Robotický vysávač

11. okt 2023

Ahojte, uvažujem nad jeho kúpou. Máme zmiešanú podlahu, parkety, dlažba, kúsok koberca v obývačke. Dokáže ten vysávač vyliezť na ten koberec? Videla som také video ako chodil z izby do izby, cez chodbu. To tiež sa dá? Myslela som, že dokáže byť v jednej izbe, ručne prenesiem do ďalšej atd. A teda, kúpiť aj s mopom? Že keď bude na dlážke, prejde na koberec, vie si sám zmeniť mód? Z milovania na vysávanie?

ella1234
11. okt 2023

Ak máte nižšie prahy tak prelezie po celom byte/dome.
My mame xiaomi. Dá sa nastaviť že "vyciti" ze je na koberci a vtedy prepne turbo režim. Vysava perfektne, prejde cez každé miesto, dá sa sledovat v aplikácii ktoru miestnosť uz povysaval. Da sa zapnúť na diaľku ked nie si doma a ked prides tak sa vratis do povysavaneho.
Na umyvanie ho nepouzvame... robí smuhy.
A este vyhoda ak máte rozlohou väčší dom tak ked sa vybiju baterky tak sa vráti sam nabiť sa do tej nabijacej stanice a ked sa nabije tak sa vráti na to miesto kde prestal vysavat a pekne pokračuje v robote.
Pre mna najlepšia vec ktorú doma máme. A ze prejde pod posteľ kde som vzdy len prah nahanala tycovym vysavacom? To je "enonuno" ceresnicka na torte 🍒
Za toto promo mi by mal xiaomi aj zaplatiť 😄 ale fakt nedám nan dopustiť 😄

kataina
11. okt 2023

@ella1234 ahoj, môžeš, prosím Ťa upresniť ktorý xiaomi? Vdaka

mircalla
11. okt 2023

@ella1234 Ahoj, mozem sa opytat, ako je s rohmi? Toto ma vzdy odradzalo. Vdaka

ella1234
11. okt 2023

@kataina xiaomi mi 2 lite.... Kupovali sme na vianoce vtedy stal cca 120 €

kataina
11. okt 2023

@ella1234 ďakujem, idem pozrieť... 🙂

ella1234
11. okt 2023

@mircalla ma naspodu takú kefku so stetinkami... Tie trochu vycnievaju z poza vysavaca.. Takze ked pride robot do rohu a oni sa tocia tak si to pekne nazbieraju do filtra. A zároveň sa tam robot párkrát pootaca. S rohmi nemáme absolútne problém ze by tam zostaval nejaky prach a bordel.
Ale samozrejme ze klasickych vysavacom rucnym vzdy povysavam poza nabytok 🙂

mircalla
11. okt 2023

@ella1234 Tak super

majlo1234
11. okt 2023

To mopovanie funguje v praxi tak, ze najprv ma vysavac povysavat, a potom mu nasadis mop, a mopuje. Pochybujem, ze prestane, ak vyjde na koberec, ale teda nepredstavuj si to ako nejake super vytieranie podlahy. My mame roborock s7 tusim, ma aj apku, prejde cez prahy, ale nezvlada domacnost s malym dietatom a bordelom vsade. Vysavanie mu trva vzdy sto rokov, staci, ze syn posunie kresla alebo iny nabytok a vysavac 5 minit zistuje, kde je😂

sazumak
12. okt 2023

My máme Roborock S7 Max Ultra, bol drahý, ale teda je to už iná pecka. Vysáva perfektne, mopuje ešte lepšie, v pohode si vylezie na koberec, potom zase zlezie. My ho máme nastavený tak, že vysáva a mopuje naraz. Nemusí sa medzitým dobíjať, zvládne celé prízemie naraz, máme veľký rodinný dom. Sám sa vysáva, počas mopovania si chodí prečistiť tú handričku a vôbec nezanecháva čmuhy. Kamarátky mali lacnejšie verzie a menili po dvoch rokoch, lebo presne na mopovanie vôbec nevyužívali. Neviem, možno to závisí aj od podlahy, aká je, či zanecháva čmuhy, alebo nie. Dá sa nastaviť, že buď povysáva celé prízemie, alebo každú miestnosť zvlášť. Ja si takto napr. dávam kuchyňu po varení. Aj v noci sa orientuje perfektne potme, nikdy neblúdi a vždy trafí do stanice, nenaráža. Máme ho rok, teraz sme dokupovali súčiastky doňho z Ali, boli tam za skvelú cenu. My už klasický vysávač použijeme asi tak raz za dva týždne. Ináč každý deň ide robotický a povysáva krajšie ako my, nič nevynechá. Podotýkam, že máme otvorený priestor a nemáme moc blbostí po zemi, tak je na to úplne top. Ale on si aj tak prekážky bez problémov poobchádza.

autor
12. okt 2023

A taka hlúpa otázka, ako vie, kde sú dvere? Že odíde do chodby

autor
12. okt 2023

Stoličky v kuchyni treba vykladať?

sazumak
12. okt 2023

My ich väčšinou vykladáme, keďže chceme, aby povysával a pomopoval poriadne. Ale on prejde aj cez ne, podľa toho, aký máte typ. Máme veľký stôl pre 8 ľudí, tak si v pohode prejde, aj keď sme tam. Dvere vždy pootvárame, keď chceme vysávať a keď niekde nechceme, tak ich jednoducho zatvoríme a on tam nejde. On to obchádza, nenaráža do ničoho. My máme striekané nábytky, to by vypadalo, keby narážal🙈

autor
12. okt 2023

Ďakujem všetkým.