Ako to je s cestovnými pasmi?

babyboom234
20. dec 2012

ahojte , mam 6 mesacneho syna, a chceli by sme ist do rakuska na silvestra.Potrebuje maly pas alebo staci rodny list a zdravotna karticka?

radlinka
20. dec 2012

ano potrebuje. Spravia ho do 48hod. pripadne 3-4 tyzdne cakania. Mozete si vybrat. Karticka a rodny list plati na nasom uzemi, ak vas zastavia na 'nahodne' hraniciach (na beznu kontrolu, co sa obcasne a namatkovo stane), pripadne rakus.policajti, tak musite mat doklad aj pre vase dieta. 😉 Nas zastavili nemci a dobre ze som mala k pasu aj prelozeny RL. 😉

stanislavao
20. dec 2012

POTREBUJE PAS aj novorodenec. kazda jedna osoba potrebuje vlastny pas. aj do ciech, aj vsade inde za hranice slovenska. hranicne kontroly uz sice nie su, ale policajne hliadky a kontroly funguju v kazdom jednom state tak, ako aj u nas. kazda osoba sa musi preukazat dokladom - pasom.

evko1
20. dec 2012

My chodievame casto do At a uz nas zopar krat kontrolovali.Iba nahodna cestna kontrola.Takze neriskuj .Cez sviatky rych kontrol moze byt viac.

stipec
20. dec 2012

Kazde dieta musi mat vlastny pas. Mozes risknut aj bez ale neviem ci sa Ti chce stravit Silvestra niekde na policajnej stanici.
Nam sa totiz uz 2x stalo, ze hned po prekroceni hranic do Rakuska v najblizsej dedine - Kittsee kontrolovali celu posadku auta - my sme mali obcianske a decka pasy. Ale viem, ze chodia aj kamosky bez dokladov a nestalo sa im este, ze by ich kontrolovali.

zuzana909
20. dec 2012

aj ja som si to práve zisťovala kvôli dovolenke a každý musí mať svoj vlastný pas.
pre deti do 5 rokov sa platí poplatok 8,- € pas ti vyhotovia do 30 dní alebo poplatok 32,- € pas vyhotovia do 2 dní, len ešte neviem či treba kolky alebo poplatok platíš priamo na polícii 🙂 pas platí 2 roky
moji rodičia boli s našou malou v čechách bez pasu, ale našťastie ich nikto nekontroloval 🙂

ivani
20. dec 2012

pas dieta urcite musi mat, ja som drobcovi davala robit pas v lete v najvacsom dovolenkovom napore a urobili mi ho presne za 7 kalendarnych dni a bez ziadnych zrychlenych poplatkov. pas mu beriem aj ked ideme len do Pandorfu na nakup. nebudem sa dohadovat s nejakym policajtom ci je to moje alebo cie dieta.

sissy27
20. dec 2012

rodný ani karta poistenca nie je cestovný doklad ani doklad totožnosti !!!!! vieš si predstaviť, že by ti niekto zobral dieťa a vycestoval s ním do zahraničia na hocijaký rodný list alebo kartu poistenca? keď ti dá niekto do ruky takýto doklad, dokážeš ho priradiť k správnemu dieťaťu?? asi nie, že? od júna platí zákon, že každý aj novorodenec, musí mať vlastný pas na cestu mimo SR, už sa deti ani nezapisujú do pasu rodiča, niektoré krajiny sú ochotné tolerovať staršie zápisy, ale spoliehať sa na to netreba...

prasiatko30
20. dec 2012

Urobit dietatu cestovny pas a neskusat stastie - mojed hviezdy maju pasy ta starsia od 3m a ta mladsia od 6m plus uz maju aj obcianske preukazy- tie su pre nas vyhodnejsie lebo maju dlhsiu"trvanlivost"

@sissy27 - ono teraz ma neber zle lebo ja som velky zastanca vlastnych pasov pre deti uz od utleho veku ale v podstate podla tych fotiek co maju moje baby v pase ako babetka by som bola kludne prepravila mladsiu na pas starsej lebo ako babetka a hlavne na tych fotkach boli uplne rovnake a ku koncu platnosti uz to babetko v pase nemalo absolutne nic spolocne s malo slecnou co si suverenne prechadzala okolo pasovej kontrolu : DDDD

brumka
20. dec 2012

urciter musi mat vlastny pas mi sme s dcerkou od pol roka chodili do ciech kazdy vikend ale len na vlastny pas lebo mi rodicia sme nemali. nieje to daka strasna polozka a neriskovala by som zeby nass niekto skontroloval a pri urcovani totoznosti by dieta dali do detskeho domova a mi by sme sli do basy. v zahranici sa nepapru. rodny list ani karticka poistenca nieje v zahranici doklad o cestovani podstate o nicom

irriss
20. dec 2012

PAS
...pokud chcete stravit Silvestra oslavou😉 a spolecne

1katkas
24. dec 2012

kazde dieta musi mat svoj vlastny pas... takze treba spravit..

something
24. dec 2012

Musi byt pas, my sme davali robit pred viac ako mesiacom...

olifcek
24. dec 2012

ano, dieta musi mat svoj vlastny pas.

my sme davali robit 12.12.2012 a hotovy bol 17.12.2012.. rodny list sme uz nenosili, nakolko sme uz predtym pas mali, tak sme odovzdali stary pas a zaplatili 7, ci 8? eur poplatok, plus moj OP bolo treba samozrejme. Olivku si tam odfotili a bolo.