Zmena priezviska dieťaťa

3. jan 2022

Dobrý deň prajem, v prvom rade sa ospravedlňujem za anonymitu, ale nechcem, aby ma niekto spoznal. Chcela by som sa opýtať, aký je postup pri zmene priezviska dieťaťa. S bývalým partnerom sme spolu nežili. Tvorili sme pár tak, že ja som bývala u rodičov a on tu chodil tak raz za mesiac. Chcela by som, aby syn mal moje priezvisko. Aký je postup prosím Vás v prípade, že otec bude súhlasiť? A aké sú možnosti v opačnom pripade. Ďakujem pekne.

dievcacitajucelist
3. jan 2022

Pokiaľ viem tvoj ex musí so zmenou priezviska súhlasiť iná možnosť nie je....

darkswan
3. jan 2022

@dievcacitajucelist je da sa to dat este na sud

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. jan 2022

@trema môžeš sľuboval mi, že si ma zoberie, že načo to budeme potom meniť.

kate211
3. jan 2022

Aha. Takze, ten debil si ta akoze nevzal, tak teraz urychlene zmenim priezvisko? Vsak to je dieta, nie vec. Priezvisko v zivote neni tak dolezite.

autor
3. jan 2022

@kate211 nerozpisujem, všetky okolností okolo toho čo sa stalo (psychické aj fyzicke násilie, vyhrážky),takže to prosím ťa nehodnot mám aj iné dôvody.

zmrzlinka2021
3. jan 2022

@kate211 Ale je - proste k niekomu patris, s niekym tvoris rodinu. On si ju nevzal nakoniec - nevytvoril s nou rodinu.

kate211
3. jan 2022

Aha. Mne to vyznelo, akoby jediny tvoj dovod na zmenu bola skutocnost, ze si ta nevzal - ty si chcela a on si ta nevzal. Nejak nerozumiem, preco si si chcela vziat debila, co ta psychicky a fyzicky tyra. Toho si nemas chciet vziat, od toho utekat - co najdalej a najrychlejsie.

kate211
3. jan 2022

@zmrzlinka2021 K niekomu mas patrit este pred pocatim. Niekto potrebuje k tomu manzelstvo a niekto nie. Ten, kto k tomu manzelstvo potrebuje, ma na nom trvat este pred pocatim.

zmrzlinka2021
3. jan 2022

@kate211 lenze vela zien veri, ze stoja chlapovi zato, aby si ich chcel vziat za zenu a potom padnu na hubu.

dievcacitajucelist
3. jan 2022

@darkswan naozaj? Ale tam sa musia nejaké závažné dôvody napísať / povedať, alebo?

samkolea
11. nov 2022

@kate211 priezvisko dietata je velmi dolezite, je to akoby ucelena rodina a tiez formalne patri do kompletnej rodiny. Ja mam syna s priezviskom inym ako som ja, manzel a druhy syn. Myslim, ze to nie je prijemne ani mne a ani jemu. Nedavno som sa vydala a bohuzial neda sa to zmenit zo dna na den, este ked jeho otec je mimo SVK. Takisto ked ides a nim za hranice a dokazovat kazdemu, ze si ho neukradla…