Hlienová zátka pred pôrodom

kajka951
6. apr 2024

Žienky ahojte, už prenášam ak dnes - zajtra neporodím tak v pondelok vyvolávanie. Včera som po pásoch dr poprosila nech mi spraví Hamiltona. Celý deň potom som mala len slabé pobolievanie v podbrušku a dnes ráno krvavý žlto-hnedý výtok, som si istá že je to zátka. Ibaže to mám od rána a je večer, ona mi stále vyteká, celý deň a vo veľkom množstve. Prosím vás som síce druhorodička ale z prvého tehu skúsenosť so zátkou nemám, tie čo už ste rodili, je ok že je toho tak veľa? Aj že mi to odteká celý deň a nie naraz? Hrozne rada by som porodila do pondelka nech sa vyhnem vyvolávaniu. Ďakujem.

saxana000
6. apr 2024

Ano je to normalne zatka odteka postupne a je jej ozaj dost ale to ze odtecie ti nezaruci ze sa porod spusti a vyhnes sa vyvolavaniu.zatka odtecie a ty mozes ostat zabetonovana bez kontrakcii a takisto sa mozes nadranom zobudit s bolestami a utekat do porodnice.

kajka951
autor
6. apr 2024

@saxana000 bodaj by, som na 3cm otvorená snáď sa to rozbehne. Ďakujem za odpoveď.

saxana000
6. apr 2024

V dobrom ti zavidim ja uz by som tiez isla.termin mam az 15eho a slecna je tam uplne zabetonovana zatial.

sandra49
6. apr 2024

@kajka951 aj mne odtekala dlho..od piatka polnoci do nedele rána až mi vyvolali pôrod.. skus horúcu sprchu, aj viac krat za sebou, možno to pomoze a rozhýbe sa ti to. Ako druhorodicka to možno budeš mat strašne rýchlo za sebou. Držím palce 🙂

michaela789
6. apr 2024

Pri prvom si zátku nepamätám...ale pri druhom teda hej. Mám v živej pamäti, koľko toho zo mňa išlo celé dni pred pôrodom a to ešte v pôrodnici zo mňa doktorka vybrala morbídne množstvo 🙈 Je toho NAOZAJ veľa a je to normálne.

babydesire
7. apr 2024

@kajka951 no pri prvom som mala vyvolavacku po termine..druhy porod chvalabohu sam sa rozbehol a zacalo to poslickami par hodin pred tym ako zomna nieco vytieklo - teple,mazlave s krvou,,najprv som si myslela ze je to plodova voda,,ale tu mi dr.praskol az na sale...neskor som si uvedomila, ze to zrejme bola zatka, mne odisla naraz,teda netieklo nic postupne a po par hodinach som porodila.

sandra49
8. apr 2024

@kajka951 ahoj no ako si dopadla? 🙂 už si šťastná mamicka? 😊

kajka951
autor
8. apr 2024

@sandra49 Ahojky, no na koniec to bola zátka odtekala mi celú sobotu, okrem toho príznaky žiadne. Včera ráno teda v nedeľu už začalo pobolievanie ale veľmi nepravidelné a rôznej intenzity, dalo sa to vydržal až okolo 13 prišla prvá riadna kontrakcia, to už muž pochopil že sa ide. Kým som sa okúpala, dobalila dorazili sme do 15.30 do nemocnice, spravili mi pásy, dr mi povedala že nález je 5-6 cm že to bude chytro. Tak som ešte zvládla klyzmu, voda mi začala sama po prúdoch odtekať, potom som už mala bolesti riadne, pýtala som si epi tú mi podali o 17.30 ale zabrala len na 30min. Tak ma zas krútilo od bolesti, to už mi bolo na zvracanie ale vydržala som to. Starali sa o mňa úžasné porodné asistentky ktoré mi veľmi pomohli. Poradili mi dať sa do drepu, vydržať tak aspoň 2 kontrakcie že malá tak zíde rýchlejšie. Už som mala dosť vydržala som už do konca tak asi zo 8 kontrakcii a potom už ma dali na chrbát a tlačila som. Narodila sa o 19.20. Bolo to hrozné, teraz sa už nad tým pousmievam. Tým že malinká bola už 41+2 mala 4kilá. Nacvičila som s Aniballom 34cm, malinká mala obvod 36cm a dali sme to bez poranení. Potom sme sa už vytešovali s mužom z malinkej. Ak by ale ten porod trval hodinku, dve viac tak neviem ako by som dokázala zvládnuť tu hroznú bolesť. Je to náročné ale krásne a ja som rada že Hamilton zabral a vyhli sme sa vyvolaniu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre