Pripoistenie pôrodu v Rakúsku

bb6
5. jan 2015

Ahojte,
plánujem pôrod v rakúsku v Hainburgu na prelome februára / marca 2015. Súčasný stav je taký, že naše poisťovne zahraničné pôrody preplácajú, ale len do výšky platby za úkony na Slovensku.
Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že pôrod bude fyziologický a v tom prípade nie je pre mňa problém doplatiť si ten zvyšok.
Čo však v prípade naozaj nepredvídaných komplikácií, ktoré sa môžu skončiť mojim prevozom do Viedne ? Mám dojem, že toto sa môže astronomicky predražiť, keby "motyka vystrelila". Existuje nejaké pripoistenie, u nás alebo v zahraničí pre prípadný katastrofický scenár ?
Opakujem, že zatiaľ som fit, chcem sa len pripraviť na málo pravdepodobnú katastrofickú verziu udalosti.

mikema
5. jan 2015

Skus nejake sukromne poistky. Moj kamarat robi v Generali tu vo Viedni a minule hovoril o nejakom poisteni, co uzavrela jeho zena, lebo je tehotna. Uz neviem, co presne v tom bolo, ale slo o spickovu opateru zeny a aj este nenarodeneho babätka... No neviem, ci poistuju ludi aj do zahranicia, s tym skusenosti nemam, ale zisti na Slovensku, ci tam nieco take maju. A teoreticky, keby sa nieco dialo, mozno by sa dalo dohodnut, nech ta zavezu do BA a nie do Viedne, ci?

bb6
autor
21. jan 2015

Podľa toho čo čítam (http://www.fincentrum.com/sk/pre-media/detail/4...), slovenské cestovné poistenia vôbec nepreplácajú problémy súvisiace s tehotenstvom, ktoré sa vyskytnú po 26. týždni. Teda, ak si zlomím nohu, to preplácajú, ale keby sa spustil neplánovaný predčasný pôrod, to nepreplatia. Z toho usudzujem, že nečakané komplikácie plánovaného pôrodu nepreplatia už vôbec.

V Hainburgu sa tvária, že prevoz do SR nie je možný, kvôli tomu že majú iné sanitky či čo. Raz v histórií to vraj predsa urobili, ale okolnosti mi nie sú jasné. (Do 2 rokov chcú tento problém vyriešiť a bude možný odvoz na Kramáre, ale to je mne teraz na nič).

Skúsim sa spýtať v rakúskej Generali, ako radí @mikema.

Ešte niekto má nejaký tip ?

bb6
autor
26. jan 2015

Len pre informáciu ostatných dodávam, že ani rakúska Generali nechce / nemôže môj prípad poistiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre