Ako zmanažovať prácu so škôlkou?

cecil36
10. feb 2015

Baby, potrebujem poradiť, lebo možno ja nevidím nejaký spôsob (aj keď sa na to pozerám z viacerých strán) ako vyriešiť situáciu. S mužom nežijeme spolu. Zatiaľ sme v rozvodovom konaní. On robí nepravidelne, to znamená odrobí 24-ku a má 3 dni voľno. V čase troch dní voľna malého vyberá on. Malý má škôlku do 12.00 zo zdravotných dôvodov a minimálne dva roky to nebude inak. Škôlka je na opačnom konci mesta (15 km tam 15 km späť) Ja som začala robiť od 8 do 16 (vďaka bohu aj za tento cas). Ráno malého vozím ja. 1-2 dni v týždni (podľa smien) vychádza, že mi ho nemá kto vybrať. A to som už dala xy inzerátov a dopracovala som sa k tomu:
1. Muž si zmeniť prácu nemôže, načo aj bolo by to ešte horšie, ak by robil osmičky.
2. Ja si prácu tiež nemôžem zmeniť, aby som flexibilne (podľa týždňa a dňa skoro exa) menila svoju prac. dobu.
3. Na inzeráty sa mi ozývali mamičky (deti im cez obed spia) a dôchodkyne (treba dieťa doviesť, čo pre mňa neprichádza do úvahy, lebo ma nik z práce nepustí a cez obed to neotočím)
4. Dcéra chodí do školy a 12.00 je v nej.
5. Škôlku zmeniť nemôžem, lebo som šťastná prešťastná, že ho do tejto špeci zobrali.
6. Už sa mi črtala nádej, že jedna učiteľka v škôlke by bola ochotná, ale nakoniec mi to zrušila ☹
7. Rodičov nemám, ktorí by pomohli, kamošky sú zamestnané alebo žijú mimo mesta...
Napadá vám ešte nejaká možnosť ako toto vyriešiť? Má to niekto podobne a vyriešili ste to nejako? Dík za každý tip.

anuska74
10. feb 2015

Pozerám si BA, tak nájsť opatrovateĽku, študentku jedine, kde je problém ?

cecil36
autor
10. feb 2015

@anuska74 asi v tom, že sa mi žiadna, ktorej by to vyhovovalo neprihlasila....resp. externé hľadajú prácu na full time (denné opatrovanie a nie nepravidelne par krát do mesiaca) a denná má väčšinou o 12.00 ešte školu a najskôr mohli o 14.00. ☹

jaja1979
10. feb 2015

@cecil36 A nie je tam este ina mamina, ktora berie svoje dieta tiez o 12.00 a bola by ochotna za poplatok vybrat tvoje aj so svojim a par hodin ho postrazit? Ked to mas iba par dni v tyzdni, mozno by to slo. Popytaj sa uciteliek, ci si jedina, ktora berie svoje dieta na obed.

jaruska6
10. feb 2015

Skús nejakú maminu na MD.Ale daj v tej škôlke na nástenku oznam, že hľadáš tebe na výpomoc a niekokoho na privyrobenie a opatrenie dieťatka.....Viem aj tu je veľa stránok proti, nepoznáš človeka, zveruješ svoje dieťa..... Ale aj ja mám občas problém pozháňať niekoho kto by mi vyzdvihol drobca, našťastie mám super susedku na dôchodku, ktorá však je plne vyťažená,má svojich 5 vnúčat, ale ochota pomôcť jej veru nechýba.

anuska74
10. feb 2015

Tak jedine bude vám niekto vyberať pravidelne , fakt to nečakaj, že ti bude robiť niekto dobrovolne,/ denne, s tým že postráži dané dni dlhšie a niekdy len 1-2 hod. potom sa možeš dohodnúť na mesačnej odmene.
HĽadaj schopnú pani čo je doma,síce ťažko, ale dá sa nájsť.
Kde ti chodí malý do Petržalky, či smer Palisády, keď píšeš do špeci. školky.

cecil36
autor
10. feb 2015

@jaja1979 su to autisticke deti, neviem o tom, zeby si nejaka mamina zobrala na starost dvoch autistov... ☹ A nie som jedina co vybera na obed, malicki vsetci koncia o 12.00. Väcsie deti su max do 15.00. Co som si vsimla pri vyberani, tak chodia stari rodicia alebo maminky, ktore su s druhym este na MD/RD.

cecil36
autor
10. feb 2015

@anuska74 ako myslis dobrovolne? ved ja som to nechcela zadarmo...Ale zas naco platit niekoho ked s nim moze byt jeho otec a je s nim rad... Petrzalka. A potrebujem varovanie 1-2 krat do tyzdna (ked je muz aj ja v robote) cca 4-5 hodin, nie 1-2.

anuska74
10. feb 2015

No myslím tak ak už tak si každý hľadá tak, že si aj niečo zarobí nie 30 eur. za mesiac.
A nemáš, vybavenú predĺženú rodičovskú? Hľadaj aj študentky špec. pedagogiky, najlepšie 2 čo by sa striedali.
Držím palce.
Ja to mám s malým podobne a som doma/ bohužiaľ. bez príjmu, ale mám manžela.

timea7
10. feb 2015

@cecil36 som prekvapená z toho, že maminy nezareagovali. Veď nie všetky deti chodia spať presne 12,00 a dosť veľkú časť času, kým by tvojho syna strážili, ich vlastné dieťa spí. Skús to tu na MK, verím, že sa v BA nájde jedna mamina, ktorá by tvojho syna vyzdvihla a postrážila tých pár hodín týždenne. Ešte ma napadli bývalé učiteľky MŠ, sú už na dôchodku, ale ešte čiperné, ak majú auto, možno by ti mohli pomôcť učiteľky z tej škôlky, možno by o niekom vedeli. Inak ma bohužiaľ nič už nenapadá.

rainee
10. feb 2015

A ako si to riesila doteraz, kto ho vybera ked nemozete? ved ste to uz museli mat nejako naplanovane dopredu este kym nastupili deti do skolky-skoly... Ja som si tiez musela vybavit predlzenu rodicovsku, dcera ma zdrav.problemy a chodi len na pol dna do skolky a ja som sa snazila hladat pracu na skrateny uvazok ( zatial neuspesne), inak by sa to u nas nedalo. Na plny uvazok a karieru bohuzial musim v tejto situacii zabudnut a muz je tiez cele dni prec, s nim nemozem ratat, je to tazko.

cecil36
autor
10. feb 2015

@anuska74 mam, ale sama s dvomi detmi a s hypo z nej nevyzijem ☹

cecil36
autor
10. feb 2015

@timea7 aj tu som skusala a ozvali sa "az" tri, vsetky cez obed resp. v tie dni co potrebujem nepouzitelne. Aj v skolke som sa pytala a nic...vysledok bola ucitelka, ktora sa nakoniec nemohla.
@rainee doteraz som mala home office, ale skratil sa mi uväzok tak, ze by sme z toho nevyzili, tak som musela ist hned ako som sa to dozvedela na full time. Hold, veci nie su staticke a praca uz vobec nie, menia sa za pochodu podmienky... tak sa prisposobujem aj ja.

rainee
10. feb 2015

@cecil36 aha, skoda ze by ste nevyzili z toho part time, to by si mala inak super. Tak hadam sa ti podari niekoho zohnat, inak neviem ako to poriesis...

salome123
10. feb 2015

skusila by som povesat oznamy na susedne vchody, podla mna sa nejaka dochodkyna chyti hlavne ak napises motivacnu odmenu 😉

pietra
10. feb 2015

@cecil36 a nedalo by sa v skolke dohodnut, ze na ten jeden - dva dni by bol so starsimi detickami do 15 v skolke a potom by ho vybrala dcera?
Pripadne by zo skolky odchadzal este skor, pred 12, aby ti ho mohla vyberat nejaka mamicka na MD/RD a nekrizovalo sa to so spankom jej dietata?

janinah
10. feb 2015

A v čom je problém,že nemôže 1-2 dni v týždni ostať v školke celý deň? Tým pobehovaním či cudzou osobou to bude pre neho väčší stres ako pár hodín v školke naviac.

cecil36
autor
10. feb 2015

@janinah @pietra nemoze, lebo je to specialna skolka jedna ucitelka moze mat len max dve deticky, nie viac. Takze nemoze byt so starsimi detmi do 15. Proste predpisy nepustia. Ale ozvala sa mi jedna mamicka z MK, tak uvidime...

lunnita
11. feb 2015

@cecil36 treba vyvesit na pedagogicku/filozoficku fakultu oznam, pre studentov špec. pedagogiky, liečebnej ako aj psychologov, to sa urcite na to chytia. za mojich cias toto opatrovanie islo

adeli79
12. feb 2015

ano, presne to som chcela aj ja pisat, ze zohnat studentku. priamo na nastenku na fakulte dat inzerat.

timea7
12. feb 2015

@lunnita
@adeli79 no neviem, ale študentky by som asi nevolila, okrem toho, máloktorá má o 12,00 voľno. Chodia mi totiž študentky z vysokej škol na prax a bohužiaľ niektorým by som nezverila ani bicykel,nie to dieťa. Niektoré na rovinu hneď pri prvom stretnutí povedia, že potrebujú diplom a s deckami sa otravovať nemienia, je mi z toho všelijako. 😒

adeli79
16. feb 2015

urcite existuje aj spolahliva studentka. 🙂 ja som strazila deti od svojich 18 rokov roznym rodinam v BA. a spokojnost bola vzdy obojstranna. ale teda asi sme mali navzájom stastie.