Môže exekútor siahnuť na účet, kde mi chodí rodičovský?

viktoria12
25. jan 2013

ahojte prosim vas poradte ako mam postupovat , mam ucet v banke chodi tam rodicovsky a pridavky na dve deti . a chodi tam aj cast vyplaty mojho partnera podotikam nie manzela. a dnes večer som mala zablokovany ucet ostalo tam 200 eur ale to su peniaze mojej polovicky nie moje , može exekutor vratit polovickine peniaze a ,mne može zobrat celi rodicovsky. dakujem .

alka221
25. jan 2013

pokial je ucet vedeny na tvoje meno, peniaze sa automaticky zrejme posudzuju ako tvoje..neviem,ci ti to niekto vrati 😢 kamoska mala tiez exekuciu pravidelne, a automaticky jej blokovali ucet, stiahli co bolo treba, a neriesili ci tam ma muzove peniazky..

macilaci
25. jan 2013

ak to bola exekučka na teba, tak on nič vracať nebude, lebo nevie že peniaze nie sú tvoje a ani ho to nezaujíma, posťahuje kolko treba a potom odblokuje, alebo ked zaplatíš naraz na jeho účet.

mami.sk
25. jan 2013

@viktoria12 keď je účet na Tvoje meno tak banka automaticky zablokuje účet keď dostane rozhodnutie o začatí exekúcie od exekútora😒 banka neskúma komu patria peniaze na účte. raz za mesiac máš nárok na vyplatenie 98, 55 eura - životné minimum - o to musíš písomne požiadať. Ešte môžeš zájsť za exekútorom aby Ti dal súhlas s výplatou vyššej sumy - myslím, že je to okolo 198 eur keď poberáš rodičovský príspevok resp. inú sociálnu dávku 😉 najlepšie je zájsť za exekútorom a riešiť to s ním 😔 a dohodnúť sa s ním na splátkach aby Ti odblokoval účet 😉

sisky08
23. nov 2019

@mami.sk môžem sa spýtať ? Ak by sa dohodol splátkový kalendár to hneď odblokuje účet ? A peniaze čo boli na ucte tam už nebudem mat ?