Spolužiaci ma ohovárajú

16. dec 2021

ahojte neviem ci je vhodne sa to tu pytat ale je to naj anonymne :D :D som na strednej v 2. rocniku a spoluziaci ma ohovaraju lebo im nechcem posielat zadania. Prestali ma volat von, pisu mi vzdy len ked piseme nejaku pisomku a ja automaticky uz ani neodpisujem ked vidim otazku vies to??

Ja som sa to musela naucit a oni to chcu len tak a potom ma za to este aj ohovaraju, proste sa citim vyradena z kolektivu a trapi ma to ale nechcem svoje usilie len tak rozdavat inym. Bojujem sama so sebou. Mam to robit aby sme sa bavili?? fakt neviem dakujem

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kobylka123
16. dec 2021

Presne tento problém som na strednej mala aj ja :D Vždy ma zaujímalo či na toto existuje správna odpoveď. Ja som im prestala pomáhať a celé štúdium som bola neoblubena a nemali ma radi. Keď nad tým teraz rozmýšľam, nič sa tým že ma nemali radi nestalo, život išiel ďalej a teraz keď sa mi kariérne darí, chcú sa so mnou priateliť. :D dôležité rada však znie, neprispôsobuj sa im aby ťa mali radi. Snaž sa byť sama sebou a skôr im pomáhať veci vysvetliť v triede ak niečomu rozumieš a oni nie, nedať im priamo odpovede. Spolužiačka s nimi chodila piť aby zapadla mala skvelé známky veľmi múdra a vždy sa jej za to vysmievali, nikdy vďaka tomu medzi nich nezapadla.

roja01
16. dec 2021

Tot dilema. Z jednej strany je neprijatelne, aby ta iba vyuzivali, z druhej strany, kto by nepomohol kamosovi. Skus sa porozpravat so spoluziackou tebe najblizsou, o ktorej si myslis, ze vie rozumne uvazovat. Opytaj sa jej ci je to spravne, aby sa snazil iba jeden a druhi to len vyuzivali.
Ja by som asi pomohla tam, kde je aspon naznak usilia. A samozrejme aj tomu, kto mal nejake problemy (choroba, rodinne veci a pod.). Ale asi by som viac pomahala ako tajila.

ivetamigalova
16. dec 2021

Ahoj, tak ja som s týmto problémom preplavala strednú celkom úspešne. A teda aj teraz na vysokej. Riešenie je jednoduché 🙂 pri takýchto otázkach som sa tvárila ako blbá, povedala som ze som sa síce do uciva napr. Pozrela, no nie úplne mu rozumiem. Navrhla som, či by sme si s daným človekom napríklad zavolať. Spoločne sme učivo prešli, postupne sme to pochopili obe/obaja, a zároveň sme kecali. Cize som mala aj kamarátov 🙂

zuzanka.zuzu
16. dec 2021

ježiiiiš takéto spolužiačky (napísala by som iné ale si druháčka čiže sa bavím cca so 16r tak budem slušná) sme mali aj my v triede a potom aj na VŠ... chápala by som takéto správanie IBA v prípade, že do ďalšieho ročníka prejde len určitý počet študentov (napr. že skúška je sito). vtedy je rivalita a konkurencia namieste. vo všetkých ostatných prípadoch sú to trapošáci 🙄 (opäť by som napísala iné ale nemôžem 🙊)
PS pre rýpalky: bola som čistá jednotkárka, čiže som nepotrebovala nikoho využívať

danielahamar
17. dec 2021

Môj synátor s týmto má tiež problém, odkjakziva a hlavne teraz na strednej. Tí jeho spolužiaci sú tak leniví a nepočúvajú na hodinách, že až. Ešte len prídu domov a už píšu, čo sa majú učiť a aké sú vysledky. Musíš si ich len upratať v škole, my to tu nevyriesime