Vyliečili ste sa z Diabetes?

kikuska111
2. okt 2020

Ahojte od mojich 10 tich rokou mam diabetes mellitus 1 typu .
Bola som na perach nastavili ma už na inzulinovu pumpu lebo aom mala bud vysoke glykemie alebo moc nizke vysoke aj po vpichnuti inzulinu .
Dostali ste sa niekto z cukrovky ??
Nebavi ma to uz ... :(
Poznate ludi kgory si prestali pichat inzulin a sa vyliecili z toho ??

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikuska111
autor
2. okt 2020
kikuska111
autor
2. okt 2020

@bambulienka25 a čo by sa stalo keby že prestanem pichat a merat

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikuska111
autor
2. okt 2020
mogaa
2. okt 2020

@kikuska111 z 1.typu sa nevyliečiš - nepracuje to slinivka tak ako má.....keď si prestaneš merať a pichať inzulín dostaneš sa do hypoglukémie alebo hyperglykémie čo je v podstate plytké bezvedomie....kolega si tak zničil oči, merával si haj-buj, pár krát sme mu volali 112...tá pumpa je super vec, kolegyňa si ju dávala a nevie si vynachváliť....veď ke´d máš pumpu tak si merať a ani pichať nemusíš, či? to by malo automaticky dať dávku akú potrebuješ....

simca06022011
2. okt 2020

no lezala som nou babenka s cukrovkou v nemocke, nejake 27-28rocna.. a ona fungovala prave s tou pumpou velmi dobre. Nic ju neobmedzovalo, normalne fungovala az na komplikaci enejake zdravotne co mala sem tam... cize nevyliecis to, mas to v podstate jedinu sancu mysliet pozitvine a naucit sa s tym fungovat. Komplikacie neliecenej cukrovky su nie velmi pozitivne...

struhanka
2. okt 2020

@kikuska111 Diabetes mellitus je doživotné ochorenie. 1. typ nedokáže fungovať bez pravidelného dodávania inzulínu do tela pred konzumáciou potravín. Je to fakt, treba ho akceptovať a prijať, naučiť sa žiť s tým. Som diabetička vyše 4 rokov a som šťastná a nesmierne vďačná, že vďaka tomu pichaniu a meraniu, ktoré Vás podľa Vašich slov nebaví, tu môžem naďalej byť.

deti95060810
2. okt 2020

ja som poznala v nemocnici babu čo mala cukrovku od 4 rokov, tiež mala pumpu a v nemocnici bola ako tehotná.... viedla normálny život, chodila do práce, mm, .... Len treba dodržiavať určitý režim...

gerfinka
2. okt 2020

Ach, úprimne, z diabetu sa naozaj vyliečiť nedá. Moja mamina ho mala, umrela pred 4 mesiacmi ako 60 rocna😥. Dostala ho tesne po tom, ako som sa narodila ha, čiže s nim žila vyše 30 rokov. Snažila si dávať pozor, ale cukor jej aj tak lietal. Pumpu nechcela, lebo to cítila ako obmedzovanie svojich aktivít, ale možno by jej pomohla... Zlyhalo jej srdiečko, ale príčina zlyhania bola cukrovka, kvôli ktorej sa jej upchavali cievy. Takže zvaz to "nepouzivanie" inzulínu,aby si tu mohla byť čo najdlhšie.

777januska777
2. okt 2020

Z cukrovky sa nevyliečiš, ale fajči ďalej a zomrieš oveľa skôr.

maria39
2. dec 2020

@kikuska111 pride ti zle a odpadnes

npnatalianp
27. jan 2022

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o vyplnenie dotazníka k mojej bakalárskej práci, dotazník je anonymný a krátky
Téma je: Kvalita života u pacientov s inzulínovou pumpou pri ochorení diabetes mellitus 1. typu
Ďakujem https://www.survio.com/survey/d/F6K1L5U3W8C3G9G2P

fraufrt
7. aug 2023

@struhanka Prepáč, môžem sa Ťa opýtať? Píšeš,že máš diabetes. Mojej mame dnes povedala lekárka, že ma nárok na predpis ihiel iba 2xročne (to je180ks). Pichá si každý deň, má jednorazové ihli, ktoré vždy používala ako jednorázové. Lekárka jej dnes povedala, že 1 ihlu môže použiť aj 3x ???!?? Je to možné??? Aké máš skúsenosti, prosím. Môžeš aj súkromnú poštu. Ďakujem

struhanka
8. aug 2023

@fraufrt Mama má možnosti buď ich používať ako jednorazové a následne si potrebné zvyšné množstvo dokupovať, alebo ich používať viackrát. Keď som použila 3x tú istú ihlu, nič sa mi nestalo. Aj mne to poradila sestrička.

iwesska
8. aug 2023

Nefunguje ti spravne organ,on nezacne fungovat spravne len preto,ze ty ho zacnes ignorovat. Telo ti to skaredo vrati a nemusis to zial ani prezit. Takze nerob hluposti. Kazdy mame nieco s cim musime zit. Ja mam ochorenie s kt.bojujem vyse 20r.a velmi mi komplikuje zivot. Co mam ale robit? Jedine som sa s tym musela zmierit.

fraufrt
8. aug 2023

@struhanka ďakujem za info, viem, že keď si začala mama pichať, Dr.jej prízvukovala, že balenie má na 3mesiace a k tomu aj ihli, že jej to musí vystačiť a meniť po každom použití…. teraz ma šetriť…tak som zostala prekvapená a tak zisťujem ako to vlastne je…ešte raz ďakujem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre