Študujem remeslo, ale baví ma umenie

17. nov 2022

Ahojte všetci,
práve študujem na strednej škole remeslo, ale nie je to to, čo chcem v živote robiť... Veľmi ma baví umenie, tak by som sa chcela vydať týmto smerom. Do Zušky som chodila dlhé roky a bolo tak, že skúsim konzervatórium, ale nakoniec som neskúsila, lebo viem, že keby ma náhodou zobrali, tak by sme si to aj tak finančne nemohli dovoliť... Teraz som sa znovu prihlásila do ZUŠ a rozmýšľam nad tým, že po tejto strednej škole moožno skúsim tie prijímačky, a keby sa mi to podarilo a zobrali by ma, tak by som to už nejak snáď zvládla (našla by som si robotu a tak). Chcem sa len spýtať:
Išli by ste do toho? Chodila by som vlastne na ďalšiu strednú školu... A ešte sa chcem spýtať aké presne sú prijímačky. Chcela by som buď Spev alebo Hudobno-dramatické umenie. Dopredu díky za odpovede.

bolarazjedna
17. nov 2022

A prečo sa nehlási rovno na VŠMÚ? Nevyznám sa, tak sa len pýtam... Ale asi tam nepotrebuješ konzervatórium, iba talent. A mal by si vysokú školu, nie strednú.

autor
17. nov 2022

@bolarazjedna Bojím sa, že by tam boli prijímačky oveľa ťažšie, alebo nie?

bolarazjedna
17. nov 2022

Neviem... Ale skúsiť to treba.... Lebo, hmmm, čo očakávaš od skončenia konzervatória? Co by si chcela následne robiť? Lebo venovať sa hudbe a robiť kariéru alebo zarábať hudbou sa dá aj bez školy.