5 dňové bábo veľa plače

jerrz
26. okt 2017

Mamičky Prosím poraďte. Máme 5 dní iba . Bábätko je nekľudne vkuse plače. Papať by aj papal aj prisat sa vie aj je dokrmovany NUTRILON no všetko vygrcka aj materské mlieko aj umele. A potom neskutočný rev. Som už zúfalá. .. 😦

emi16
26. okt 2017

Aku ma stolicu?
Po napapani si odgrgne?
Kolko po napapani je vo zvislej polohe?

emi16
26. okt 2017

Ak sa smiem opytat, preco je dokrmovane?

jerrz
autor
26. okt 2017

@emi16 lebo mám málo mlieka. Nestačí mu to moje.

katkakovac
26. okt 2017

Prestan kombinovat nutrilon a materske mlieko. Prikladaj co najcastejsie. Pred kazdym kojenim daj Coliprev, unas urobil zazrak. Po dokojeni treba nechat poriadne odgrgnut. Mozes cca 20 minut ponosit, aby si odgrglo. Ked tak skus polohu na tigrika, fotky najdes na google. Ak budes davat do postielky, tak podloz nozicky postielky na strane, kde ma hlavicku. Ja som davala 2 knihy, tak 4-5 cm hrube, potom som ubrala. Ak bude ozaj zle, vyskusaj satkovanie. Poloha do klbka, akoby bolo dieta este v brusku. U nas toto fungovalo celkom spolahlivo. Ak sa to nezlepsi, treba vyhladat lekara.

janulap
26. okt 2017

preco je dokrmovane?Viem,ze aj nam babatka dokrmovali v porodnici,ale doma uz stacilo materske.Mozno je napapane az az.Skus svoje mliecko,podrzat kym si odgrgne...nepamatam si uz od kolkych dni su tie maste na brusko,mam uz doma pubertacky,ale nam to pomahalo...a nosit sa,varovat,tisit 🙂

dai
26. okt 2017

@jerrz ako vies ze mu tvoje nestaci... nepribera?
babatka zial placu - moja dcera ked bola hore tak plakala do 6teho mesiaca a kludna bola len na mojich rukach... mala silny reflux tak tiez gracala vsetko co spapala, na druhej strane pekne prosperovala ...

katkakovac
26. okt 2017

@jerrz tvoje dieta ti povedalo, ze mi nestaci? Prve dni vypije dieta len par ml mlieka. Nema este roztiahnuty zaludok, nikdy ho este nepouzivalo v takom rozsahu. Vykasli sa na nutrilon a prikladaj co najcastejsie. Pi naozaj vela vody a uvidis, ze to pojde. Ja som syna zacala kojit az 5. den, bol nenaurany ale mlieko mu stacilo. Hlavne sa ukludni, stres celej situacii neprospieva. Uvidis, pojde to😉

misinka0611
26. okt 2017

@emi16 To je podstatné vzhľadom k otázke?

emi16
26. okt 2017

@misinka0611
Co konkretne?
Stolica ci zvisla poloha?

misinka0611
26. okt 2017

Podstatne je, aby si po každom papaní odgrgol aspoň trosku prip. počas papania ho daj odgrgnut, rob pri papaní prestávky mozno rýchlo hltá. Alebo ma napadá reflux a s tym sa poraď s pediatrom.

jerrz
autor
26. okt 2017

@katkakovac praveze to že chudne. Tak preto si myslím že mu moje nestačí. ...

emi16
26. okt 2017

Ono je tazke radit pri 5 dnovom babatku
Cokolvek to moze byt
Od refluxu, intolerancie laktozy, nieco co zjes ty mu moze vadit
Jednoznacne ak chudne treba sledovat farbu stolice
Kolko ma nacuranych plienok, fontanelu hlavicky ci sa neprehlbuje

katkakovac
26. okt 2017

@jerrz kazde dieta po narodeni chudne. Moj sa narodil 3180g a pri prepustani vazil 3000g. Uplne normalne. Kym nabehne traviaci system, par dni to trva.

