Kde sa potvrdzuje splnomocnenie?

xbeebixx
7. mar 2011

Ahoj vsetkym, ktorych trapia problemy...
Ma niekto skusenosti s overovanim splnomocnenia? Chcem splnomocnit osobu na Slovensku, aby mi mohla poslat iste ziadosti, ktore si potrebujem vybavit tu v Anglicku. Ak napisem splnomocnenie tu a podpisem ho, kde ho mam dat overit notarom? Predpokladam ze tu v Anglicku. Musim po narodeni mojho dietatka letiet domov a nestihnem smu vybavit rodny list, aby som sa so synom mohla vratit naspet do zahranicia. Rodny list potrebujem pre udaje na zapisanie maleho do mojho cestovneho pasu. Ked ho nebudem mat zapisaneho v mojom pase nepustia ma do lietadla a nemozem cakat 3 mesiace na rodny list. Neviem ani, ci mi bude stacit iba anglicky doklad ze sa narodil tu. Viete mi niekto poradit, ci staci overit splnomocnenie tu v Anglicku niekde na matrike alebo u notara? Dakujem

cmulinko
7. mar 2011

jednoducho napises na pocitaci splnomocnenie pre danu osobu...vytlacis si to a s tym pojdes na slovensku ambasadu v anglicku a pred ambasadorom,alebo poverenou osobou podpises dany papier a vec je vybavena.oni ti daju na ten vytlaceny papier peciatku,ze si tam teda bola osobne a pred nimi si dany dokument podpisala.ambasada sluzi aj na taketo vecicky. 😉 nemusis chodit za ziadnym anglickym notarom....nakolko splnomocnenie bude aj tak pisane v slovencine,tak jedina a najmudrejsia moznost je to riesit cez ambasadu.takto opeciatkovany papier len poslel domov danej osobne,ktoru chces splnomocnit....vsade takto osetreny dokument bude platny doma na slovensku.

densi
19. apr 2013

prajem pekny dnik,chcem sa opytat ked som v susednom česku... a surne potrebujem vypis z registra trestov....potrebujem tento doklad k novej zmluve v zamestnani ale momentalne nemožem kvoli praci cestovat 1400km tam a spat....chcel by som splomocnit svojho brata na slovensku...neviem ako tuto situaciu riesit....treba to overovat notarom? dakujem vopred za odpoved..