Druhé tehotenstvo po ťažkom potrate

22. aug 2020

Ahojte. Chcela by som sa vás opýtať či ste niektorá boli v situácii kedy vám doktor neodporúčal ďalšie tehotenstvo po komplikovanom potrate ,ale vy ste aj napriek tomu otehotneli a donosili bábätko. Detičky už máme ale neviem sa zmieriť s takou informáciou po tak traumatizujucej udalosti hlavne keď predchádzajúce tehotenstva a porody boli bezproblémové.

nini1010
22. aug 2020

Nemam skusenost s komplikaciami pri takejto nestastnej udalosti.Ale urcite by som sa skor ako by som sa vzdala myslienky na babatko isla poradit a dalsimi lekarmi.Plne chapem ze zahojit dusu po potrate dokaze len dalsie zive a zdrave dietatko.V principe ale nemam predstavu co by sa muselo udiat pri potrate aby dr neodporucal tehotenstvo?Neviem je to zvlastne obzvlast ak si uz deticky normalne donosila.

tapala
23. aug 2020

A doktor ti co povedal, ze by to mohlo ohrozit aj teba alebo???

alikal
23. aug 2020

myslim ze je velmi podstatne, z akeho dovodu to neodporuca. ci je nejaky dovod, ja neviem napr. v tvojej maternici, hormonalny alebo aky, ktory by znemoznoval donosit dieta.ked tak by som sla po radu za nejakym inym doktorom, pre iny nazor. tiez som si presla potratom (spontanny, ale s dllllhym cistenim), doktor odporucal pockat minimalne 3 mesiace. cakali sme 2 lebo presne som citila ze potrebujem to skusit znova, teraz som 14 tt a zatial vsetko v poriadku. u mna ale nebol zisteny ziadny zavazny problem, proste sa to stalo, a sla som do dalsieho tehu s tym ze sa to moze stat znova.

autor
23. aug 2020

@tapala predchádzajúce tehotenstvo to posledné ohrozilo môj zivot lebo som mala parcialnu molu.Museli mi robiť minicisarsky rez v 15. tyzdni lebo nevedeli či už to neprerastlo do maternice .Šťastie v tom nešťastí bolo že nie .Ale doktor povedal že sa mu maternica veľmi zle zasivala ale podarilo sa.A potom povedal že by už ďalšie tehotenstvo neodporúčal.Mrzi ma že som sa nepýtala vtedy viac... konkrétne...ale bola som psychicky dosť na dne...No maternica sa pekne stiahla ,vaječníky sa dostali už do normálu, a aj menzes nabehol .Netuším či mávam normálnu ovulaciu či nie.Ani neplánujem hneď bábo lebo mám strach .No zároveň mám veľkú túžbu mať ešte bábätko.Citim sa ako schizofrenik. Preto sa pýtam či si niečím podobným niekto prešiel.Doktori sú na to aby nám pomáhali ale dobre vieme že nie vždy majú pravdu v tom čo tvrdia.

alikal
23. aug 2020

a ako to bolo davno? sla by som sa poradit za inym lekarom, mas na to pravo. nemusis ho mat hned to babo ale aspon aby si vedela na com si, ci treba len cakat chvilu alebo naozaj sa zhodnu ze dalsie uz nie

alikal
23. aug 2020

hladala som co to je a nasla som tu na koniku v poradni odpoved ze to vobec nemusi byt komplikacia v nasledujucom tehotenstve tak neviem teraz, akoze ty si mohla mat nejake nasledky ked na to prisli az tak neskoro, neviem ale mozno to nemusi byt definitivne https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

autor
23. aug 2020

@alikal ja už mám tiež tu molu naštudovanu...preto ma trošku mrzí a mätie to odporúčanie už nemať deti. Možno by som len potrebovala vedieť v akom stave je moja maternica...dá sa to vôbec zistiť?

kiki68
23. aug 2020

Ja som mala molu, dost agresivnu, rastol aj plod, ale mola to prezrala do 11tt. V mladom veku ako 28 rocna. V 35tke som porodila pred 6 tyzdnami zdraveho chlapceka. Tehu bolo rizikove, dopovali sme placentu, ale porod bez komplikacii. Placenta bez molarnych buniek a anomalii. Bola som do 24tt velmi sledovana, kazde 2 tyzdne usg. Takze da sa to, sanca ze sa mola zopakuje je 1:100. Takze toho lekara by som brala s rezervou a poradila sa aj inde. A to ja mam este aj endomentriozu do toho .

kiki68
23. aug 2020

Akurat pri mole musis 2 roky cakat po tom pokazenom tehu. Cize po 2 rokoch je dobra sanca, ze ti bude zdrave tehu

mantilka
23. aug 2020

Poznám ženu, ktorá tiež mala molu a ani nečakala a hneď otehotnela porodila zdravé dieťa a o dva roky ďalšie zdravé dieťa. Aj keď sa prikláňam, že čakať, keď lekár odporučí, aby bola istota...lebo zbytočne sa telo námaha a aj psychika, ak to zasa nevyjde.

tapala
26. aug 2020

Jasne, viem ako sa citis. No ako pozeram komentare inych bab, tak myslim, ze po case by to mohlo byt fajn a mozno budes moct mat este dietatko. No treba sa jednoznacne z tho uplne dostat, aby si to zvladala ak by si otehotnela a aby telo nebolo unavene.

ajka0207
26. aug 2020

Mola sa môže opakovať, či? Ak máš nejaké zrasty na maternici, tak tehotenstvom sa ozaj ohrozis.

iwuskapoh
29. sep 2020

Dobrý deň prajem nemáte náhodou napredaj inofolic combi aj folandrol

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre