Ahojte. Boli sme na preventivke u zubara. A mame taky problém. 9 rocnemu dieťaťu nevypadli ešte horne predné mliecne zuby. Dolne a stolicky už ma. Vraj tie predne trvale nie su ani založone čiže hrozi, že ani nevyrastu.
Ideme ešte na RTG a uvidime. Mali ste niekto toto? Je to vobec možne, predne trvale zuby nevyrast? Alebo možu vyrásť ešte aj neskôr? Má už 9 a pol roka.
A odkial zubar vie, ze nie su zalozene, ked RTG mate este pred sebou?Pokial sa vtedy ukaze, ze nie su zarodky trvalych, tak zial len asi nahrada po vypadnuti mliecnych..ja napr. nemam dvojky ani hore ani dole, samozrejme to mam spravene..v dnesnej dobe su chybajuce zuby najmensi problem, moj syn to tiez zdedil, je este maly, ale viem, ze nas to caka v buducnosti a tragediu z toho nerobim..
@anjelicek26 Zubar hovoril,že jeden tam možno aj je. Niekde hlboko ešte. Ale tak musime na rtg a ukaže sa. Len to, že už stoličky ma vonku a tieto predné nič. Staršiemu išli tiež neskôr ale nie až takto. Jemu očne zuby vypadli v 15tich, resp.museli mu ich vytrhnúť. A v 16tich narastli nové. Ale tak to boli očné.
nechaj to na zubára- spraví sa RTG potom sa uvidi či tam vôbec je a ďalšie riešenie. bez rtg je to len veštenie z gule, bez toho vam nikto neporadí
@tina5959 mne jeden predný nevysiel vobec po rtg ho našli “pod nosom” bol proste strasne vysoko, dva zakroky a dali mi strojček na 3 roky, teraz mam uplne normalne zuby, len mi kvoli tomu museli trhať očný cize ich nemam symetrické ale to si nik nevšimne a o milimeter vyššie ďasno na tom prednom a to kebyze chcem sa da plastikou urobit ale nevadi mi to keďže sa neusmievam tak ze odkryvam ďasna
Mojmu muzovi nevyrastla predna horna trojka, ostala hlboko v dasne, stale ma mliecny zub (ma po 30ke), zub sa nekazi. Ja som amal vyberane vsetky osmicky, ten zakrok je v pohode
@tina5959 so synom to riešime. Máme na výber viac možností. Správať sa k mliečnemu ako ku trvalému, neskôr ak bude chcieť ho zubár "domodeluje", aby pasoval k trvalým veľkosťou aj farbou. Druhou je neskôr ho vytrhnúť a dať nejaký druh náhrady (implantát a pod.). Treťou (a tu zubár vôbec neodporúča) neskôr vytrhnúť a dať strojček na posun zubov.
Ano stava sa to, poznam pripad ked vobec nebolo "zalozenych" viac zubov, 5-6? riesilo sa to strojcekom a pod. Predpokladam, ze ak by vypadli mliecne predne a neboli by zalozene, poriesi sa to napr. implantatom.
Ale zaklad je ist na rtg, bez toho nevies... nam robili rtgcko uz 3x, cez preventivky a to ma dcera 11r... hned 6r jej toto kontroloval zubar, ci "bude" mat vsetky zuby, lebo trhali sa mliecne u nas, kedze jej rastli za sebou.
Ano mozu nevyrast... syn mal poslednu stolicku 1,5 roka dlhsie ako vsetky ostatne zuby, tiez sme boli na rtg, nastastie zalozeny ho mal, vypadol pol roka na to... 9,5 roka je velmi neskoro aby padali horne jednotky, mozno bohuzial u vas fakt nebudu zalozene :(