Cestovali ste so 6 mesačným bábom bez pasu?

natalienka33
3. mar 2016

Ahojte mamicky chcem sa opytat ma niekto skusenosti s cestovaním bez pasu s 6 mesacným bábom ?.. Sme Slovaci ale žijeme v Českej republike. Tento víkend by sme chceli ísť na Slovensko. Malej budeme vybavovať pas ale prv jej musíme este vybaviť slovenský rodný list kedže sa narodila v Českej republike a to vraj trvá 3 mesiace.Takže naspäť by sme išli tiež bez pasu.Chceli by sme ísť vlakom ... Ideme z Brna takže za taku hodinu sme na Slovensku a potom by to malo byt uz fajn. Ma niekto takuto skusenost? .. lebo aj tak sa bojim .. človek nikdy nevie kťo ťa ten pas popýta. Takže neviem či máme ísť. Za odpovede welmi pekne ďakujem

sasa1310
3. mar 2016

no neísť. Ako dokážeš, že si to dieťa neuniesla, keď nemáš žiadny doklad? Že je to tvoje dieťa?A na to ti rodný list nestačí
Doklady pýtať môžu hocikde a hocikedy. To neznamená, že je hranica otvorená, že ti ho nikto vypýtať nemusí.

marcelatje
3. mar 2016

Ak sa nič nestane tak sa nič nestane. Ak sa však niečo stane tak máš dosť veľký problém kedy je možné že dieťa vezmú kým sa to nevyrieši.

jasminet
3. mar 2016

a preco si nevybavite v cechach pre malu pas ked ma cesky rodny list?

sardinka335
3. mar 2016

Samozrejme, ze dieťa potrebuje mat nejaky doklad - pas. Ideš predsa do ineho štátu, uz nie sme českoskovensko. To je jedno ze to je hodina...to je aky argument? Presne ako vravíš, cez hranice prejdeš v pohode a v prvej dedine vas zastavi hliadka a bude ich zaujimat koho to dieťa je...a mozeš s tým mat len opletačky a práve v tomto čase ked su hranice pod väčšou kontrolou by som nič neriskovala...

abbey1
3. mar 2016

Dookola tieto otázky o pase. Fakt je problém pochopiť, že dieťa proste potrebuje nejaký doklad o svojej totožnosti. Občiansky nemá, tak logicky potrebuje pas! 99% prechodu hranice prebehne bez problémov, ale budete riskovať bežnú kontrolu, nehodu,... milión veci, ktoré sa môžu stať? V čom je problém vybaviť všetky doklady v predstihu?

darina1952
3. mar 2016

@natalienka33 zavolaj na Slovenské zastupiteľstvo v ČR ako je to s cestovaním bábätka, ktoré ešte nemá rodný list. Viem že kamoška rodila v UK a RL ešte nemala keď prišla na návštevu do SR - mala nejaký papier z našej ambasády pre dieťa.

jatva
3. mar 2016

A mala si ty alebo otec v case narodenia dietata trvaly pobyt v CR? Ak ano, zaziadaj o OP v CR pre dieta. Do troch tyzdnov by to mohlo byt. Ak nie a chcela by si svk pas, mozes na zastupitelstvo do Prahy - su tam strasne super.

8291
3. mar 2016

Pokial vás zastavia policajti,tak vás môžu zadrziavat podľa zákona aj v cele predbežného zadrzania pokial sa nepotvrdí,ze dietatko je vaše.

pillipilli
3. mar 2016

Ako niv v zlom ale ja som tieto veci riesila s pani na ambasade kde mi do detailu vysvetlila co mam robit. Dalej ma upozornila ze mi da sice nejaky doklad ze dieta je moje ale ze zalezi od policajtov ci ho uznaju. Odporucila mi pockat kym budem mat rodny list a pptom vybavovat pas.
Vies kazda ti moze povedat nieco ine a zbytocne ta zavadzat. Ved zakony sa vkuse menia.
Preto treba volat KOMPETENTNYCH NA URADE !
A dalsia vec , robia dost kontroly kvoli emigrantom tak by som to asi neriskovala.

stary_ujco
4. mar 2016

Boooze ale to riešite...
Sú to Slováci, čo majú dieťa s českým rodným listom.
Vo vlaku z Brna na východ ich nikto kontrolovať nebude. Nestraste kontrolami migrantov. Ak dotyčná nevyzerá ako Fatima a ich dieťa Abdul a vedia aspoň ceknut slovensky. Na území Slovenska sú to Slováci so slovenskými dokladmi a na Slovensku od nich predsa pas dieťaťa pýtať nebude. A aj keby preboha nebodaj áno, tak ho mať nemusia. Alebo vy nosíte pasy, keď idete do tesca, aby vás nevzali na fizlaren a neodobrali vám dieťa do skončenia DNA testov?
Pri ceste nazad platí to iste o fatime a abdulovi. A akonáhle ste v ČR, máte český rodný list. Hlavne kľud a užite si dovolenku. A podajte si Loto. Lebo, keby vás niekto kontroloval na českej hranici, budete prví...

sense
4. mar 2016

Kazde dieta potrebuje pas....nech ide fez vijend otecko na svk a vybavi rodny list....aj ked sa jedna len o cesko ja by som neriskovala ....sice kontrola je ako uhadnut 6cisel v lotto ale nahoda je svina ...a tie problemi by mne za to nestalu

bianca
4. mar 2016

furt dookola.Akoze cakat 6 mesiacov a potom vybavovat doklady..... nie nemozes cestovat bez pasu.A ked chces vediet ci niekoho niekto kontroloval a vsade budes pocivat ze nie,tak napriklad nas ANO.A ked videl colnik ze mame dieta v aute tak uz ho nic nezaujimalo.Ani ze sme v otcovom aute,ani ci mame vsetky papiere,uz len jednu vec chcel a to doklady malej.
Ja som tiez rodila v CR a aj sme tam zili a slov.rodny list sme vybavovali 3 tyzdne po porode klasicky na miestnej malej matrike bol manzel.

rheuska
4. mar 2016

Da sa vycestovat s jednorazovym dokladom, ktory vyda slovenska ambasada v prislusnom state. Je urcene ako moze byt doklad stary a samozrejme straca platnost. Ale podla mna ak sa clovek ma tahat na ambasadu, tak to uz rovno vybavite cesky pas.

inspiration2
4. mar 2016

Nás nikdy nekontrolovali, ani do ČR ani 2x do Chorvátska cez 2 štátne hranice, videli dieťa a posielali nás ďalej, ale pas sme mali, len ho nikto nepozeral. Tak pri najhoršom vás otočia 🙂 ja v tomto problem nevidím, poznám veľa ludi čo cestuje SR-ČR Bez pasov ale treba to určite mať.