...chcem sa spytat, kolko trvaju teploty zubkove kym zubky vykuknu?
maly ma vzdy vecer zvysenu teplotu okolo 37,5°c u doktorky sme boli a kazala to len sledovat ze to je zo zubov,ale uz to trva tyzden zuby nikde a teplota furt.
moja Saška nemala vôbec teploty..ale čo som počula, tak do dvoch týždňov sa zvykne prerezať...ale to je asi individuálne u každého dieťaťa..
Mne zas môj zubár povedal, že prerezávanie zubov nemôže spôsobovať zvýšenú teplotu. Vraj sú ochorenia, ktoré môžu spôsobovať rýchlejšie prerezávanie zubov a tie ochorenia sú sprevádzané zvýšenou teplotou. Preto vraj netreba pripisovať zvýšenú teplotu zubom, ale treba pátrať po pravej príčine.
Ja ale neviem, kde je pravda...
tak ako povedala li_la, príčinu treba hľadať inde,
Podla mna je to skor tak, ze pri prerezavani zubkov je trosku oslabena imunita a tak dieta lahsie chyti aj nejaky ten virus. Prerezavanie zubkov je u deti individualne. U dcerky sme badali 3 dni pred prerezanim horucky, obcas hnacka /pri stolickach/ a po 3 dnoch boli zuby na svete. U syna to trva v priemere 4 - 6 tyzdnov....Ale teplotu mal len raz a len 3 dni. Aj lekarka povedala, ze su to zubky, ale ze ak teplota do 3dni neprejde, tak sa mame znova ukazat.
nam trva zvysena teplota dovtedy, kym sa zubok neprereze 🙂