Zamĺknutý potrat/missed abortion

mamazuk
12. feb 2022

Ahojte, mám diagnostikovaný missed abortion, plod odumrel v 6. týždni (teraz by som mala byť v 10tt)

Doktor zatiaľ čaká, no nič sa nedeje, občas ma pobolieva v podbrušku. Mám ísť na kontrolu vo štvrtok.

Predpisujú na Slovensku tie lieky na spustenie potratu alebo ma čaká kyretaz? Rada by som sa vyhla operácii, ak je to možné.

Čakali ste niektorá na samovoľné krvácanie alebo ste to riešili medicínsky? 🙏 Vďaka za radu

pribinak
12. feb 2022

@mamazuk operáciu ti robiť asi nebudú, max kyretaz

mamazuk
autor
12. feb 2022

@pribinak to som myslela. Je to tiež zákrok a treba k tomu všetky predoperačné vyšetrenia. Chcem sa tomu vyhnúť ak to bude možné 🙄

vandica
12. feb 2022

@mamazuk Ahoj, mrzí ma, že si prišla o bábo 😔 Lieky na spustenie myslím, že u nás nie sú povolené. Ja som bola objednaná na kyret, no potom sa mi to spustilo samé. Bolo to dosť bolestivé, prirovnala by som to ku kontrakciami pri pôrode. Bola som v 13tt a plod zodpovedal 9tt. Potom som potratila v 8tt plod zodpovedal 7tt a to bolo úplne v pohode, ako silná MS.

ciusinka
12. feb 2022

@mamazuk Niekde už sa dávajú aj tabletky,napríklad v BA v Ružinovskej,kolegyňa to bohužiaľ nedávno riešila,ale pri tabletke treba ostať na noc v nemocnici a vraj je to dosť náročné na psychiku,keďže žena vidí,ako z nej všetko vychádza..Kolegyňa bola radšej na kyretazi,ráno prišla,poobede ju pustili..Aj ja mám za sebou 2 kyretaze..

pribinak
12. feb 2022

@ciusinka
@vandica baby čo ju strašite, iná mala MA v 6.tt. To čo v nej zostalo bude taka velka zrazenina ako pri menstruacii
To sa nedá porovnať s potratom oo nejakom 12tt

mamazuk
autor
12. feb 2022

Ja som normálne začala práve krvácať 😲😲😲 dnes mi jedna pani poradila vypiť silný zázvorový čaj s rumom a už to išlo. Ale bola som ráno aj na joge tak možno jedno s druhým. Snáď to nebude také hrozné 🙄🙄 držte mi palce 🤞

ciusinka
12. feb 2022

@pribinak Ja ju nechcem vôbec strašiť,moja kolegyňa mala MA v 8tt a sama jej kamoška gynekologička jej odporučila skôr ten kyret ako tabletku..

vandica
12. feb 2022

@pribinak ja ju nestrasim, veď som jej napísala že keď som potratila v 8tyzdni, tak to bolo v pohode oproti tomu keď som potratila v 13tt.

vandica
12. feb 2022

@mamazuk držím palce, aby si to zvládla čo najmiernejšie 🙏

kikulienkadd
12. feb 2022

Ahoj,je mi ľúto,že si prišla o bábo. Pred 2 rokmi som mala zamĺknutý potrat v 13tt,išla som na kyretáž do nemocnice Ružinov. Boli tam ženy, ktoré potratili približne ako ty (skoršie štádia tehotenstva) a im dali tabletku na vypudenie plodu z maternice. U mňa to neprichadzalo do úvahy,mala som predtým 3 cisárske a potrat nastal neskoro,preto viac o tejto možnosti s tabletkou neviem.

selest
12. feb 2022

@pribinak ja som dokonca v 12tt a v pohode. Vzdy sa moze nieco stat ale ked som pozerala pre a proti tak kyretaz ma dost viac minusov ako samocistenie.

pribinak
12. feb 2022

@selest ja nikde netvrdím že kyretaz je lepšia ako samocistenie
Ja som napísala že operovať ju zrejme nebudú, že max kyretaz

ankare
12. feb 2022

@mamazuk je mi ľúto, čo sa Ti stalo. Ja som si prešla niečim podobným. V 7.tt som začala krvácať... Vyčistila som sa sama, chválabohu, kyretaz nebola nutná. Bolo to ako taká silnejšia menštruácia, vychádzali zo mňa dosť veľké krvné zrazeniny. Verím,že sa vycistis sama. Držím palce, drž sa!

mamazuk
autor
12. feb 2022

Ďakujem za podporu ❤️ dúfam že sa vyčistim 🙏 už o tom vieme cca 2 týždne tak som sa s tým zmierila. Teraz len nech to rýchlo prejde

helianthuses
12. feb 2022

@mamazuk Ja som mala MA, hned ako mi na to lekar prisiel, spravili predoperacne a do 3 hodin mi robil kyret

vevesh
12. feb 2022

@pribinak ja len jedno- nie je kyretaz operacia? Lebo som podstupila obe, a teda rozdiem tam nebol🤔🤔🤔🤔

pribinak
12. feb 2022

@vevesh ja operáciu vnímam ako niečo sa sa reže, šije, trvá
Kyretaz (nemám vlastný zážitok našťastie) ale kamosky hovorili že je to pr minútová záležitosť, nemáš ani stehy ani nič

Ale nechce sa mi ťahať za slovíčka. Pointu zakladateľka pochopila

helianthuses
12. feb 2022

@pribinak Mam za sebou kyret a nie je to minutova zalezitost. Je to cca 15-30 min. operacia v celkovej narkoze. Otvara sa krcok maternice, odsaje odumrety plod a vycisti kyretou vystielka maternice. Nie je to len tak NIC. Castokrat sa nieco moze stat a zena uz nikdy nemusi mat deti.

pribinak
12. feb 2022

@helianthuses super. Som dokonale poucena.

ankare
12. feb 2022

@pribinak ano, nie je to jednoduchy zákrok. 😔 Násilne Ti otvoria krcok a veľakrát sa stane, že vysaju veľa sliznice a trvá dllllho, kým je žena opäť schopná otehotnieť a bábo donosit. 😔 Ja si myslím,že vždy je lepšie vyčistiť sa sama a prirodzene.

pribinak
12. feb 2022

@ankare píšem niekde že je lepšie podstúpiť kyretaz?

pribinak
12. feb 2022

@helianthuses teraz som našla článok že kyretaz trva 10-15 min., tak to bolo aj u mojich kamosiek, zvlastne že ty popisuješ až 30 min

mamazuk
autor
12. feb 2022

Áno riziká kyretaze sú celkom reálne,preto sa tomu chcem vyhnúť. Aj keď je to krátky zákrok, stále je to zásah do tela. Vďaka za podporu ❤️

ankare
12. feb 2022

@pribinak nie, nepísala.

helianthuses
12. feb 2022

@pribinak 🙈🙈🙈 Nemam slov, ... Vsetko je predsa cca. Kazda zena je ina, kazdy zakrok sa stanovuje casovo predbezne. Stavaju sa aj komplikacie. Kazdopadne kyretaz JE operacia, a ty si vo svojej hlavicke ries nadalej svoje halsy v hlave.

helianthuses
12. feb 2022

@ankare Presne tak. Kyretaz sa velmi bagatelizuje ako jednoduchy zakrok. Ja som po nej na 3 den skoncila na pohotovosti.

helianthuses
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
12. feb 2022

@helianthuses šibe ti?

mamazuk
autor
12. feb 2022

Tu sa človek normálne bojí niečo napísať 🙄 vždy sa nájde niekto kto chce rýpať 🤦‍♀️ a pri tom taká citlivá téma 😢 prosím trochu rešpektu @pribinak , všetky ženy čo sa ozvali tak majú nejakú skúsenosť s potratom, to je samo o sebe dosť smutné, buďme ľudskí 🙏❤️

helianthuses
12. feb 2022

@mamazuk presne si to vystihla 🙏. aaaa @pribinak esteze mas tie svoje kamaratky, ktore ta o vsetkom informuju. Riesit dlzku zakroku a chytat za slovicka vo veci takejto citlivej teme, ... zelam Ti nikdy to nezazit. Pekny vecer

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre