Zazmluvnenie pôrodníka

9. aug 2022

Ahojte,
rada by som sa opýtala na Váš názor. Nie je zbytočne si zazmluvniť pôrodnika ak ide o plánovanú sekciu?
Pri prvom som nič nemala ani neplatila a rezali ma fantasticky lekári. Najlepší z pôrodnice. Viem, že to bolo len o šťastí 🙂

pininka1
9. aug 2022

Nie je, teraz rodila sesterka druhu sekciu a zacal ju presviedcat doktor ze jej neurobi rez na starej jazve, lebo ze sa to tak neda a bludy. Ja mam tri cisarske, kazdy na tom istom mieste bezproblemov. Ona ma dve jazvy medzi nimi 2cm a to je osem rokov po prvom cisarsku. Uplne zbytocne nanovo rozrezane brucho..

autor
9. aug 2022

@pininka1 coze? Brutal. Ja tiez viem tak ze stara sa prereze. No to som v soku. To musi aj dost boliet. Tak v takomto pripde by rozhodne bol lepsie niekto zazmluvneny ale tam stary doktory nie su. Praveze sami mlady a len ti starsi su operateri a tych je tak malo ale zas co ked to bude chciet skusat nejaky ucen

pininka1
9. aug 2022

Ved to,ze nikdy nevies na koho narazis. Ja som mala svojho a som rada,kedze hlavne pri druhej sekcii mi hrozila ruptura co sa zistilo az pri samotnom porode, ak by tam bol nejaky neskuseny, no neviem.

autor
9. aug 2022

@pininka1 pravdu mas v pripade komplikacii ktore su vzdy riziko je dobre ak mas ozaj isotou ze lekar je skuseny a vie co robi. Lenze pre mna su tie sumy fakt vysoke aj ked vavsina sa tvari ze su neviem aky bohaty a ze to je nic ale pre mna to je vela a co si budeme hovorit ja mam kde davat peniaze

liloastitch
9. aug 2022

@pininka1 nie vždy je možné otvárať cez tú istú jazvu. Ja mám tiež dve. Teraz potrebovali na rez viac miesta preto museli ísť vyššie.

Čo sa týka zazmluvnenia pôrodníka pri prvých dvoch sekciách som to neriešila lebo prvá bola akútna a druhú si kvôli diagnóze bral na starosť prednosta s primárom, rovnako aj z neonatologie išla k pôrodu primárka oddelenia. Teraz si idem pôrodníka zazmluvniť k tretej sekcií lebo mám určite predstavy a chcem aby boli rešpektované pokiaľ to pôjde.

pininka1
9. aug 2022

@liloastitch chodila do poradne kde bolo vsetko ok aj s jazvou a zacala rodit predcasne, odtiekla jej plodova voda, dieta malo 2300g. Moje mali cez 4kg a mam ju na tom istom mieste, cize nechapem naco by potrebovali viac miesta. Poznam x bab ktore maju viac cisarskych a kazda ma jazvu na tom istom mieste, dokonca aj ked ta stara jazva nebola uplne ok.

pininka1
9. aug 2022

Ja som chodila k svojmu uz dva mesiace pred porodom, a neplatila som nic, lebo sme sa dohodli na cisarskom v jeho sluzbe. Po porode som mu nieco odniesla, lebo som chcela a bola som mu vdacna, nikdy nic nepytal.

zmrzlinka2021
9. aug 2022

Je to zbytocne.

Kazdy lekar si musi svoju pracu odviest kvalitne bez ohladu, ci dostane za to peniaze navyse alebo nie.

V zivote by som to neplatila a mam skvele skusenosti. Celkovo vacsinou stretavam velmi dobrych lekarov z roznych oblasti

liloastitch
9. aug 2022

@pininka1 nehovorím, že je to prípad tvojej švagrinej, len som ti napísala, že existujú dôvody prečo sa občas nereže po tej istej jazve. Môj problém bol ten, že potrebovali viac miesta lebo prvé dieťatko malo 2000g a hlávku takú, že by som mu ju skryla do dlane a druhé malo v 33tt cez 3500g a na jeho vybratie potrebovali omnoho viac miesta. Moja mama má zas dve jazvy kvôli tomu, že pod prvou ranou mala hematom po úraze a nemohli preň rezať, dva krát ju rezali tadiaľ a raz ju museli inakadiaľ a dokonca zvislo čo je veľmi ojedinelé. Ak sa pôrodník rozhodol pre rez na inom mieste isto mal na to dôvod.

autor
9. aug 2022

@liloastitch no tiez si myslim ze ak ma rodicka svoje predstavy naplnivane ako to chce tak to zmysel ma. Ja take zeny respektujem ale ja take nemam pre mna su to blbosti a vzdy vidim ako aj lekari sa z toho smeju.

autor
9. aug 2022

@zmrzlinka2021 ja som toho isteho nazoru ako ty. Ku mne sa chovali pekne lekari velmi. Ale je pravda ze aj sestricke som vravela ze nech mi nezabudne napisat titul lebo by mi neverila aky to je rozdiel v spravani. A ona mi na to ze pred par rokmi by som Vam povedala ze je to blbost ale za tie roky praxe Vam mozem potvrdit ze je to naozaj pravda. A fakt je mna sa hned pytali aku mam skolu a kde pracujem a ten pristup bol taky ako k tym co zaplatili po 500€. Rezali ma ti najlepsi. Je to tak velmi smutne ze tato komunisticka doba este neskoncila :(

zmrzlinka2021
9. aug 2022

Ved toto je tragedia tejto spolocnosti, ze vidia titul a hned pani inzinierka ☹

Velkost cloveka sa ukaze, ako sa sprava k tomu, od koho nema ziadne vyhody...

autor
9. aug 2022

@zmrzlinka2021 uplne s tebou suhlasim. No kedze nemam na to velmi peniazky musim to vyuzit takto aj ked sama som proti tomu skatulkovaniu. To ze ma clovek titul este neznamena ze je vzdelany a inteligentny a ten co ho nema neznamena ze je hlupak alebo menej inteligentny. Je to vec volby. Kazde zamestnanie musi niekto vykonavat. Ale upratovacke by sa malo dostat rovnakeho zaobchadzania ako nejakej zazobanej bratislavskej paničke.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre