Podpora v nezamestnanosti

10. jún 2021

Dobrý deň, skončil mi pracovný pomer, asi 3 mesiace pred nástupom na materskú som bola v evidencii uchádzačov o zamestnanie na UPSVAR, po materskej som poberala rodičovský príspevok. Posledné zamestnanie trvalo 1 rok. Ak si chcem uplatniť nárok na podporu v nezamestnanosti po rodičovskom príspevku, zohľadňuje sa aj doba poberania materskej aj rodičovského príspevku? Počas poberania rodičovského príspevku mám sociálne poistenie? Ak áno v akej miere?

nafka0483
10. jún 2021

Tie 3 mesiace pred nastupom n amater si nepoberala podporu? Preco?

Pre narok na podporu potrebujes mat za posledne 4 roky aspon 2 roky poistenia v nezamestnanosti. V pripade, ze budes ziadat o podporu po skonceni standardnej rodicovskej, cize potom co bude mat dieta 3 roky, tak narok mat nebudes.

Ak ti pocas materskej a rodicovskej dovolenky netrva pracovny pomer a neplatis si ani dobrovolne poistenie, tak poistena nie si a teda sa ti tento cas nijak do poistenia nezaratava. Mas iba povinne zdravotne poistenie, si v tom case poistencom statu.

loginexistuje
10. jún 2021

nemas narok na podporu

lucka_ke
10. jún 2021

po 3 rokoch doma žiaľ nemáš nárok na podporu, jedine za teba budú platiť zdravotku

jeina13
31. máj 2022

ahojte, viete mi poradiť s čoho sa mi vyráta podpora? pracovala som na skrátený úväzok a zostalo mi 2,5 dňa dovolenky. Bude mi končiť predĺžení rodičovský príspevok. Bude sa mi podpora rátať s tých dvoch dní? poprosím nejakú radu. Ďakujem