Odvody do sociálnej poisťovne - živnosť

48domka
6. nov 2022

Ahojte , chcela by som sa poradit . Mam zivnost a za min rok som podala danove priznanie . Podavala som ho s predlzenou lehotou cize koncom juna .
Zdravotnu poistovnu si platim . No socialnu poistovnu som este neplatila mala by som do 8.novembra zaplatit za oktober . Aspon co som sa docitala.
Doposial mi neprisiel ziadny papier zo socialnej poiatovne s mojimi udajmi variabilnym symbolom atd. Podla coho mam toe odvody zaplatit nerada by som sa stala dlznikom .
Dakujem za kazdu radu .

mogaa
6. nov 2022

@48domka ak si prekročila príjem cca 6900eur tak ti povinnosť vznikla.....zbehni na najbližšiu pobočku a vytlačia ti Rozhodnutie....

plastoveobalky1
6. nov 2022

Treba skúsiť pozrieť či neprišlo rozhodnutie do elektronickej schránky (slovensko.sk

48domka
autor
6. nov 2022

@mogaa skusim tam zavolat aspon .

48domka
autor
6. nov 2022

@plastoveobalky1 tu schranku ani neviem ze je a nemam ju .

mogaa
6. nov 2022

@48domka telefonicky ti to nemusia povedať, nemajú si ako overiť kto volá....

lenkakravcova
6. nov 2022

@48domka Mne ešte len teraz pred týždňom prišiel papier.. Takže možno len budú posielať. Ae skus zavolať pre istotu.

maranco
6. nov 2022

@48domka tú schránku slovensko.sk si otváraš cez svoj občiansky preukaz z čipom a na polícii si treba pýtať čítačku kariet, dajú ju bezplatne. Na tej stránke si si mohla bezplatne založiť aj živnosť z domu.
Aby ti tam úrad mohol poslať list, najprv si ju musíš aktivovať. Potom nemusíš čakať doma poštárku, alebo behať na poštu vyzdvihnúť doporučený list.

maranco
6. nov 2022

@48domka na pošte si aktivuj SMS alebo email oznamovanie zásielok, budeš vedieť dopredu, že ti niečo nesie (doporučený list/balík)
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/

blancheporte
6. nov 2022

@48domka Oznamenie o vzniku pivinneho poistenia uz boli zo socpoist vyexpedovane.Pokial nemas e-schranku,tak ti islo oznamenie na adresu,doporucene do vlastnych ruk.Ak ti nic neprislo,nemusela ti vzniknut povinnost.Teda tvoj prijem v DP za rok 2021 nebol vyssi ako 6795 eur.Ale istota je gulomet,preto volaj do socpoist na oddelenie vyberu poistneho.Tam ti to overia!