veroduan | Registrovala sa 3. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 41 príspevkov a 1 inzerát. |
|
veroduan
Ahojte,
neviete niekto ako sa pripravuje zázvorový čaj? mám kúpený čerstvý koreň zázvora /ďumbiera/ a chcem si z neho robiť čaj /vraj dobrý pri prvých známkach prechladnutia, chrípky, .../
za recepty ďakujem
|
|
|
 zuzu13 | Registrovala sa 6. júla 2006 na modrykonik.sk. Pridala 8303 príspevkov. Okres Martin. |
|
|
|
|
 titkovamiriam | Registrovala sa 22. novembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 19764 príspevkov a 6 albumov. Ivanka pri dunaji, okres Bratislava. |
|
titkovamiriam
0,25l vody, štipka mliete korenie,4-5 klincekov,1/3lzžička mleteho zazvoru,1lyžička zeleneho čaju-vsetko nehat prevriet a podavat
|
|
|
 titkovamiriam | Registrovala sa 22. novembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 19764 príspevkov a 6 albumov. Ivanka pri dunaji, okres Bratislava. |
|
titkovamiriam
1-2lyzicky zazvoru,1 sacok cierneho caju 1lvody,pol citrona
nakrajany zazvor dame do konvice na caj a zelejeme horucou vodou,ked kusky zazvora klesnu na dno dame do konvice caj na 2 min a dochutime citronom
|
|
|
 bihan | Registrovala sa 9. februára 2006 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 13186 príspevkov a 1 článok. Francúzsko. |
|
bihan
Akurát mi to písala Indy v inej téme
asi tak na pol litra vody si odkroj zazvor vo velkosti orecha, osup postruhaj na struhadle a zalej vriacou vodouNechaj luhovat 10 min, cim dlhsie luhujes tym je silnejsi (palivy ako korenie)Potom preced a ja si davam este citron a med. Ked som prechladnuta robim si silnejsi aby rychlo prehrial a na pitie zase slabsi Musis otestovat aky ti bude vyhovovat .
A na leto je zase super do chladničky a s ľadom.
|
|
|
|
|
petullia
do salky das 3-4 kolieska a zalejes horucou vodou, potom dchutis medikom a pijes, ma sa to luhovat asi 10 min, ale ja si ho vobec nevyberam... potom tak stipka jemne..mnam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 veroduan | Registrovala sa 3. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 41 príspevkov a 1 inzerát. |
|
veroduan
jéééj ďakujem za toľké recepty
hneď to idem vyskúšať 
|
|
|
 lolekat | Registrovala sa 14. decembra 2011 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok. Okres Humenné. |
|
|
|
|
 fialkaa | Registrovala sa 23. júna 2010 na modrykonik.sk. Pridala 346 príspevkov a 18 inzerátov. Okres Bratislava. |
|
fialkaa
ahoj, ja ho robim takto : obielim asi 1,5 cm zazvoru, nastruham najemno, zalejem nie uplne vriacou vodou a davam si don med. velmi mi chuti, ma protizapalove ucinky
|
|
|
 moncahe | Registrovala sa 17. marca 2011 na modrykonik.sk. Pridala 12 príspevkov a 23 inzerátov. Rožňava, okres Rožňava. - MATTHIAS má 1 rok a 5 mesiacov
|
|
|
|
|
 eveenka | Registrovala sa 9. mája 2012 na modrykonik.sk. Pridala 186 príspevkov. Nove Mesto nad Vahom, okres Nové Mesto nad Váhom. |
|
eveenka
@fialkaa
@veroduan ja ho robim presne ako fialkaa, asi 1,5 cm zazvoru osupen nastruham najemno zalejem vriacou vodou asi 5 min povarim na tichucko a potom oridam med a citron, pila som celu zimu a nebola som vobec chora a dokonca mam aj chronicky zapal dutin aj 3-4 krat za zimu som mala dutiny chytene ale ako som pila tento cajik tak som bola zdrava ako rybicka 
|
|
|
 anka772 | Registrovala sa 26. apríla 2012 na modrykonik.sk. Pridala 51 príspevkov. Okres Liptovský Mikuláš. - Charlotte má 8 mesiacov a 2 týždne
- Dávid má 14 rokov
|
|
anka772
a neviete náhodou či ho môžem piť, keď kojím?
|
|
|
|
veroduan
@anka772 ja myslím, že áno. Len by som ho robila zo sušeného kupovaného zázvoru....lebo ten je slabší. Ale určite môžeš...
|
|
|
 jana | Registrovala sa 13. januára 2005 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 127 príspevkov, 1 album a 37 inzerátov. Okres Bratislava. - Jakubko (nar. 28 tt) má 3 roky
- Sofia (nar. 28 tt) sa stala Anjelikom 19.5.2010. Veľmi mi chýbaš, naše dievčatko ♥♥♥ má 3 roky
|
|
jana
ja robim ako pisala petullia ... len ja davam este skoricu zalejem horucou vodou, necham luhovat a potom pridam este med.
|
|
|
 eveenka | Registrovala sa 9. mája 2012 na modrykonik.sk. Pridala 186 príspevkov. Nove Mesto nad Vahom, okres Nové Mesto nad Váhom. |
|
eveenka
@anka772 jedna mamina pisala ze laktacnej jej povedala ze zazvor znizuje tvorbu mliecka, guglila som ale nic take som nenasla, ja som zastancom ze vsetko s mierou  ja tiez kojim a sem tam si uvarime s muzom aj zazvorovy cajim s cerstveho zazvoru 
|
|
|
|
veroduan
@eveenka presne tak, všetko s mierou....ja tiež ešte kojím, ale malá je už veľká, tak sa vôbec nebojím.
Ja ho už pijem dokonca bez citrónu a bez medu... a zvykla som si.
|
|
|
 kamimi (41 r.) | Registrovala sa 30. decembra 2012 na modrykonik.sk. Pridala 32 príspevkov. Okres Rožňava. |
|
kamimi
zázvorový čaj - zázvor, 1 celú škoricu, klinčeky - to spolu povarím a keď je to hotové citron a med
|
|
|
|
|