Spermiogram v Piešťanoch

20. mar 2023

Dobrý deň, chcela by sa informovať ohľadom spermiogramu v Piešťanoch, alebo okolí. Vie mi niekto poradiť urológa, kde aj prepláca poisťovňa vyšetrenie, alebo nejakú časť?
Ďakujem

e1i
20. mar 2023

spermiogram u urologa je robeny na sklicku pod mikroskopom. neoplati sa im investovat do pocitacoveho vybavenia kvoli par spermiogramom. ak chces ozaj hodnoverny, odporucam ist do CAR. robia pocitacovo hodnoteny, vysledok sme mali do hodiny.stalo nas to 35 eur.

autor
20. mar 2023

@e1i ďakujem;)

e1i
20. mar 2023

ozaj ak riesite ze sa nedari potomok , tak spermiogram u urologa vam hodnovernu odpoved neda. je to orientacne podla mriezky a subjektivneho posudenia co dr vidi. my napr u urologa normospermiogram, lebo videl hybajuce sa a odhadom pocet a v car vysla teratozoospermia, cize nizka morfologia, co pohladom dr nezisti, ze spermia ma defektnu hlavicku alebo niektoru cast. tiez sme nakoniec podstupili uspesne IVF (nemusi byt hned vas pripad ze by bolo treba) a mame dve deticky

autor
20. mar 2023

@e1i áno, riešime potomka už viac ako rok a pol, nedarí sa, tak to ideme riešiť.Gynekológ mi dal výmenný lístok k urologovi, no ten pýta fakt prestrelenu cenu.Od kamošky som sa dosvedela, že oni boli na komplet prehliadke v iscare a tam ich spermiogram vyšiel na 35€.Myslela som si, že po bežnom vyšetrení u gynekológa nám odporučí tiež CAR, ale zatiaľ mi chce robiť len folikulometriu aj to raz mesačne po dobu 3 mesiacov.Partnera zase poslal na ten spermiogram.

e1i
20. mar 2023

napis mi ip nechcem tu vypisovat vsetko

mamina321
22. mar 2023

Skuste reprodukčnú imunologiu v Nitre, nám tam pomohli. Tiež v rámci vysetrenia robia spermiogram.

e1i
22. mar 2023

@mamina321 hej reproimuno v NR stoji 400 e pre par.

mamina321
22. mar 2023

@e1i stojí, ale sukromne reprodukčné centra tiež stoja peniaze, a umelé oplodnenie atd stojí viac plus ten zásah do organizmu, lieky… tu prišli na príčinu, ktorá sa vyriešila, a mame dieťa prirodzene bez problémov.

e1i
22. mar 2023

@mamina321 ja som si tym celym procesom presla. 2x takze viem o com to je. A reproimuno vysetria v PO lacnejsie,tam som platila 60e. Ale to uz su doplnujuce vysetrenia,autorka zhana zatial iba spermiogram

autor
22. mar 2023

@mamina321 ďakujem za tip, momentálne riešime ten spermiogram, ale som vďačná za každú radu ohľadom reprodukčných centier.Čo som si prečítala na nete, tak vysoko nad všetkými prevyšuje Reprogenesis v Brne. Ale to budeme riešiť po spermiograme a folikulometriách.