Menili ste občianky preukaz na základe zmeny trvalého bydliska?

11. sep 2022

Ahojte, menili ste občianky preukaz na základe zmeny trvalého bydliska? Totiz pred časom sme kúpili teraz už s bývalým priateľom byt a tam som mala adresu trvalého bydliska ale nakoľko ten byt sa prepísal na neho, tak teraz mi zrušil trvalý pobyt. Ja tam uz nebývam. Počula som o virtuálnom trvalom pobyte v BA. Na rok sa platí 70€. Máte niekto skúsenosť? A je teraz prúser že nemám trvalý pobyt? Všetko mi chodí na korešpondenčnú adresu. Ďakujem.

pribinak
11. sep 2022

https://www.mojpobox.sk/

U rodičov nemôžeš mat TP?

belllinka
11. sep 2022

TP si mozes dat iba na mestsku cast napriklad. A mas to zadarmo

autor
11. sep 2022

@pribinak nemôžem lebo je to vyše sto km a za druhé môj otec nechce aby som ho tam mala lebo by som musela platiť zbytočne smeti nakoľko bývajú v dome a na dedine a ešte neviem čo všetko.

berenika39
11. sep 2022

Pokud někde bydlíš, musíš tam platit poplatky, které je třeba.

moni2522
11. sep 2022

Ja som rok vyuzivala ten ,,virtualny,, trvaly pobyt v BA.

autor
11. sep 2022

@moni2522 a všetko v pohode nebol s tým žiadny problém?

moni2522
11. sep 2022

Nie, ziaden problem. Nikdy. Na OP to je v podstate normalna adresa.

pribinak
11. sep 2022

Virtuálny pobyt tá bude stat viac ako smetné

ivankamc
12. sep 2022

Dohodni sa s niekym - s kamoskou a podobne. Prepisanie trvaleho je zdarma. Iba smeti musis platit. Virtualne je zbytocne crahe. Obciansky by sa mal zmenit hned, ale vlastne tobezne nikoho nezaujima... povies na urade, ze neskor sa zastavim zmenit. Len pozor - volit pojdes podla trvaleho.
A mozes dat aj na mesto ci mestsku cast trvaly, ale si brana ako bezdomovoc.

elizabet173
12. sep 2022

nemusíš platiť smeti u rodičov, ak by si mala u nich trvalý pobyt, stačí ak prinesieš potvrdenie, že ich platíš tam, kde bývaš

akvi
12. sep 2022

@elizabet173 toto neplatí v každom meste. V našom je to napríklad tak, že aj keď máš niekde prechodný pobyt, tak za smeti na trvalom platíš polovičnú sumu. Pri sume 36 éčok ročne to nie je málo, ak máš platiť niekde ďalšiu plnú sumu. Ideálne nahlásiť si trvalý pobyt na nejakú dedinu, u našich sa platí 13 éčok ročne. V dedinách sú radi za každého " nového občana".

andrea_82
12. sep 2022

Keďže trvalý pobyt, ktorý máš uvedený na OP je už neplatný, tým pádom sa stáva neplatným aj doklad celý ako taký, keď na ňom nie sú aktuálne údaje. Takže OP zmeniť musíš. Neexistuje, aby si nemala trvalý pobyt, nejaký si vybrať musíš.

elizabet173
12. sep 2022

@akvi tak to som nevedela, ale považujem to za nezmysel, no tých máme okolo seba viac

katica06
12. sep 2022

Mal právo odhlásiť ťa ak byt je iba jeho. To však neznamená že teraz nemáš trvalý pobyt nikde. Máš stále trvalý pobyt ibaže nie v tom byte ale v obci-meste.

akvi
12. sep 2022

@elizabet173 ano, tiež som cumela jak puk, pomáhala som vybavovať tete, ona mala prechodný v ČR, mala aj doklad, všetko.. a na meste, že to je síce pekné, ale aj tak bude platiť polovicu. No skoro ju piclo.

nikky6
12. sep 2022

no tak niekde ho mat musis, ak nemas pobyt prideleny priamo k nejakemu domu alebo bytu, tak ho budes mat prideleny na meste. len aj to treba mat v obcianskom, lebo ak tam mas adresu bytu, z ktoreho ta odhlasil, tak potom mas obciansky bohuzial neplatny

zuzanaete
13. sep 2022

V momente, ako ta z trvaleho pobytu odhlasil, tak ti presiel trvaly pobyt na dane mesto / mestsku cas alebo dedinu a si vlastne bezdomovec. Od tohto momentu mas neplatny obciansky preukaz. Ak by si ho napr. predlozila v banke, tak niec nevybavis, lebo im v systeme vyskoci ako neplatny. Rovnako, ak by ho policajt kontroloval pri cestnej kontrole. Mozno by otec suhlasil s trvalym pobytom, ak by si za smeti platila ty, teda ak je to naozaj nutne.

ppucherko
10. nov 2022

Vyhoda mat TP napriklad u mojpobox (mojesidlo) na rozdiel u nejakej kamosky okamzita informacia ak pride nejaka zasielka. Preberaju aj doporucene zasielky. Notifka na mobil. Proste clovek moze byt kdekolvek, a aj tak vie presne co mu prislo, a moze si dat zasielku aj naskenovat. Odporucam.