emi16
26. okt 2017

@katkakovac
To je pravda, ze kazde dieta po narodeni chudne, ale nemalo by to byt dlhsie ako 3 dni
A taktiez len 10 percent z vahy
Aspon tak to mne vysvetlovali v porodnici
Preto dieta maju prepustat po ukoncenom stvrtom dni, lebo tam uz vidia, ci papa a zacalo priberat

zuzanaete
26. okt 2017

@katkakovac Kazde babatko schudne po porode, ale nemalo by dlho chudnut. Pokial viem, tak z porodnice pustia az ked aspon trosku opat priberie a priberat by malo aj nadalej.

jerrz
autor
26. okt 2017

@katkakovac z oboch prsníkov keď odsajem tak mám okolo 20 ml.

emi16
26. okt 2017

@jerrz
Teraz by mal pit cca 30ml

mila23
26. okt 2017

no, takuto situaciu som aj ja mala. pri prvom som vsade citala,ze moje mlieko mu urcite staci,ze netreba dokrmovat....trapila som sa ja aj dieta...pri druhom som zacala dokrmovat od zaciatku a bolo ovela lepsie. ANo, mozno ma dost mlieka,ale mozno nie.....nie kazdy ma tolko mlieka,aby babatku stacilo
ale samozrejme to moze byt aj pre nieco ine, tazko povedat takto na dialku

alena1808
26. okt 2017

@jerrz pri 5 dnovom babatku je toho mliecka akurat. preco teda odsavas? Taketo babatko predsa nema este ani ziaden papaci rezim, ked treba aj kazdych 30 min. mu treba ponuknut prso. kym sa neroztiahne zaludok, taketo babatko vydrzi mat plne brusko len kratko. teda ja odporucam prikladat casto.

siska53
26. okt 2017

@jerrz ako radia,castejsie prisavat,ked sa vie prisat.. Deti placu,nasa tak az do 3,5m. Preplakala skoro cely den. Mozno ma tvoj koliku,mozno reflux,preto je to tak. Ak ho pali zaha kvoli refluxu,tak sa necudujem,ze place.

Mate 5 dni,po narodeni vsetky babatka schudnu. Ale postupne zzcnu naberat. Keby tak chudol,nepustia vas domov z porodnice.
Nas nepustili,lebo mala mala jeden den take koliky,revala cely den, aj mi ju uz navecer zobrali a zistovali,co to je. Tvrdili aj,ze nemam mlieko, x doktorov bolo mudrych (ani jeden.pediater,ale kecali do toho), ako mam malo mlieka,ze dojcim v zlej polohe,chceli do nej napchat umele mlieko,aj dostali,ale revala jak najata aj tak. Lenze ja som uz bola druhorodicka a vedela som,kedze som odsavala aj do zasoby mliecko pre ine babatka,ze mlieko mam. Vedela som,ze nedostatok mlieka nie je ta pricina. Prosto u nas sa tak spustili koliky,ktore casom.presli. Lenze v ten den.nepribrala na vahe a pustili nas domov az na 6.den,ked uz prirastok na vahe bol,nie 5.ako to byva obvykle..
Preto neviem,ak ste este v porodnici,tak nech mu spravia vysetrenia tam,ked nie,porad sa s pediatrom, nech vas posle aj na vysetrenia.. Alebo mu skus nedavat tp UM a len.cisto tvoje.. A hlavne nevazit po kazdom papani,staci raz za par dni.

siska53
26. okt 2017

@jerrz tak to dobre odsajes,ked aj pije tvoje.. Stimuluj stylom odsavacka na jedn,dieta na druhom,ja som.tak robila.pri laktacnej krize v 6.m.a i pri malej,ked som.potrebovala.odsat do zasoby.
Mne malokedy slo vela.mlieka a to spm.mala elektricku odsavacku,hoci deti si vysali,kolko potrebovali.

