Ošetrovanie člena rodiny dlhšie ako 10 dní

map0007
30. mar 2016

Mile mamičky,chem sa opytat,nemali ste situaciu,ze prechadzate z ocr v mesiaci do mesiaca.nap.teraz ked mi da doktor ocr.24.3a ukonci ju 3.4. Je to 11 dni ale z mesiaca do mesiaca.Ten jeden den,budem mat neplateni a musim ho vyrovnat na zdravotnej a socialnej poistovni,alebo sa radsej dat vypisat od soboty a nedelu prace schopna.Robime aj vykendy preto.Dnes sme boli dat dole sadru a doktor vravel,ze na kontrolu zas o tyzden,tak neviem ci ostať doma dlhsie na očr viac ako 10 dni.Pritom som doma uz 3 tyzdne.Tak neviem ci si dat ukoncit ocr a zas poziadat o novu.Ďakujem

stastnablcha
30. mar 2016

ahoj
daj si ukoncit OCR a radsej si daj jeden den ošetrovanie člena rodiny a potom , ak bude lekár môcť nech vystaví dalšiu OCR. ja osobne by som nesla na neplatené voľno.

gapa
31. mar 2016

@map0007 súhlas s vyššie napísaným riešením. Ale doplácať by si soc.poistovnu nemusela, nejde o neplatené volno, len že to bude neplatené a mala by si prerušenie poistenia v soc.poistovni. Zdr. poistovna je ok, tam si krytá počas trvania očr. Máš dieťa cca 3 a pol ročné, tj. aj dôchodkové by sa dalo poriešiť prihláškou a odhláškou na ten jeden den, no vybaviť v piatok, nedá sa spätne, ale to papierovanie asi za ten den nestojí.