Končí mi nárok na vyplácanie PN. Môžem pokračovať bez vyplatenia?

19. feb 2021

Ahojte, som dlhodobo PN, kvôli rizikovému tehotenstvu. Pri prvom tehotenstve som bola 5 mesiacov ale žiaľ to nedopadlo dobre a ja som nastúpila do prace na cca 4 mesiace. Potom som opäť ostala tehotná. Čiže koncom marca mi končí vyplácanie PN, nakoľko to bude dokopy už rok PN a medzi PN som si nestihla odrobiť toľko týždňov aby sa mi rátala PN odznovu.
Čiže, cca 2 týždne nemám nárok na vyplácanie PN, potom nastupujem už na MD. Moja otázka je, či tieto dva týždne môžem ostať na PN aj keď ju nebudem mať za dva týždne vyplatenú a či to mám aj niekde nahlásiť alebo normálne pokračujem ako keby nič.

lucka_ke
19. feb 2021

ak si pracovala 4 mesiace tak máš nárok na pomernú časť PNky ono sa to počíta trošku inak ako si napísala

autor
19. feb 2021

@lucka_ke A ako? Lebo mne už prišlo vyjadrenie z personálneho že mi končí podporná lehota k mojej PN k 24.3.2021.

lucka_ke
19. feb 2021

napíš presné dátumy PN a zamestnania

mogaa
19. feb 2021

mne sa tiež zdá že je to ako ti napísali z personálneho.......čiže ak si rok PN a potom chceš čerpať ďaľšiu PN musíš mať odrobené určité obdobie......ale k otázka ano môžeš ostať na neplatenej PN do materskej

kacena4
19. feb 2021

ahojko ano mozes ostat na PN-ke aj dalej ide len o to, ze uz nebudes dostatav penaznu podporu k PN-ke. treba si vsak zistit ci budes dalej tie 2 tyzdne zdravotne poistena (toto neviem) alebo si budes musiet tie 2 tyzdne doplatit. listom ti vlastne oznamili toto, ze nebudes dostavat peniaze, ak sa jedna o dlhodobo PN vacsinou sa riesi v tomto case invalidny, ale kedze si tehotna tak ti len oznamili ze ti prestanu vyplacat penaznu davku

danusa64
19. feb 2021

Pripnem sa ak mozem. Mam rovnaky problem, len mne tak "vysia" tri mesiace, vyplacanie PN mi skonci v polke aprila (uz mi prislo ak oznamenie zo SP) a na MD nastupujem az v auguste. Neviem co robit, aj by som ostala na neplatenej PN no bojim sa, ze stratim narok na MD, tiez som pocula, ze ma zamestnavatel odhlasi z nemocenskeho poistenia a tym padom narok na MD mat nebudem. Ak by mi niekto vedel poradit budem vdacna.