To mas elektricku ci rucnu? Lebo mne z rucnej neslo skoro nic,hoci som.mlieka mala dost.

adik109
26. okt 2017

v prvom rade treba kľud. Nedávaj UM, máte 5 dní a ak sa vie prisať tak proste prikladaj, mlieko sa ti pekne rozbehne. UM je ťažké na trávenie, môže grckať z neho. Dôležité je sledovať či dosť ciká keď hovoríš, že chudne. Je to čerstvé bábo, tie plačú, môže byť hladný, prejedený,teplo, zima, bojí sa, čokoľvek... Verím že je na nervy keď bábo stále plače a nevieš z čoho - aj ja som tým prešla.Ale ty sa musíš v prvom rade ukľudniť! Ak si nie si istá, či je v poriadku, zájdi k lekárovi. Ak ten potvrdí, že je OK, tak sa noste, mojkajte, kočíkuj, spievaj, prihováraj sa, niečo z toho isto zaberie. Uvidíš, že o pár dní sama zistíš čo na neho platí, ako mu pomôcť. Len v prvom rade kľud - ak si nervózna, bude aj bábo.

liv1
26. okt 2017

Krm castejsie po menej, neviem ci sa takemu malemu este da dat menej.. Ale urcite ho po papani nechaj odgrgnut a nepoloz ho hned do postielky. Plus zvysena poloha postielky. Ak nebude prosperovat alebo vela grckat urobia sono ci sa mu to vracia. Ak to potvrdia budete musiet robit opatrenia.. Moji mali obaja. Chce to trpezlivost.

jerrz
autor
26. okt 2017

Ďakujem vám všetkým za rady. Urcite vyskúšam Všetko. Uvidím čo a ako bude fungovať. 😉

zeytin
26. okt 2017

@jerrz Na podporu tvorby mlieka je super odbublinkovana vinea, alebo ja pijem 100% hroznovu stavu od Matysaka zriedemu s vodou...tak cca 1 dc denne. Fakt to pomaha. Je mozne si zavolat k sebe ak laktacnu poradkynu, ktora ti pomoze. Urcite sa snaz kojit, je to lepsie ako UM. M dobru skusenost aj s kvapkami Sab simplex, tie tiez mozes od narodenia...alebo ten coliprev.

sashenocka007
26. okt 2017

@jerrz ja som neodsala takmer nic a ked maly pil vypil vzdy vela. Zozen si vahu na vazenie dietatka tak najlepsie uvidis kolko spapal

danoslava
26. okt 2017

@zeytin mne bola odporucena Vinea v porodnici a po prepusteni domov som si ju dala a na druhy den ked sme isli k lekarke na prvu navstevu malinka mala alergicku reakciu na nu takze nas poslala nazad do nemocnice ale nastastie sme tam nemuseli ostat urcite by som si dala pozor na to. Je vela zien ktore ju pili a nic sa nestalo ale nam ano tak len pre istotu to pisem, ze aj take sa deje 😉

katkakovac
26. okt 2017

@emi16 syn chudol az do cca 5-6 dna, potom som uz nevazila, az doktorka o 2 dni a znova schudol. Potom zacal pekne priberat a uz to nikto neriesil. Dcera schudla len ozaj malicko, za prve 3 tyzdne pribrala takmer kilo. Kazde dieta je ine. Pokial to nie je nieco extremne, netreba to moc riesit. Samozrejme treba davat pozor na dehydrataciu a nepodcenit to.

nelinka2009
26. okt 2017

@jerrz lekar ako to, ze ta domov pustili, to moze byt elargia, intolerancia aj reflux... Okamzite do nemocnice naspat a nie na mk riesit.

nelinka2009
26. okt 2017

@jerrz jezisi kriste, kristo noho ZOBER TO DIETA DO NEMOCNICE to neni sranda ak chudne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre