Pôrod do vody a vaše skúsenosti

adriana36
2. júl 2012

😉 ahoj maminy..mate niektora za sebou porod do vody? chcela by som sa dozvediet vase pocity a vas nazor...nakolko sa nam termin porodu blizi a este stale sa neviem rozhodnut...rodit pojdem do BS...a aj ste platili za to, ze ste rodili vo vode? dakujem

katren
2. júl 2012

@adriana36 tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/porod-do-v...
a este by som sa spytala v temach porodnic, ktore ho robia 😉

aimeecloe
30. júl 2012

Ahoj 🙂 ja som rodila 2x do vody a teraz cakam 3tie babatko a urcite by som si nezvolila iny porod ako do vody...
Som zastanca prirodzeneho porodu. 1 krat som rodila v uk, a nemozem povedat ani trosku zleho....2krat to bolo na sk, a to bolo horsie z hladiska lekara, ktory sa stale snazil umelo zasahovat ci vyhovarat porod do vody...Myslim si ze je to omnoho lepsie ako rodit klasicky , pretoze voda pomaha relaxovat, nadnasa telo - tym padom zena nenesie celu tu vahu, urcite si myslim ze sa relaxovane telo viac strecuje, cize je mensia moznost natrhnutie / ja som sa ani jeden krat nenatrhla/ a taktiez babatko ide zo znameho prostredia do znameho. Nejde po narocnej ceste/ pretoze to nieje tazke len pre zenu ale aj pre babatko - ktore cely cas maminke pomaha ist von/ rovno na vzduch ale do vodicky a potom hned k maminke. Taktiez si myslim ze zena musi byt v psichyckej pohode, ze to ze rodi do vody zase neznamena ze to bude bezbolestne.... Sama zena musi byt na to pripravena...uricte ale porod do vody odporucam.

aimeecloe
30. júl 2012

@adriana36 ešste som zabudla dodat odpoved na to ci sme platili..
v uk som neplatila za nic, a na sk som platila myslim vtedy to bolo 2000 sk - ja som rodila v Trebisove.

filipb
30. júl 2012

adriana36 - Ahoj, v Štiavnici sa do vody nerodí. Čo viem isto, tak v Martine a v Topoľčanoch. Ja som chcela ísť rodiť do vody do Martina, ale nakoniec vyhrala Štiavnica. A neľutujem. Aj keď to nebolo vôbec podľa mojich predstáv.

adriana36
autor
31. júl 2012

No ahoj...tak predsa u mna vyhrala Stiavnica...dufam, ze to bude vsetko ok...aj ked...ten porod do vody ma velmi laka aj ako prvorodicku.. 😅

hanik90
2. aug 2012

@adriana36 ahoj, nemôzem povedat za seba, ale známa rodila prve dietatko normálne, a druhé dieťatko do vody, a povedala, že do vody by už nerodila. Vraj to bolí tak isto, a že to nie je ani pekný pohľad pre otecka ak je pri porode... chapes, voda nezostane cista. Ale nemôžem povedať z vlastnej skúsenosti.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre