 22.00 ako 3 a 5 ročné..ako sorry ale ja som v tomto veku mala režim že najneskôr do 19.30 som musela byť v posteli, po večerničku

eriela77
autor
7. jan 2023

@lalenka33 Tak ten záver ma dorazil :D že lektorka..Ano toto su 3 a 5 ročné deti..Mne ide o to, keby ich aspon vychovavali, týchto zaujíma len párty a zábava, celý problém je v tom. Ja som ako decko bola tiež besná a mam ešte 2 surodencov, ale vedeli nas vychovať a vysvetliť aj ked som to pochopila na 20 ty krát..ale pochopila..Mne nevadi že malej niečo padne, že sa ponahana..ale aby to v kuse robila niekolko hodin s huronskym pokrikom a šialeným šprintom po celom byte..a v podsate tam býva len ta 5 ročná a ma suseda na haku , neučí ju k rešpektu.

eriela77
autor
7. jan 2023

@luliu Viem že existuje všeobecne zákon ohladom nadmerného hluku..nie som fajnovka..aj ked si tu ten jej priatel pusti hudbu nevadi mi, pokial basy netrasu okna..to iste o detoch plati..pokial to neprehanaju nie je to problém. Ale každý sused..ma tiež narok na normálny deň.respektive, aby ten hluk bol normálny a nepresahovalo to, že si dam sluchadla na plno , že teda idem to vyriešiť takto a aj tak počujem tie dupoty, takže realne my ako susedia sa môžeme zblázniť?

svetlonos
8. jan 2023

@eriela77
vies, ako pises, niektore deti su hyperaktivne a mozes sa aj poskladat. Nas maly bude mat za chvilu 3 roky a uz nebezi tak casto. Stropy mame asi z palachu, takze ked suseda chodi, znie to akoby kracala 2 metre pri mne. Susedka nad nami pocula a rozumela cele vety, ked som sa s malym rozpravala rano. A to som nekricala - klasika: pod do kuchyne, urim ranajky a podobne.
Kamoska s muzom sa mohli aj roztrhat a zavadzalivsystem, ze o 7 dmej v posteli. O 23:00 isla do postela, proste nezaspala - ale nevrieskala, nebuchala. Ono je to aj u normalnych rodin narocne s detmi. Pokial mas este inu kulturu a k tomu party, je to horor. Nad nami raz boli susedia, kde bol plac a humbuk este o 11 vecer. Dva x som tam bola s kludom, myslela som ze deti biju. No nie- mama malemu 9 rocnemu len mobil zobrala. Ona sa snazila upozornovala, nepomohlo nic.
Ale fakt nemate inu moznost ako sa prestahovat sa. Drzim palce aby ste rychlo nasli vyhodne byvanie aj sklady. Len jedno ti mozem poradit - nikdy sa nestazuj verejne na deti, to ti neuznaju, ries vzdy len dospelych.

svetlonos
8. jan 2023

@lalenka33
😂 ten isty pripad sme mali tiez. Mama presne toto iste robila, chalan problemy s chovanim v skole, na ulici od 6 rokov. Ale to nebola pravda, jej Janek bol dobrucky, to len ini mu zle robili. On bol velmi citlivy a mily chlapec, poslusny, no anjelik 😁 sedenie u seba ponukala rodicom, ktory sa na neho stazovali 🤣

eriela77
autor
8. jan 2023

@svetlonos jaj, toto ani nehovorim..susedia mi pridu ako tlupa Godzill ked chodia..ale oni chodia štýlom "na pätu" a steny a plafon aj tu je otrasný. No ved vidiš že tvoj synčok už prestal tak vyvádzať, tu je to paradoxne opačne, ako som spomínala som tu cez 2 roky..ked som prišla..nebol problém s ich dcerou to mala tie 3 roky..a ona čim je staršia tým je besnejšia..začalo tieto problémy s dupotom pred vyše rokom a tak si hovorim počkam, či vyrastie..ale ako rastie nemeni sa to..Ty sa detom aspon venuješ..ale tu na suseda dokedy nemala priatela chodia s malou von a teraz je len zavreta vo vnutri ako si našla chlapa..prispôsobila sa jeho lenivosti..jedine čo robia je, že vytiahnu deti o 18.00 neviem kde s nimi idu v taku hodinu počitam bar či reštauracia..a prichádzaju o 21.00 s 5 ročným a 3 ročným susedovym dievčaťom..takže deti su stale nevybehané..Ja som im dokonca ešte ked sme rozpravali so susedmi o tomto probléme navrhla, že ved im zoberiem deti do parku..lebo park mame hned za domom, oni do neho aj vidia. Odpoved bola..že je zima teraz..takže snažila som sa to riešiť rôzne. Mať zarobené viac sťahujeme sa čo najskôr..Ja sa už len modlim a pracujem čo sa da..ale ver mi že každý den je utrpenie a to nehovorim o tom, že tento dom stoji za jednu velku figu, zatekajuca strecha, že 10 malych vedier nestači ked začne čo i len trošku pršať..už to kvapka všade, plesniva stena v spalni, nepijatelná voda, krive stropy i podlahy..a majitel chce stale viac za nájom..Kedysi pred pár rokmi som mala depku..nechcem aby tieto problémy mi znova prinavratili tento stav...Dakujem ti Svetlonos za pochopenie, <3

lalenka33
8. jan 2023

@eriela77 u nás je to také isté. Susedu zaujajú len jej videá na IG a deti absolutne nie. Dá sa tolerovať aj hlučnejšia hra detí, ale nie každý deň od 15 do 20 a cez víkend alebo ked su doma chore, tak nonstop cely den. Ja nechápem, ako tak malé deti dokážu tak dupať. Veď to nedokážem ani ja s mojou váhou.

lalenka33
8. jan 2023

@svetlonos presne aj u nás 😁 len u nás sa na nej smeje celé mesto lebo všetci poznajú jej ,,nevýchovu" . Už som rozmýšlala, že najbližší cirkus jej synátora nahrám na mobil a dám jej to ako recenziu na stránku

eriela77
autor
8. jan 2023

@lalenka33 ja som taka už z toho hotova, že ako keby ma niekto mechom praštil..a v strese z toho aký bude každý nový deň, ako to zvládaš? Presne tak počas dna však nech si pobehnu , su to deti, nie som general, aby som očakavala dospele spravanie dieťata..ale pokial by to bolo v etapach pol hodinku špritnu potom normálna hra..potom môže zase..to už človek znesie ale je to opačne, pauza pol hodiny a niekolko hodinove trieskanie.

lalenka33
8. jan 2023

@eriela77 aktuálne sú už dlhšiu dobu u otca čiže sme mali dlho kľud, ale už sa vrátia. Ako bohužial inú možnosť ako tolerovať to nemáme. S ich matkou reč nieje.

eriela77
autor
8. jan 2023

@lalenka33 ja som momentálne prepadla zachvatu plaču, lebo ta svina jej priatel pustil hudbu heavy metal že nam otriasalo steny, do toho deti šialené vykriky ako pri heavy metale..po 15 minutach to stopol ale hraju tu zasraté indicke piesne..že nedela a nie je vôbec klud..decka dupocu a niečo hadžu o zem..ja takto skončim fakt na psychiatrii, lebo ked aj budeme hladať iny najom..kym ho najdeme každý jeden den je tu boj o život

kp7333
8. jan 2023

@eriela77 nemas zmetak? vsak zabuchaj ruckou od metly o strop alebo o radiator. a chod sa prejst na vzduch, nech sa ukludnis.

loginexistuje
8. jan 2023

@eriela77 pusti im nejake arie operu a pod a nasmeruj ku stropu nech sa kulturne obohacuju

eriela77
autor
8. jan 2023

@loginexistuje jaj zlatá si..skušali sme, mame fajne repraky ale nepomohlo..a zavolala som policiu lebo sused nemec mi to poradil, sam počul ako strašne hraju ..a už je ticho, povedala policia že vždy v nedelu ich môžem zavolať lebo to je odpočinkový den a nie je možné rušiť nikoho ničim.

eriela77
autor
8. jan 2023

@kp7333 všetko som doteraz robila vieš čo urobili? zavolali policiu na mna že im bucham do stropu, ale policajti boli na mojej strane s týmto , boli milí..tak ako aj teraz som zavolala policiu lebo mi to radil sused - nemec..a prišli a povedali že dobre že som zavolala že proste nie je možné pušťať v nedelu hudbu a rušiť odpočinkovy den..ale tie svine dali dolu hudbu , museli ich vidieť cez okno.

svetlonos
8. jan 2023

@lalenka33
Presne 😂 a to video by bolo dokonale 😁

sovica
8. jan 2023

@eriela77 Síce žijeme tiež v DE, ale neviem Ti poradiť. Nižšie prikladám link, kde sú slovensky a česky hovoriaci právnici pracujúci v DE, možno by Ti niekto z nich poradil, čo a či vôbec niečo sa s tým dá robiť. Najlepšie bude sa asi odtiaľ odsťahovať, aj keď chápem, že dobrý byt sa hľadá dosť ťažko.
https://www.michal-weingart.com/community/

eriela77
autor
8. jan 2023

@sovica dakujem..sranda Michalovi som písala už na FB ohladom Silvestra ale len. Inak tu už dnes boli policajti..lebo hudba od 12.00 do 15.15 hrala nenormalne nahlas..+ buchoty..policia mi povedala že tu v DE je Nedela ako sviatok a teda ich mam volať aj počas dna..videli policajtov ludry jedne, tak rychlo dali tocho hudbu kym som chcela policajtom ukazať ako hlasno hraju...ale bol tu sused ako svedok a počul čo za randal tu robia a povedal že on by to teda nedal, že toto je moc..Odvtedy su ticho..hoci snažia sa hrať na hrdinov a puštaju hudbu ale o polovicu tichšie..a to su 30 ročný ludia cca..Mimochodom z tych deti čo vyrastie v takom rámuse?