Gélové nechty počas pôrodu

29. dec 2023

Cauko baby, nosím gellak na nechtoch. Je nutné pred porodom ho dat dolu z nechtov alebo môžem mať gélom potiahnuté nechty? Ďakujem

ariannazara
29. dec 2023

Mala som malé jemne priesvitne;)

ariannazara
29. dec 2023

Dokonca aj na nohách

autor
29. dec 2023

@ariannazara takže kľudne Francúzsku manikúru môžem mať?

piroska_
29. dec 2023

Samozrejme, ze mozes mat. Nikto to neriesi, nijako to nevplyva na porod. Preco si myslis, ze by bol gellak prekazkou pri porode???

nikasmile
29. dec 2023

Aj ja som si dala vtedy kratšie a jemné, nebol problém.

patrisaa
29. dec 2023

Som manikérka a niektoré si ich nechávajú a iné si ich zase dávajú odstrániť, poprípade si dajú priesvitné alebo si odstránia len jeden necht. Vždy im hovorím aby sa poradili so svojim lekárom. Samozrejme že gellak nieje prekážkou v tehotenstve alebo pri pôrode, prekážkou môže byť to že lekár nevidí farbu lôžka.

martul
29. dec 2023

Tak ja napríklad som si ich musela dať dolu. Pretože ak by prišlo k cisarskemu aby by mohli dať ten prístroj - sponku neviem ako sa to volá na prst a merať.
Neviem no, tak mi povedali.

natall113
29. dec 2023

Ja som mala cisársky a mala som gellak iba dva nechty som si nechala voľné

sissy27
29. dec 2023

@piroska_ pri bezproblemovom porode nie, ale ak sa nieco skomplikuje a bude treba merat saturaciu, tak uz to problem moze byt. Samozrejme to neznamena, ze ju kvoli tomu odmietnu odrodit ale naco lekarom komplikovat situaciu kvoli parade?
Autorka: pytaj sa priamo svojho porodnika. Niektorym to je jedno, niektori su striktne proti.

kacena4
29. dec 2023

konceky prstov su dolezite na sledovanie stavu pacienta pocas operacie napr. dokyslicenie, ak by ta riesili cisarskym mozu nastat komplikacie ktore moze zistit neskoro... je to pre tvoje dobro mat svoje nechty - je to volba kazdej zeny (ja som 3 dieta rodila akutnym cisarskym a som rada ze som ich nemala...)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre