Výber pôrodnice

kssssd779
27. júl 2022

Ahojte. Potrebujem poradiť. (som prvorodička)
Ak chodím do nemocnice do jedného miesta na sono (bola som tam, pretože ma tam poslala gynekologička a bola som tam asi 3x), oni uz počítajú s tým, že tam budem rodiť?
Pretože radšej by som rodila v nemocnici vo vedľajšom meste. Dôvodov je hneď niekoľko: lepšia starostlivosť, lepšie a novšie vybavenie, manžel lepsie pozná tu nemocnicu aby nebludil a Nadštandardná izba ma vyjde len polovicu ceny….
Mám to oznámiť mojej gynekologicke alebo proste mám ísť len do tej nemocnice a oboznámiť sa tam o tom, co si doniesť a podobne?
Ďakujem za odpoved.

pribinak
27. júl 2022

@kssssd779 môžeš rodiť kde chceš. Donesieš tehotenskú knizku, kartu poistenca a OP.
Gynekologické oznamovať nič nemusíš.

aj keď nerozumiem prečo nechodíš do nemocnice ktorá sa ti viac pozdáva. Veď si jej hneď mohla povedať že rodiť chceš inde

thereisabear
27. júl 2022

Môžeš rodiť kde chceš, niekde sa treba objednať, niekde stačí prísť a čakať.

joesvk
27. júl 2022

@kssssd779 Ja som tak rodila. Keď ma moja gynekologička asi mesiac pred termínom už vypísala, že už budem chodiť do poradne do pôrodnice, tak som rovno išla do toho mesta, kde som plánovala rodiť.
Nebol vôbec problém. Nikto mi nijako nenaznačil, že tam nepatrím podľa bydliska.

evkamotka
27. júl 2022

Ja som ani tie sono v poslednom mesiaci nestihla, nikde som nebola (predcasny porod) a rodila som v porodnici, kam ma zaviezla sanitka- kedze som v tej porodnici nikdy predtym nebola, nikto ma necakal ani hemal zapisanu a nikomu to nevadilo

kssssd779
autor
27. júl 2022

@pribinak nechodím z toho dôvodu, ze ma poslala tam na “väčšie” sono a vtedy som ešte neriešila kde chcem rodiť lebo to bolo ešte skoro (vtedy som bola asi 25tt.) teraz som už pomaly 32.tt a chcem si to už pre istotu dať dokopy, lebo povedala ze babo môže prísť aj skôr.

kssssd779
autor
27. júl 2022

@thereisabear a prosim ta ak sa tam chcem ísť kuknúť (lebo majú takú možnosť) mám tam prísť a povedať že tu mám v pláne rodiť a aj im oznámiť o nadštandarde?

kssssd779
autor
27. júl 2022

@evkamotka ja chodím ku gynekologicke do mesta pri ktorom som bývala až kým som neodišla byvat k manželovi. Teraz bývam bližšie k mestu s tou lepšou nemocnicou. Takže si myslím že sanitka by ma zobrala do tej nemocnice ale neviem či by sami stihla vybaviť nadštandardná izba.

thereisabear
27. júl 2022

@kssssd779 to je všade inak. Veď napíš mesto a baby poradia. U nás sa nadštandard vybavoval priamo pri pôrode, nedalo sa skôr rezervovať.

thereisabear
27. júl 2022

@kssssd779 a ak chceš pozrieť, tak by som najprv zavolala, či sa vôbec dá. Teraz aj návštevy rušia kvôli covidu...

pinkgirl
27. júl 2022

@kssssd779 ešte budeš chodiť na CTG vyšetrenie (monitor) pred pôrodom a to sa zvykne v nemocnici kde chceš rodiť. Takže vtedy už choď do tej vyhliadnutej nemocky.

evkamotka
27. júl 2022

@kssssd779 naozaj sa nadstandardna izba vybavuje uz vopred a nie az na mieste?

majka176
27. júl 2022

Ja som rodila obidve deti v inom okrese než bývam, a to každé v inej nemocnici. Tam kde som rodila som chodila aj na kontrolu posledné týždne pred porodom. Nepovedali mi ani pol slova, že tam nepatrím.

joesvk
27. júl 2022

Je zbytočné vybavovať vopred. Lebo nikto nevie dopredu, či nebude obsadené na nadštandardných izbách. Stačí v deň pôrodu povedať. Prípadne po pôrode spomenúť, že ak je voľné, že chceš nadštandard.

kssssd779
autor
27. júl 2022

@thereisabear Rimavska Sobota, a ta kam ma poslala doktorka je Lucenec.

kssssd779
autor
27. júl 2022

@pinkgirl dobre ďakujem za info 😊

kssssd779
autor
27. júl 2022

@evkamotka všade to je inak, jedna mi povie výbav dopredu (čo ani mne nedáva zmysel lebo neviem predsa kedy idem rodiť) a druha že keď prídem už rodiť vtedy si mám požiadať.
Ta izba je pre mňa dosť dôležitá keďže ja som introvert ako svet a predstava byt s inými ženami na izbe a mať spoločnú kúpeľnú je pre mňa ťažké 🫣

kssssd779
autor
27. júl 2022

@majka176 ďakujem za info. Na tie posledné vyšetrenia ma p.gynekologička pošle ? Alebo len povie že treba ísť na vyšetrenie do nemocnice ?
Lebo ten prvý krát do tej prvej nemocnice mi to nakazila že sa mám tam objednať, preto som ušla tam a nie do nemocky kam chcem ísť rodiť

bluka2
27. júl 2022

Ja som normálne chodila na sono do nemocnice a povedala som im, že budem rodiť doma. Žiaden problém

aleshka_supermama
27. júl 2022

@kssssd779 skus sa tu popýtať https://www.modrykonik.sk/group/5966/
Napr u nas v BA na Kramároch sa už nedá ísť pozrieť porodnicu kvôli covidu ani nadštandardnú izbu zajednat dopredu.

majka176
27. júl 2022

Tak mňa sa moja gynekologička opýtala kde chcem rodiť a povedala že tam budem chodiť na kontroly.

majka176
27. júl 2022

Štandardné 4 či 6 týždňov(neviem presne) pred pôrodom už ťa akoby vyradia, a budeš chodiť na kontroly už len do nemocnice, v ktorej chces rodiť.

gertys
28. júl 2022

Na posledne kontroly sa chodi do tej nemocnice kde chces rodit. Takze si tam urcite najprv zavolaj a poinformujnsa lebo kazda to ma inak. Nadstandard sa objednat neda. Jedine ze mas fakt dobre konexie. Davaju zaradom. Kto si popyta. Ak je voln dostanes ak nie mozete sa dohidnut ze ta presunu ked sa uvolni

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre