Pleseň v kúpeľni na hornej stene

9. sep 2023

Ahojte...zijem v podnajme do ktoreho som sa prestahovala pred 3 mesiacmi s malym babatkom..muza nemam.do bytu som sla, ktory sa rekonstruoval tesne pred nasim nastahovanim... v priebehu minuleho TYZDNA sa spravila v kupelni hore po celej stene zelena plesen...poradte mi ako to mozem sama zlikvidovat, kupelna je naozaj malinka...o dva tyzdne pride brat zo zahranicia ale mne to pride ako dlha doba a chcela by som poprosit o radu ci by som to nemohla vybavit aj nejako sama, majitelka bytu zije v zahranici...dakujem

pribinak
9. sep 2023

Minimálne informuj majiteľku bytu a urob nejaku foto dokumentáciu

nelca0510
9. sep 2023

Savo proti plesniam

autor
9. sep 2023

@pribinak to sa uz stalo, ze to mam sama vyriesit a preplati mi naklady

autor
9. sep 2023

@nelca0510 a s tym savom to len nastriekam na stenu a ono to zmizne alebo? Fakt neviem nic..nikdy som sa s plesnou nestretla

erikavesela
9. sep 2023

Urcite nie savo...savo obsahuje soli a tie opat pritahuju vlhkost...totiz tym nastriekanim tam tie soli "placirujes" a znovu si koledujes o plesne..po prve ma to riesit majitel, je to nedostatok bytu, kt.musi odstranit a navyse zdraviu skodlivy, pri jeho necinnosti dovod na okamzitu vypoved...po druhe treba pouzit bochemit, neobsahuje soli, a nasledne pouzit farbu proti plesniam

autor
9. sep 2023

@erikavesela takze nie savo ? :D bochemit mi vyhladalo na drevo cez google mozte mi hodit link ? Farbu proti plesniam bielu to uz najdem aj v OBI nie? Dakujem velmi pekne...

lenuska9999
9. sep 2023

Toto Savo je aj na omietky. Nie je to to klasické na kúpeľne, ale na steny, omietky atď. Nám sa raz urobila pleseň medzi komodou a stenou pod oknom, vystriekala som to tým a už je to ok. Inak treba kúpeľňu stále vetrať, predpokladám , že tam nemáš okno. Ale tak aspoň dvere otvoriť po sprchovaní a nechať tu vlhkosť stále vyvetrať

erikavesela
9. sep 2023
erikavesela
9. sep 2023

Dostat kupit vsade

erikavesela
9. sep 2023

Toto savo obsahuje chlorid sodny, co je sol

mina0202
9. sep 2023

Áno zmizne je to super ja som si minule kúpila savo proti plesniam. A všetko zmizlo a ešte sa aj vybielilo. Vyvetralo sa a bolo prešlo už 3 mesiace a pleseň sa nevrátila, tak uvidíme.

vanilkovazmrzka
10. sep 2023

To savo na plesne, poriadne vyvetrat, vzdy pouzivat ventilator ak je, nechavat otvorene dvere a mozno nejaky odvlhcovac, ak sa tam aj tak drzi vysoka vlhkost.

brendaa
10. sep 2023

Presne to Savo proti plesniam, foto od @lenusks9999.

nelca0510
10. sep 2023

Normlane savo. To,že ti jedna napíše,že nie, nič neznamená. Pozri aké predávajú,vystriekaj poriadne,vyvetraj a napíš aj majiteľke,že je problém s plesňou u nej doma. Plus to odfoť.

viestta
10. sep 2023

Nechavaj otvorene dvere na kupelni, nech sa vetra. Po kazdom sprchovani treba nechat kupelnu vyvetrat, cez noc nechavat otvorene dvere. Plesen je iba a len z vlhka.
A Savu by som sa vyhla. Jednak ten chlor nie je to najzdravsie co nas moze stretnut, jednak problem neriesi, pretoze likviduje len vonkajsie prejavy plesne, nie podhubia, jednak situaciu este zhorsuje, pretoze chlorove soli ostavaju na povrchu a potom este viac absorbuju vlhkost a na vlhkom povrchu rastu plesne dalej.
Na likvidaciu plesni su bezchlorove pripravky na baze fungicidov alebo striebra, ktore zabrania rastu plesni a prenikaju aj do hlbky, kde likviduju podhubia plesni. Chlorove pripravky su primarne vhodne len na nenasiakave povrch, z ktorych mozu byt bez problemov splachnute (obklad napriklad)

autor
10. sep 2023

@viestta dakujem..dam na Vas...

hanaxxx
10. sep 2023

Mali sme rovnaky problem a pouzili sme biozor pento. Je to pracnejsie ako so savom, ale zbavis sa plesni nadobro. Najprv roztokom nastriekas stenu, tym zabijes plesne. Po niekolkych hodinach to zoskrabes, ak je nutne, opravi sa omietka a potom stenu premalujes protiplesnovou farbou. Opravit omietku by ti mohol brat, to ostatne zvladnes aj sama (mozno opravis aj omietku, ja by som pekne spravit nezvladla).

riamia91
11. sep 2023

Čím to odstrániť, ti už baby poradili.
Ja len že my máme veľmi neštastne riešenú kúpelňu dočasnú a pomohol nám Ceresit odvlhčovač do kúpelne... žiadne plesne ani nič, len teda toľko vlhkosti tam máme, že 2 tablety mesačne minieme. Fajn by bol odvhlčovač elektrický, ale nemáme tam zásuvku, je to vyslovene iba sprcha.