Brigáda pre 13-ročných

impeto69
30. jún 2022

Ahojte, hľadám odpovede na otázky ohľadom brigády. Mám 13 rokov a hľadám jednoduchú brigádu, chcem si nejaké peniaze narobiť. Ide o jednoduché brigády napr. venčenie psa, alebo nákup. Stačí mi za deň malá suma a nechcem pracovať každý deň. Rozmýšľal som, že by som uverejnil inzerát alebo niečo podobné. Aké brigády by som mohol vykonávať, pretože už som sa dozvedel že treba mať dokončenú povinnú školskú dochádzku, potrebujem mať 15+ atd... Prosím rady a tipy čo by som mohol robiť. Vďaka!

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
30. jún 2022

V 13tich si legálne brigádu nenájdeš. Ako bolo vyššie spomenuté, skús sa popýtať známych,či susedov,či nepotrebujú pomôcť s domácimi prácami.

will99
30. jún 2022

@impeto69 prosím ťa ty sa ešte narobíš.Vreckové určite dostávaš,takže niet o čom.Užívaj si mladosť, choď von s kamarátmi,hraj sa, atď..Ajtak pochybujem že by niekto zamestnal 13ročného,a keby ano tak urcite za male sumy..

anjelicek26
30. jún 2022

Legalnu brigadu ti nikto ako dietatu dat nemoze. A zo zakona si dieta. Mozes sa dohodnut ale s nejakou susedou dochodkynou na upratovani ci nakupe za par eur, proste pomoc... Vencit psa, pokosit travnik...

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bennn
30. jún 2022

13 roční nemajú čo brigádovať. Je to nelegálne. Ako si môžeš "malú sumu" zarobiť.... je niečo predať na inzerát. Ale to si tiež treba rozmyslieť. A vedieť reagovať, lebo môže ti dojsť pologramotny čo ledva slovo zrozumitelne napíše či povie, tak aby si sa nezlakol :D

jasminka548
1. júl 2022

Môžeš roznášať letáky,ale zmluvu musí mať mamina a Ty jej môžeš pomáhať

stellariaaquatica
20. apr 2024

@impeto69 žiadny normálny človek ti nebude dávať peniaze za vyvencenie psa a za nákupy... Si dieťa ešte, nemáš pracovať