Čistenie po pôrode

bakajka
18. feb 2016

Ahojte mamicky chcem sa spytat ci ste niektora bola na cisteni po porode. Mne vcera lekarka po 2 tyzdnoch po porode povedala ze ma musia vycistit pretoze mi v maternici zostalo nieco z placenty. Ked som odchadzala z porodnice mi robili sono a je mi divne ze to vtedy nevideli. Vraj sa niekedy spoliehaju na to ze kojenie podpori odlucenie zvysku ale mne to nepomaha tak musim pod narkozu. Je to bolestivy zakrok ? Som len 2 tyzdne po porode a v nutri sita tak sa bojim co to cistenie so mnou urobi. Okrem ineho musim odsavat mlieko lebo 24 hod potom nesmiem kojit maleho .

jankastubka
18. feb 2016

Zakrok neboli, je v plnej narkoze a po operacii tiez nebolel (taky co mi robili kvoli missed abort). Po porode mi priamo robili este na porodnom stole, mala som epi, takze som to necitila. A po porode ma potom bolelo vsetko, takze tazko povedat.
Mozno by som este ziadala kontrolne sono vnemocnici pred operaciou.

bakajka
autor
18. feb 2016

@jankastubka no idem dnes do nemocnice este za lekarkou ale ona mi robila vcera sono a bolo vidiet ze je tam nieco co ma prietok krvy takze to musi prec

jankastubka
18. feb 2016

Tak drzim palce. Neboj bude to v poriadku. U nas dokonca rano som prisla do nemocnice na lacno a poobede uz ma pustili domov.

miku1
18. feb 2016

@bakajka Mne to robili priamo po pôrode, ešte pred zašitím. Bolelo ma to viac než pôrod. Ale keďže budeš pod narkózou, tak by si nemala cítiť nič. Držím palce.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hradnapani
18. feb 2016

@bakajka kojit mozes uplne v pohode. Prvu davku odsaj a vylej, ostatne davky mozes v pohode kojit. skor bude mozno (a mozno nie) problem v tom, ze to sitie, ktore uz mas sa moze trochu porusit, ja som ho napriklad zacala citit az po cisteni a to dost. ale v zasade, ak je ta uspia, zakrok neboli. Nedala by som si to robit v lokalnej.

tana85
18. feb 2016

@miku1 moje nervy, to co za sadistu ti robil cistenie bez narkozy?? ☹

miku1
18. feb 2016

@tana85 Oni mi niečo pichli na umŕtvenie, ale ja som nejaký špeci prípad, kedy mi môžu umŕtvovať čo chcú, no ja to cítim aj tak. Pamätám, keď mi vyberali mandle, pichli mi asi 5 injekcií a nič.... Asi mi treba konskú dávku, a tú si nikto netrúfne mi dať 🙂

janalo
18. feb 2016

Mna cistili 7 tyzdnov po porode, v narkoze a vobec nic ma nebolelo ani po zakroku. O pol 3 ma robili a o siestj som sla uz domov. Narkoza bola uplne v pohode, bola som z nej len chvilu otapena. Po zakroku som nemala 24 hodin kojit, tak som odsavala a mlieko vylievala. Sestricka mi sice povedala ze uz rano mozem ale radsej som pockala nech babo nema zbytocne lieky v mlieku.

michala.s
18. feb 2016

@bakajka Ahoj, mna teda cistili hned po porode. Maly sa narodil 22:52 a so mnou leteli na operacku o 23:25, co som im tam takmer vykrvacala. Ale cistenie robili v uplnej narkoze a vsetko v poriadku prebehlo

123456eva
18. feb 2016

no to by ste sa baby čudovali. pri druhom porode sa nevylučila placenta tak mi lekarka ihned zaživa robila čistenie. A po 6 týždnoch ked krvacanie neustupovalo tak ma lekar v trebišovskej nemocnici čistil opat. Bez narkozy a anestezy ai po 45 min. som odysla domov, bola tam somnou aj 6 týždňová dcerka. Akože brutal ani porod nebol taky strašny ako toto. Nikomu to neprajem.

anetkaadamko
18. feb 2016

@123456eva to ti verím........tiež som to zažila 5t. po pôrode.......akurát, že mne neúčinkovala lokálna anestéza.......iba nohy som mala ťažké..

tabjanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulistek
18. feb 2016

mne na to pomohol Wobenzym , mi odporucila jedna baba v porodnici. A dosla som na sestonedelsku prehliadku a ze vy musite super kojit ako sa vam pekne maternica hoji a pritom som mala velke problemy s kojenim.

bakajka
autor
18. feb 2016

Dakujem dievčatá za vaše príbehy, tak ste ma trochu ukludnili ze nie som jedina ktora musi mat asi vsetko. V pondelok ráno mám nástup do nemocnice a vraj ma večer pustia a tiež mi lekárka povedala že to prvé kojenie mám vynechať aby som si odsala a vyliala mliečko a potom vraj už môžem , tak teraz odsávam manželovi do mrazničky, skôr sa bojím toho ako malý potom zareaguje na prsník keď mu manžel bude dávať v pondelok papať z flaše.

zizonka
18. feb 2016

Ahoj, u mna nastal úplne rovnaký prípad. Dva týždne po pôrode som zacala viac a viac krvacat. Hneď mi v nemocnici urobili čistenie, no naštastie mi dali izbu kde bol potom manžel a malinky so mnou a kojenie šlo bez problémov. Skús zistiť či by tam nemohli prísť za tebou kvôli kojeniu. Držím palce.

anetkaadamko
18. feb 2016

ja som tam mala malého so sebou......ale po čistení......nemohli mi zastaviť krvácanie......našťastie sa to potom podarilo.......všetko som videla, počula.....mali "lufty".........bola som celkom slabá.......tak muž zobral malého domov a na druhý deň ráno prišli pre mňa domov.....a mlieka som tam nasporila asi 1L 🙂

jankastubka
18. feb 2016

@bakajka nech mu skusi dat manzel cez francuzsku cievku popri prste. Pozri na nete navody.

mamadana2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bakajka
autor
25. feb 2016

Dievcata uz mam po tom . Malicky papal moje mrazene mliecko cez flasu a potom nemal problem znovu sa prisat na prsnik tak som rada. Narkoza nic moc ale zvladla som to. Dakujem vsetkym babulkam co ste sem pisali a podporili ma

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre