Ako vyčistiť interiérové žalúzie?

14. máj 2023

Píšem radšej anonymne lebo sa hanbím. Baby ako čistíte interiérové žalúzie (hliníkové) a filtre na sušičke prádla? Doma som mala iné rolety, dali sa odkvačiť dole a umyť. Mám alergiu na prach. S priateľom sme v nájme, pred tým som nikdy nepoužívala sušičku.

river_song
14. máj 2023

Síce nemam zaluzie, ale najprv by som to vsetko povysavala a potom pretrela.. sušičku vysavam tiez vysavacom, aj filtre a vpodstate celu 🙂

autor
14. máj 2023

@river_song pozerala som video výrobcu sušičky ako vysáva ten dolný filter, ale môj vysávač nevzdal s tade nič, ten vrchný ide ľahko. Žalúzie som utrela vlhkou handričkou a dodžubala som celé okno, ja som fakt hrozná.

katzed
14. máj 2023

Nie si hrozná, špongia, voda, trošku jari a na mokro umyť žalúzie, viackrát, z jednej aj druhej strany, kuch. utierkami do sucha utrieť a potom samozrejme aj okno. Potom si to už iba udržiavať vysávačom s takou kefou na sucho.

river_song
14. máj 2023

Neviem aky mas spodny filter a aky mas vysavac. Ja mam na vysavaci taku kefku a dostanem sa nou aj do rebrin filtra susicky .. predtym som to robila tak ze som normalne zobrala maliarsku stetku a tou som tam pototo a potom povysavala..

autor
14. máj 2023

@river_song podobné len celé od chuchvalcov, zajtra kúpim nejaký štetec
@katzed aká je to kefa?

river_song
14. máj 2023

Tak to normalne nejakou tou stetkou prebehni hore dole par krat a potom povysavaj. Nikdy to nepovysavas uplne dokonale, to sa ani nedá..

luxus10
14. máj 2023

existuje hreben na cistenie kondenzatora, len je teraz nedostupny, ale raz pride...

https://www.aeg.sk/laundry/laundry/accessories/...

interierove zaluzie idu pekne kuzelnou nanohubickou z dm, namocenou do cistej vody, ide to na 1 tah...skoro ma vykotilo, ked som to zistila, vzdy som sa s nimi len trapila...

https://www.dm.cz/profissimo-nano-houbicka-na-n...

katzed
14. máj 2023

@river_song súhlasím, aj ja mam taký vysávač s kefou

simca06022011
14. máj 2023

Vnútorné žalúzie umývas predtým ako ideš umyť okno. Inak nie. Ak len od prachu tam hunata prachovka makka alebo swifter.
Sušička záleží od druhu. Filter pri blbne aj ručne, raz za čas umyjem. Spodný... ja mzm vyťahovali, vytiahnem povysavam a dosť. To co si dala na fotku ha vôbec nečistôt, predtým mam filter. Keď do toho budeš tukat vysávačom ohnu sa tie lamely.

buberova
14. máj 2023

Žalúzie "zatvorím" a povysávam. Keď sa mi chce, pretriem ich mokrou handričkou a potom suchou, keď sa mi nechce tak len suchou...