Zverejnenie nahrávky

snehulka100
22. feb 2013

Ahojte mamičky, ak mi vie niekto poradiť v mojej situácií, bola by som veľmi vďačná, som rozvedená a moja dcéra pravidelne navštevuje svojho otca. Je tu však problém, bývalý sa o mne pred ňou vyjadruje oplzlo na moju osobu, v podstate si urobil zbraň na mňa, mám ale nahrávku telefonického rozhovoru, kde je jasné že dieťa je pri ňom a hrubo mi nadával do p..... a k....., dieťa pri ňom revalo. Rada by som ju použila ale, keďže nevedel že ho nahrávam, nerada by som mala z toho problémy, došlo to do takej krajnosti že sa naozaj bojím o psychické zdravie dcéry, je to veľmi ťažké dokázať, keďže bývalý je dokonalý herec. ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

sisaha
22. feb 2013

@snehulka100 ak poziadas o zamedzenie styku, sud bude hlavne zaujimat vysetrenie psychologa. No ty mozes na dokreslenie situacie dolozit prepis toho rozhovoru s tym, ze mas k dispozicii zvukovu nahravku. Mozno ju sud pripusti... Pisomny prepis rozhovoru by mohol byt pripusteny...

klincek
22. feb 2013

skus poziadat o zakaz styku a tu nahravku pouzit.
stretla som sa sice uz s tym, ze sud neuznal pouzitie tel. komunikacie (konkretne sms sprav) ako dokazu, lebo "druha strana nedala suhlas s ich pouzitim", ale to rozhodnutie bolo dost rozpacite, a hlavne, islo o konanie uplne ineho typu, v podstate blbost oproti tomu, co riesis ty.
takze by som to skusila. ved nahravku si asi urobila zo svojho telefonu (neodpocuvala si jeho mobil), a nebudes ju zverejnovat nikde, len ju ako dokaz spolu s prepisom das zalozit do spisu (sprav si predtym kopiu a predloz to az na pojednavani, aby sa medzitym zo spisu zahadne nestratila). ak to ma dokazat, ako zle chlap vplyva na dceru, tak by som do toho urcite sla.

a tak mi napadlo-nie je to ciste, ale je to cesta-ak oteckovi zalezi na dobrej povesti napr. v praci alebo pred priatelmi, co keby si ho trosku postrasila, ze ak ti bude na sude robit problemy, tak by sa nahravka "nedopatrenim" mohla objavit aj niekde, kde by mu to dost neprospelo? to len medzi styrmi ocami, urcite mu to nehovor cez telefon 😉

katecameron
22. feb 2013

ja sa do toho nejako nevyznam, ale viem ze nahravanie bez suhlasu toho druheho je trestny cin tank neviem

cuculik1
22. feb 2013

@snehulka100 v uvedenej veci mozes podat na policii oznamenie vo veci priestupku proti obcianskemu spolunazivaniu. Ak okrem dcery nemas svedkov netrvaj na tom aby sa jednalo o tzv navrhovy priestupok podla paragr. 49ods. 1 pusm a, nakolko ak by sa vec nedokazala platila by si trovy vo vyske okolo 17 eur. Povedz len ze to povazujes z jeho strany za hrube spravanie tak je to charakterizovane v zmysle par. 49 ods. 1 pism d zak o priestupkoch. No a ziadaj z policie potvrdenie o podani oznamenia kt mozes prilozit ak by si sla vo veci starostlivosti o dceru na sud. Aj ked by mu vina dokazana nebola aspon budes mat papier ze si nieco oznamovala.

snehulka100
autor
22. feb 2013

@cuculik1 ak som teda správne pochopila, to že okrem malej tam nikto nebol a bol to v podstate telefonický rozhovor, nie je to až také ublíženie na cti a a nemuselo sa to brať ako priestupok. A od polícií budem vlastne vyžadovať čo? Že nechcem aby sa to posunulo na riešenie občiansko právneho poriadku ale len chcem potvrdenie že sa to stalo a že som im to oznamila. A ešte jedna vec by ma zaujímala: môžem tú nahrávku pustiť sociálnemu pracovníkovi? Je to už zverejnenie, lebo vypočuť si ju je väčší zážitok ako to len sucho oznámiť. Môže on (soc. pracovník) z toho že som mu to pustila vyvodiť dôsledky?

katieg85
22. feb 2013

@snehulka100 ved to je dobre ze nevedel ze ho nahravas,keby si mu to povedala ze si ho nahrala tak si nieco prichysta.urcite by som to pouzila,ved to mas dokaz jak sa sprava.

cuculik1
22. feb 2013

@snehulka100 vysvetlim. ak ti niekto vulgarne vynada, mozes podat na policii oznamenie a ta to kvalifikuje bud ako priestupok podla 49/1/a zak. priestupkoveho zakona to je ak by si im povedala ze ta tieto jeho slova urazili na cti, vola sa to aj navrhovy priestupok, lenze tento navrhovy ma maly zadrhel, ak nemas svedka co nemas a vec sa nepreukaze po objasnovani naklady znasas ty , vid spominanych cca 17 €. nadavky sa vsak mozu kvalifikovat aj podla paragrafu 49/1 pism d priestupkoveho zakona a to v pripade ak na policii uvedies, ze ta jeho slova na cti neurazili, ale len sa ti nepaci z jeho strany na tvoju osobu taketo spravanie. v tomto pripade sa vyhnes plateniu trovov aj v pripade ak by sa mu vec nepreukazala , co je pre teba lepsie. teda treba trvat na tom ze to bolo len hrube spravanie a tebe sa nepaci ked sa na tvoju adresu takto vyjadruje specialne pred dcerou....v oboch pripadoch sa jedna o priestupok , nie obciansko pravny spor, to je daco ine. policia ti o podani tvojho oznamenia vyda tlacivo a ty sa aspon tym mozes ohradit respektive ho ukazat pred dalsimi organmi, ze si na neho podala oznamenie co na neho aj v pripade, ze mu to nebude preukazane nevrhne dobre svetlo... takze tak sa veci maju 🙂