Nevhodné kamarátky pre 5 ročnú dcérku

sarlota1986
18. mar 2015

Ahojte,
mam otazku a mozno mi poradite..
nedavno sme sa prestahovali,mala som strach ci dcerka(zachvilu 5r) nebude mat problem pri zmene skolky atd,ale nastastie vsetko prebehlo celkom ok,
bola som rada,ze si nasla kamosky,lene jedna mamina dvoch dievcat z jej triedy sa k nam nanominovala,ze sa predstavi a tak..ja ze fajn..lene ono to bolo skor tak,e mi tie jej dievcata doniesla(plus este ich dalsiu susedu) a odisla..cize som mala na starosti zrazu 4baby a mojho 3mes.synceka.
povedala som si ok,snad to bola jednorazovka..
teraz vola moju dceru k nim,ale ja mam z toho obavy,tie jej dcery su velmi neposlusne,ona sama je zvlastna,fajci pri nich a nadava.Proste sa mi taka spolocnost pre moju dceru nepozdava,len uz som 2x zrusila tuto navstevu,vyhovorila som sa,ale to nejde donekonecna,byva o 3domy dalej,kazdy den sa vidime v skolke.
Co si o tom myslite vy?
Dakujem🙂

aristka
18. mar 2015

Nadpis si dala trochu zle ak si predstavím ,že ide o 5ročné deti,čo sa týka ich mamičky ,to je druhá vec,plus ak nechceš ,aby ti dcérku na revanš povarovala ,tak jej to povedz úpne jednoducho,že tvoja dcérka sama u nikoho cudzieho nebude ,keďže je ešte malá s ak ťa pozve na kávu ,odmietni a hotovo,s deťmi sa pohrá v škôlke alebo vonku počas prechádzky....myslím s ,že tu nie je čo riešiť...

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosoriak
18. mar 2015

@sarlota1986 "dakujem za pozvanie, ale dceru nerada pustam zatial k cudzim ludom. Bolo by mi prijemnejsie, ak by sme sa stretli na ihrisku/v parku/na prechadzke" Tam uvidis, ako sa sprava aj ona, aj deti. Ak si totiz deti rozumeju, bolo by nemudre ich izolovat.

A rozhodne nabuduce nenechat zo seba spravit au-pair. Ved hadam vidis, ze odchadza, tak povies, ze mas male babatko a netrufas si mat na starosti tolko deti a hotovo.

Musis byt trochu asertivnejsia, lebo takto ta taketo typy ludi uslapu.

ivet1371
18. mar 2015

Povedz na rovinu a hotovo.a eśte keď fajčí v dome urćite by som tam dieťa nedala

horana
18. mar 2015

@sarlota1986 "vyhovorila som sa,ale to nejde donekonecna" - vies co, da sa. Uplne s plechovou tvarou neustale striedat nove a nove vyhovorky. Raz je trkne ze si chces drzat isty odstup, na co mas plne pravo. Staci ked sa budu kamosit v skolke.

katarinamarkova
18. mar 2015

@sarlota1986 sa stazujes ze odisla a nechala ti tam tolko deti - otazka - co si jej povedala ked si videla ze sa chysta odist? nic? tak sa nestazuj.
ze fajci? - fajci aj jej dcera?
ze je divna? - je divna aj jej dcera?
preco si myslis, ze jej dcerka je nevhodnou kamaratkou pre tvoje dieta? pretoze ma divnu mamu? to neznamena ze je divna aj ona....chovala sa nejako vyslovene zle na tej navsteve - ta mala - nie jej mama. ?
mozno v skolke je to to najlepsie, najsikovnejsie dievcatko, co sa s tvojou dcerkou najkrajsie hra.
preco sa vyhovaras? nechces aby k tebe chodila? tak jej to povedz.

tova
19. mar 2015

@sarlota1986 deti si neprisla asi odlozit ked pozvala aj tvoju dceru k nej. Mohla si si "odlozit" k nej aj ty svoju dceru. Jej dievcata mozu byt neposlusne preto ze su 2 a mali este dalsiu dobru kamaratku, vtedy sa prikazy nie casto pocuvaju. Ked ti syn podrastie uvidis ako im bude "veselsie" To ze fajci a nadava , do akej miery? fajci von? nadava slusne alebo hresi? tiez je rozdiel. Ak sa ti take navstevy nepacia a dcera sa s nimi chce kamaratit dohodni sa ze prides aj ty s nou na 30min. alebo ked pridu jej dievcata k tebe tak s mamou alebo sa dohodnite stretnut na ihrisku , ulici s bicyklom...

stangb
19. mar 2015

my mame takeho kamarata v skolke,je to velmi zlaty chlapcek,ale velmi zivy a ked sa on a moja dcera daju do kopy tak ako keby ohluchli a stratili rozum - krik,beh,skakanie,bitky,neposluchnu ani za svet.tiez nas jeho mamina pozyvala,ale aj ked nic proti nim nemam,myslim,ze staci ze sa hraju v skolke,ku dcere by som ja chcela skor dievcatko s kludnejsou povahou,aby malu brzdila.ja som sa vyhovorila ze mam male dieta a nemozem.skus sa aj ty vyhovorit,ze mas male babo a nemas momentalne cas na taketo navstevy a dcerku samu zatial nepustas...dobry napad je ist na nejake ihrisko spolocne a pod. Ja osobne som tiez skor utiahnutejsi typ,nezvyknem sa hned kamosit s kazdou jednou mamickou, slusne sa pobavit niekde na prechadzke ok,ale hned sa nanominovat a doslova doliezat mi pride neslusne, tiez by mi to vadilo.

sardinka333
19. mar 2015

@katarinamarkova pani čo vulgarne nadáva a fajčí (fajčenie by mi až tak nevadilo) ma u mna dvere zatvorené! Tieto zlozvyky po pár rokoch odkuká aj jej dcera. Školkarka snad ešte nie, ale keby som sa opýtala učitelky v MŠ na to dieťa tak neviem či by mi opísala anjelika. MOžno s rožkami....
Vplyv rodiny a vzorov rodičov je nepopierateľný. Netvrdím, že nutne budu takéto deti asociáli ale nie su to vhodné vzory. A ja osobne nebudem cielene dávať deti na návštevu do prostredia v ktorom som si nie istá že je to výchovne ok. Pisatelka možno nemá trošku taký nos na ludí - to jej nevyčítam, ale tým že pochádzam z prostredia nadavok( a aj žial alkoholu) tak na 100 honov poznám takéto typy. Slušne sa pozdravím a tým to hasne. Tí ludia si dovolia len tolko kolko im ty dovolíš. Ja sa ako rodič pozerám na dhodobejšiu perspektívu. Ano, kamaratka zo školky zato nemože aku ma mamu a ta jej mama určite nie je len ,,zlá,, ale niektoré jej prejavy sa mi nepozdávaju a tak žial taketo kamaratšafty nepodporím. Nemožete byť kamaráti s každým a s každým dobre vychádzať to sa nedá - nie na ukor vlastných detí. Nabuduce jej povedz že posledná návšteva ta natolko odrovnala že na dalšiu si netrufaš. Ja si tiež neťahám domov neustale kamaratky a navštevy, máme tu krásne ihrisko, druhé ihrisko pri cukrárni, pizzeriu takže prečo by mi ked je pekné počasie mali bordeliť doma? Správaj sa slušne, pozdrav ale nedavaj sa nejako do reči, nevyhladavaj kontakt, ignoruj. AKo nechať niekomu na starosť 3 deti z toho jedno susedove a vidím že tam má malé decko tak to je fakt partia!!! 😒

simonka77
19. mar 2015

preco sa na nieco vyhovovat? skus byt priama, ale diplomaticky
od nasich deti chceme, aby boli uprimne (predpokladam, ze nie som jedina, co to chce), a my ako dospeli taki nebudeme? kde maju potom vzor? od koho to maju odkukat?
samozrejme, kazda/kazdy sme iny typ povahy, ale byt priamy a uprimny v ramci slusnosti si myslim ze nie je problem.