Mali ste problémy s pečeňou po Hellp syndróme?

kamanima
25. júl 2014

Ako dlho ste si liečili pečeň po prekonaní HELLP syndrómu? Po odoznení príznakov a ustálení tlaku, mali ste ešte neskôr nejaký problém spojený s touto dg.?

salamistka
25. júl 2014

mala som preeklampsyu, teda príznaky bielkoviny v moči, zlé pečeňové testy, poruchu zrážanlivosti krvi aj anémiu, ale tlak som nemala vysoký, takže doteraz netuším, čo to vlastne bolo, pečeňové testy som mala už pred tehotenstvom zvýšené, zistilo sa to, keď som si chcela dať predpísať antikoncepciu, mám ich zvýšené doteraz, priebežne pijem čaj z ostropestreca mariánskeho, aby sa výsledky nezhoršovali. Čo sa týka vyšetrení, na genetike zistili, že problém so zrážanlivosťou krvi nemám vrodený, ale získaný, pravdepodobne sa to objaví len počas tehotenstva, problém s pečeňou má aj moja mama, celý život, ale nikdy to neriešila, alkohol ani lieky neberie, jej výsledky stagnujú. Takže odpoveď na tvoju otázku je podľa mňa taká, že po HELLP syndróme sa pečeň sa podľa mňa výsledky postupne upravia, v mojom prípade asi nie a preto vlastne ani neviem, čo presne mi bolo počas tehotenstva, oficiálna verzia preeklampsya. Drž sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre