Abdominoplastika

lucka1022
5. mar 2024

Ahojte,rozmýšľam nad alternatívou abdominoplastiky,som.po 2 pôrodoch sekciou a to brucho je v dosť zlom stave ,previs koze ,zdeformovane,aj keď ho chcwm stiahnut .nedá sa mi...bola som už aj cez moju obv lekárku u chirurga ,ten má prehnatal ,je tam menšia diastaza ale nič extra nehmatať tak ma poslal na sono ci nie je náhodou skrytá hernia alebo ta diastaza.
A moja otázka je ,kto je vhodný na túto operaciu,ako prebeha ,aká je rekonvalescencia atd ,vaše skusenosti či ste boli spokojné s výsledkom a či ju preplaca aj poistovna keď by som bola odoslaná klasickým chirurgom . Robia to aj v štátnych nemocniciach? Som z BB kraja. Ďakujem za všetky info.

lucka1022
autor
6. mar 2024

@lucka1022 nemá nikto skúsenosť?

lucinkagoo1
7. apr 2024

Ahoj, ja som práve po zákroku 5 týždeň… diastazu som mala komplet roztrhnutu.. vrchný previs kože, jazva po operácii a laparoskopii.. cez to tiež previsy.. tak sa rozhodla o zákrok .. neľutujem .. zákrok v plnej anestéze.. po 2 nociach domov… potom som síce mala komplikáciu .. dostala intorenciu na antibiotiká až zo zápalom pľúc ale za to nemohlo brucho.. to sa hojí zatiaľ bez problémov.. rátať treba minimálne 2 týždne úplne PN, a ďalšie 4 týždne minimum záťaž na brucho .. nič ťažké dvíhať, prehynat sa atd… a potom poviem ako pokračujem ;)

lucinkagoo1
7. apr 2024

@lucka1022 ja bola ;)